H r v a S T k a !!!!

utorak, 21.06.2005.

TOMČIĆ I ČAČIĆ ČISTI, REKLI POLITIČKI PARAZITI IZ POVJERENSTVA

Povjerenstvo, koje bi trebalo utvrditi jesu li Tomčić i Čačić bili u sukobu interesa te si osigurali unosne poslove s državom, dosad nije otkrilo ništa sporno. Sve je jasnije da ni neće.

Saborsko povjerenstvo za Tomčića i Čačića prihvatilo je nalaz vještaka po kojemu se ni Čačić ni njegova supruga ne javljaju kao vlasnici dionica ili poslovnih udjela u četiri tvrtke Coning grupe.

Povjerenstvo, koje bi trebalo utvrditi jesu li Tomčić i Čačić zlouporabili dužnosničke ovlasti kako bi tvrtkama u kojima imaju vlasništvo osigurali unosne poslove s državom, jednoglasno je prihvatilo nalaz knjigovodstveno-financijskog vještaka Zrinka Ručevića.

U nalazu stoji da u te četiri tvrtke, koje je po odluci o osnivanju povjerenstvo dužno istražiti, Čačićevi nisu imali ni neposrednog ni posrednog vlasništva.

Nadalje se navodi da su Radimir i Marija Čačić bili vlasnici udjela u tzv. povezanim društvima, odnosno dvije tvrtke koje imaju vlasništvo u spomenutim društvima Coning grupe, ali da su te vlasničke udjele i pravo upravljanja nad njima 2000., kada je Čačić imenovan ministrom, prenijeli na odvjetnika Ratka Žurića.

Upitan bi li Čačić bio u sukobu interesa da nije prenio vlasništvo na treću osobu, kako to predviđa zakon, vještak Ručević, uz napomenu da nije stručnjak za sukob interesa, odgovorio je da ne bi jer ni u jednom od ta dva povezana društva nije imao više od 25 posto vlasništva.

Iako su jedno vrijeme dvojili da li prekinuti rad oko Čačića i početi pripremati zaključke ili nastaviti istragu, članovi povjerenstva nakon kraće su se rasprave dogovorili da, unatoč 'probijanju' ovlasti koje im je dao Sabor, analiziraju još 60-ak ugovora povezanih društava.

Predsjednik povjerenstva Nenad Stazić izvijestio je da bi do iduće sjednice, vjerojatno idući tjedan, trebali biti gotovi zaključci za Tomčića, a neslužbeno se doznaje da nije utvrđeno ništa što bi bivšeg predsjednika Sabora teretilo za sukob interesa.

Hina 21.06.2005.

- 18:05 - Komentari (0) - Isprintaj - #

<< Arhiva >>

< lipanj, 2005 >
P U S Č P S N
    1 2 3 4 5
6 7 8 9 10 11 12
13 14 15 16 17 18 19
20 21 22 23 24 25 26
27 28 29 30      


Dnevnik.hr
Gol.hr
Zadovoljna.hr
Novaplus.hr
NovaTV.hr
DomaTV.hr
Mojamini.tv

Opis bloga

  • Za dobro Hrvata! Kaznimo one koji su se koristoljubno obogatili bavljenjem politikom,kao i političke kriminalce!
    Usput, poslovni savjeti za sve poduzetnike u Hrvatskoj! PODUZMIMO,KONAČNO,HRVATSKU!!!
    Pravičnošču i vizijom!
Mesothelioma
Mesothelioma

Linkovi