psp-world

11.02.2006., subota

Maske za psp....

Ne nisu to one naljepnice sta ste vec negdje vidjeli... To su bas MASKE, ko one za mobitel, samo nisu za mobitel... Izgleda stvarno ljepo, ali sto je najvaznije i dosta cvrsto... Cijene se krecu od 32.95$ do 38.95$ .. Zapravo sve su maske 32$ samo jedna je 38 a to je srebrno kromirana. Vise informacija na ovom LINKu..

Image Hosted by ImageShack.us

10.02.2006., petak

ScummVM-PSP v0.8.2

Nova verzija scumm emulatora... Za one koji neznaju scummVM je virtualna masina za windowse, nesto poput DOSBoxa samo sto scumm sluzi za pokretanje iskljucivo avantura rađenih na LucasArtsovom SCUMM sustavu. Izaslo je nekoliko verzija za PSP, a ova je najnovija... Ubiti sad mozete igrat stare avanture poput Monkey Islanda, Sam and Max, Broken sword, Day of the Tentacle i druge. Na sluzbenom web siteu mozete skinuti neke besplatne igre poput Beneath a Steel Skyl. Sigurno se pitate sta donosi nova verzija, samo ispravuku jednog BUGa koji je Broken Sword 2 cinio neigrivim... Da bih vam olaksao trazenje igara na NETu, posto su igre jos u prodaji, evo vam jedan LINK (uzivajte)..sve igre s ovog site rade i pomocu Scumm emulatoran na racunalu..


Download Scumm-PSP v0.8.2
Samo da jos nesto kazem:igre prebacite u ROOT menu...


Image Hosted by ImageShack.us

08.02.2006., srijeda

Nadolazeci firmware-ovi

Sluzbeno je potvrdjeno da uz sljedeci update dolazi e-mail klijent, a do kraja godine bi trebao doci GPS mapping software... U nadolazecim verzijam nas jos ceka: video streaming, marcomedia flash player, podrska za javascript, Ad-Hoc i Infrastructure modes, miš i tipkovnica (za USB ulaz)

vise informacija

07.02.2006., utorak

PSP TV tuner????

Image Hosted by ImageShack.us

Sony first showed this mini bad boy off back at CeBit in 2002, but it sort of just went away.

With the Playstation Portable sort of reinvigorating the memory stick market, interest has been revived in the possibility of TV tuner that would use the card slot.


Iskreno nisam bas siguran za ovo, pogledajte velicinu toga, neznam kako ce stati u utor za memory... Nadam se da ce biti moguce u skoroj buducnost...

Jpeg book

Ovaj program služi za prebacivanje tekstualnih dadoteka u slike... Program funkcionira sasvim u redu, preporucam vam da si namjestite crnu podlogu i bijela slova, zbog toga sto najmanje umara oci...

Download

Image Hosted by ImageShack.us

06.02.2006., ponedjeljak

Promjena wallpapera iliti pozadine... (1.50)

PSPersonalize
ovo radi samo na 1.50

Trebate ovo:
*PSPersonalize (KXploit Package)
*Backup Orginalnih PSP pozadina
*Neki wallpaperi

Postoji 12 mogucih wallpapera u PSP, za svaki mjesec.
Znaci:
* 01.BMP - January
* 02.BMP - February
* 03.BMP - March
* 04.BMP - April
* 05.BMP - May
* 06.BMP - June
* 07.BMP - July
* 08.BMP - August
* 09.BMP - September
* 10.BMP - October
* 11.BMP - November
* 12.BMP - December

kada koristite svoj background morate postivati ove odredbe:
* a 24-bit Bitmap (BMP)
* <= 150KB in size
* <= 300x170 resolution

1. Connectirajte PSP s PC-em
2. Odzipajte PSPersonalize
3. Foldere: - PSPGAMEPSPersonalize%
- PSPGAMEPSPersonalize

kopirajte u PSP u folder GAME (PSPGAME)
4. Kopirajte sliku koju zelite postaviti za wallpaper u ROOT menu (ako neznate sta je to, potrazite u postu dolje)
Slika se mora zvati po mjesecu, znaci ako je danas veljača wallpaper ce se zvati 02, ako sijecanj 01 (nadam se da ste shvatili)
5. Disconnectirajte psp i odite u ikonu GAME pa u memory stick i otvorite PSPersonalize
6. Trebao bi automatski pronaci sliku... Pritisnite O za potvrdu, zatim X
7. Stisnite HOME tipku i izadjite...

ja nisam odgovoran ako se bilo sto desi PSP-u, ja sam ovo koristio i to radi...

Downgrade 2.00 to 1.50

Kako bi mogli koristiti piratske igre i homebrew programe moramo imati verziju firmwarea 1.50, da bi vratili verziju na 1.50 moramo downgadeat (iliti spustiti verziju softwarea) s 2.00. ako imate verziju višu od 2.01 i 2.01 nemojte ovo raditi jer postoji mogucnost da vam psp vise ne proradi. (verziju provjerite tako da na psp-u odete na settings, system settings, system information, pa pod system software vam pise)

Kao prvo i osnovno potrebni su vam ovi file-ovi:
*MPHDowngrader
*1.50 Update EBOOT
*2.0 Update EBOOT

upozorenje: neki antivirusni programi ce prepoznati MPH downgrader kao virus, budite bez brige jer je 100 posto siguran


OVO JEDINO RADI NA 2.00

1. Unzipajte MPH downgrader.zip i EBOOT_1.50.zip, kada su odzipani mozemo poceti
2. Connectirajte vas PSP s PC-em
3. Zatim otvorite My Computer i potrazite removable disk (koji je vas PSP). Morate sredit neke stvari ovdje
4. Dva puta kliknite da bi otvorili PSP na vasem kompjutoru, sada ste u takozvanom ROOT menu. Tu ce biti PSP folder s desne strane
5. Kopirajte u PSP ove fajlove... NE u psp folder, ni u koji drugi, znaci u ROOT. Index.dat i h.bin trebaju biti u root directory-u.
6. Kada je to gotovo, otvorite PSP folder, pa zatim Photo folder, tu kopiraj overflow.tif, neka bude u Photo directoryu i nigdje drugdje.
7. Sad, idite nazad u psp directory, pa u Game folder. Tu bi trebao biti folder UPDATE, ako nije kreirajte ga, MORA se zvati UPDATE i nikako drugo.
8. Otvorite UPDATE folder i kopirajte EBOOT.PBP u njega. Kada je sve to gotovo mozemo poceti s Downgradeom.


PREGLEDAJTE JOS JEDNOM DALI STE SVE URADILI

Dobro, mozemo dalje.
9. Sada, disconnectirajte psp od kopjutera i stavite ga puniti (mislim na PSP). Mora biti napunjen do kraja da biste nastavili dalje ili ovo nece raditi.
10. Kada je napunjen, idite u Photo iconu u vasem PSPu i scroll-ajte do slike overflow.tif. Nemojte nista pritskat. Poceti ce automatski. Pojavit ce se neke linije slova i brojeva. To je normalno i dobro.
11. Sacekajte NAJMANJE 30 SEKUNDI, zatim ugasite PSP, drzite power button dok se u potpunosti ne ugasi.Ponovo upalite PSP.
12. Sada idite do Game ikone, scroll-ajte dolje do memory sticka, stisnite ikonu memory sticka, trebali biste vidjeti 1.5 update.
13. Stisnite ju i start it up. Radite isto kao i kad ste update-ali na 2.00 samo pratite upute. Kada update dodje do 99% srusit ce se i pokazati error. TO JE NORMALNO. NEMORATE PANICARITI. Ponovo ga ugasite, do kraja.
14. Upalite PSP, dobit cete jos jednu gresku, samo pritisnite "O" i restartat ce vam system data. Sad ga nmjestite kao kad ste ga prvi put dobili.Budite odgovorni s ovime.


Ovaj tekst je preveden s staranice psp hacks, ako vam nesto nije jasno pogledajte tamo, ili pitajte ovdije... Pozdrav do sljedeceg posta...
ako imate problema, pogledajte dali ste sta zaboravili napravit...