...in patria sua

27.05.2017., subota

Sretan Dan mladosti!

Kasnim s tim oko tri desetljeća, ali bolje ikad, nego nikad.

Inače, prije šest-sedam godina ovdje sam se otvoreno nadao da će nam trenutna država bankrotirati do 2012., tako da možemo lijepo krenuti ispočetka, ali i to sad već debelo kasni. Ipak, trenutna vlast, ako je još uopće vlast, daje nadu da će se to konačno dogoditi. Pretvorivši dug jedne kompanije u državni, učinili su vjerojatno sve što treba da se spasimo od gospodarskog oporavka i vratimo u okrilje MMF-a.
Nažalost, osim bankrotom države stigli su na ovaj ili onaj način pokazati da su u ovom ili onom bankrotu i sudski i obrazovni sustav, a onda ih tamo još malo dublje pogurnuli izborom za to najsposobnijih ljudi (npr. ministra plagijatora), dok su na trenutno još trajućim izborima građani pokazali da im takvo stanje baš fino odgovara i da bi rado da se tako i nastavi tj. da im je po volji da trenutno stanje bude i trajno.

Za razliku od onih Brlićkinih seljaka koji su barem mislili da se raduju tuđoj propasti, ovi znaju da gledaju u vlastitu.


20.05.2017., subota

Neću valjda preskočiti još jednu subotu

Traćenje vremena zahtjevan je posao i treba mu se ozbiljno posvetiti. Inače će vam se dogoditi da se ne uspijete ni pravo okrenuti, a već se nađete raditi nešto korisno.



Pjesmu prenosim jer sam ju puno puta čuo, a tek sam sad doznao kako se zove. Osim toga, nju sam danas otkrio baveći se jednim od mnogih samodanih zadataka pomoću kojih tratim vrijeme. Naime, pokušavam proslušati što više poznatih instrumentalnih pjesama (ili možda skladbi?), e kako bih otkrio barem neke od melodija koje su mi poznate, a ne znam kako ih (drugačije) naći.

06.05.2017., subota

Umor na kraju dana

Kad budem siguran da više neću biti u stanju otkriti ili smisliti ništa novo, pa čak ni ostvariti stare ideje, sve preostale ideje, koje nisu došle na svjetlo dana, pospremit ću u dobro zatvorivu škrinju koju ću onda zakopati na takvom mjestu, da ju ne bude previše teško naći. Osoba koja ju otkrije vjerojatno neće biti previše oduševljena otkrićem, a meni je već sad zabavno.

Umjesto da pokušam nabaciti pjesmu koja bi se nekako nastavljala na bilo što od teksta, stavljam dvije koje već neko vrijeme želim čuti jednu za drugom i k tomu navesti i druge na isti (na)čin.




<< Prethodni mjesec | Sljedeći mjesec >>

Creative Commons License
Ovaj blog je ustupljen pod Creative Commons licencom Imenovanje-Nekomercijalno-Dijeli pod istim uvjetima.