prometni prekršaji

utorak, 18.11.2008.

Svjetski dan sječanja na žrtve prometa

U ZNAK SJEĆANJA NA ŽRTVE PROMETA UPALJENO 619 SVIJEĆA NA NARODNOM TRGU

I mi smo imali pravo na život

U prvih devet mjeseci ove godine poginule su već 492 osobe, što je za deset posto više u odnosu na isto razdoblje lani, upozorava predsjednica Udruge obitelji osoba stradalih u prometu Teodora Beletić
Srce oblikovano od 41 svijeće za poginule u Istri prošle godine

PULA -
Udruga obitelji osoba stradalih u prometu jučer je na pulskoj tržnici drugu godinu za redom organizirala skup u povodu Svjetskog dana sjećanja na žrtve prometa. Manifestaciju pod nazivom »I mi smo imali pravo na život« popratilo je paljenje 619 svjećica u spomen na isto toliko poginulih u prometu u Hrvatskoj prošle godine. Građani su pozivani da upale i 41 svijeću, poslaganu u obliku srca, za one koji su stradali na području Istarske županije prošle godine. Na Narodnom trgu su izložene cipele kao simbol onih koji ih više ne mogu nositi, a neke od njih zaista su nosile žrtve nesavjesnih vozača.
Predsjednica udruge Teodora Beletić upozorila je da od 2005. raste broj poginulih te da su u prvih devet mjeseci ove godine poginule već 492 osobe, što je za deset posto više u odnosu na isto razdoblje lani.
- Apeliramo na vladajuće da problem stradalih u prometu prepoznaju kao bitan društveni problem kao što su učinili i s problemom ovisnosti i nasilja u obitelji. Smrt na cesti nije »samo« obiteljska tragedija, već i ogroman gospodarski, demografski, javno zdravstveni, psihološki gubitak za cijelu zajednicu, istaknula je.
U udruzi se zalažu za drukčiji pristup, odnosno problem pokušavaju rješavati edukacijom i prevencijom budući da, očito, same kazne nisu dovoljne. Stoga traže uvođenje prometnog odgoja u sve škole i vrtiće.
Građani su pozvani da u sklopu jučerašnje svjetske kampanje »Svjetlo nade« svijeće zapale i na prozorima svojih domova. Članovi udruge dijelili su prikladne brošure, naljepnice za auto »Ja pazim kako vozim, a ti?«, letak s apelom udruge za novi pristup sigurnosti u prometu i HAK-ove brošure »Učinimo ceste sigurnima«.
Prezentirano je i devet znakova koje je osmislila Gradska radionica iz Pule u sklopu inicijative »Afirmativno znakovlje« i nekoliko fotografija iz ciklusa »Crna strana ceste« novinara Crne kronike Glasa Istre Matea Sardelina. Svijeće su zapalili i predstavnici Istarske županije, Grada Pule te Policijske uprave istarske.
Akcija se nastavlja i danas u 11 sati na gradskom groblju gdje će se, u suradnji s Gradom, komunalnim poduzećem Herculanea i eko-školom Gimnazijom, posaditi stabla u spomen na poginule u prometu. Osim u Puli, Svjetski dan sjećanja na žrtve prometa obilježen je i u Osijeku te u Zagrebu gdje su jučer na groblju Mirogoj također upaljene svijeće i položen vijenac.Free Image Hosting at www.ImageShack.us
Svake tri minute na cesti pogine dijete

Prošle godine se na hrvatskim cestama dogodilo 18.029 prometnih nesreća s nastradalima, u kojima je 619 osoba izgubilo život, a 25.092 su ozlijeđene. To je najveći broj nesreća, poginulih i ozlijeđenih u posljednje četiri godine. Glavni uzroci nesreća su u 56 posto slučajeva neprilagođena brzina, a u njih 40 posto sudjelovali su mladi alkoholizirani vozači. Svjetska zdravstvena organizacija smrt na cestama prepoznala je kao epidemiju svjetskih razmjera koja svake tri minute odnosi jedno dijete, a svakih šest sekundi netko umire ili postaje invalid u sudaru automobila.

subota, 04.10.2008.

Milicija trenira strogoću...

Pulska prometna policija za danas je najavila pojačanu kontrolu nepropisnog zaustavljanja i parkiranja vozila u širem centru grada. U akciji koja će trajati od 9 do 13 sati policija će »operirati« po Dalmatinovoj, Smareglinoj, Laginjinoj, Istarskoj, Flaciusovoj, Rivi, Arsenalskoj, Dobrilinoj, Mletačkoj, Zagrebačkoj, Santorijevoj, Stankovićevoj, Rakovčevoj i Kosovoj ulici te oko Giardina. Osim prometne policije, u provođenje akcije će biti uključeni i pripadnici temeljne te interventne policije, a više posla očekuje i pauka. Prema riječima Gianfranca Trombonija iz Odjela za sigurnost cestovnog prometa PU istarske, akcija će biti represivnog karaktera, što znači da za one koji budu zatečeni u prekršaju neće biti milosti, odnosno da se neće moći izvući samo s usmenom ili pismenom mjerom upozorenja. Također, policija će danas kontrolirati i poštivanje gradske odluke vezane za režim dostave robe na gradskoj tržnici. Naime, vozilima je dopušteno dovoziti robu na tržnicu od 5 do 9, odnosno odvoziti od 13 do 15 sati. Valja podsjetiti da novčana kazna za parkiranje na mjestu označenom za invalide iznosi 700 kuna, 500 za zaustavljanje na mjestu na kojem to zabranjuje prometni znak, a 300 za nepropisno zaustavljanje ili parkiranje na svim drugim mjestima. Odvoženje automobila paukom stoji dodatnih 200 kuna, odnosno 80 za pokušaj premještanja nepropisno zaustavljenog ili parkiranog automobila.

Stvarno pohvalno od naše Policije,svaka čast,samo,šta sutra,prekosutra...sve po starom.Neki dan supruga je vodila naše blizance prvašiće u školu i na putu po Stankovićevoj ulici koja se spominje gore,morala je sa njima zaobilaziti parkirane aute koji su svakodnevno parkirani na pločniku ispred kafića i u tom trenu dok je bila na ulici s djecom prolazi policijsko vozilo i gle čuda,zaustavljaju se,izlaze,zovu pauka i pišu kazne.Još jedna pohvala,ali ostalih 364 dana u godini nam ostaje zaobilaziti te parkirane aute na jako prometnoj ulici koja je za većinu djece put do škole.

Još malo statistike i dielovanje Udruge obitelji osoba stradalih u prometu.


Novi pristup sigurnosti u prometu bila je tema jučerašnjeg okruglog stola koji je organizirala Udruga obitelji osoba stradalih u prometu okupivši predstavnike policije, sudstva, nadležne za sigurnost u prometu Istarske županije i Grada Pule te brojne prometne stručnjake.
U prvih devet mjeseci na cestama u Hrvatskoj je poginulo 511 osoba što je 35 više nego lani, odnosno 14 posto više nego u istom razdoblju prošle godine. Ivan Matko iz Ravnateljstva policije iz Zagreba kazao je da je sigurnost na cestama jedan od uvjeta ulaska Hrvatske u Europsku uniju.
- U 1985. broj poginulih bio je 1.360, odnosno 34 osobe na 100.000 stanovnika, dok je danas 13 poginulih, što nas svrstava u srednji rang europskih država. Cilj je da do 2010. godine smrtnost smanjimo na deset osoba na 100.000 stanovnika, odnosno na 440 osoba godišnje, kazao je Matko.
Slavko Linić, predsjednik saborskog Odbora za promet i veze, istaknuo je da se problem sigurnosti ne može rješavati samo uz pomoć Ministarstva unutarnjih poslova, već da se trebaju uključiti i ministarstva obrazovanja i gospodarstva, kao i udruge civilnog društva.
Teodora Beletić, predsjednica udruge, veli da ne možemo biti zadovoljni stanjem sigurnosti na cestama dok god ljudi u prometu ginu.
- Smrt na cesti nije samo obiteljska tragedija, već i ogroman gospodarski, javnozdravstveni, demografski, psihološki gubitak za čitavu zajednicu koji nadležne vlasti i čitava zajednica trebaju prepoznati kao društveni problem, kazala je. Smatra da bi nositelj rješavanja tog problema trebalo biti Ministarstvo mora, prometa i veza, a ne isključivo policija. Ističe da se Nacionalni program sigurnosti cestovnog prometa treba revidirati po uzoru na skandinavske zemlje koje imaju najnižu stopu smrtnosti na cestama.

U tri godine zatvor za devet vozača

Na Općinskom sudu u Puli od 2005. godine do danas zatvorska je kazna presuđena za devet osoba koje su uzrokovale prometnu nesreću s poginulom osobom. Prosječno je izrečena kazna od jedne godine, najkraća je deset mjeseci, a najduža tri godine. U tri je slučaja izdržavanje kazne u zatvoru zamijenjeno radom za opće dobro, u jednom je izrečena uvjetna kazna zatvora, bile su dvije obustave predmeta te jedna oslobađajuća presuda. Ukupno je ovaj sud zaprimio 25 predmeta u kojima je prometna nesreća uzrokovala smrt jedne ili više osoba, a devet je u postupku rješavanja.

Potpišite peticiju.

04.10.2008. u 16:27 • 3 KomentaraPrint#

subota, 29.03.2008.

Novi vozači i prometne statistike

Odredbe novog Zakona o sigurnosti prometa na cestama u kojima se propisuju ograničenja za tzv. novog vozača odnosit će se na sve osobe koje polože vozački ispit nakon 20. kolovoza 2004.
Novi vozač je osoba koja je položila vozački ispit i dobila vozačku dozvolu za M, A 1, A, B ili C 1kategoriju. Vozačka dozvola izdaje smu se na rok od dvije godine. Produžit će se ako u te dvije godine savlada program sigurne vožnje.
Radi se o sljedećim zaabranama i ograničenjima koja vrijede dvije godine od dana izdavanja vozačke:
- ograničenje brzine:
-upravljanje vozilom na cesti brzinom većom od 80 km/h
-na cesti namijenjenoj isključivo za promet motornih
vozila brzinom većom od 100 km/h
-na autocesti na 120 km/h
-mopedom na 40 km/h

- ne smiju:
-vući priključna vozila, odnosno upravljati skupom vozila
-organizirano prevoziti djecu
-konzumirati alkohol (apsolutna zabrana)
-s B kategorijom upravljati vozilom snage motora preko 75 KW (preko 102 KS)
-s A kategorijom upravljati vozilom snage prelo 25 KW (34 KS)
-upravljati vozilom u prometu na cesti u vremenu od 23 do 5 sati, osim ako je s njima pratitelj

Pratitelj je osoba s preko 25 godina starosti kojoj nije izricana zašštitna mjera ili mjera sigurnosti zabrane upravljanja motornim vozilom.

Sigurna vožnja
Novi vozač koji je položio vozački ispit i dobio vozačku dozvolu, osim za M kategoriju mora u razdoblju od 6 do 24 mjeseci svladati program sigurne vožnje.
Ukoliko ga ne svlada, odnosno ne položi, rok za polaganje se produžava još godinu dana. Ukoliko ni u novom roku ne položi program, prestaje mu vrijediti vozačka dozvola.

Sankcije - 500 kuna + jedan kazneni bod ako:
-prekorači navedena ograničenja brzine bez obzira na dopuštenuili prometnim znakom ograničenu brzinu
-vuče priključno vozilo
-organizirano prevozi djecu
-upravlja vozilom snage motora veće od navedene
-vozi bez pratnje (uz isključenje vozila iz prometa)

Tako kaže Zakon a koliko se provodi to je veliko pitanje.Nisam siguran koliko se provodi i taj program sigurne vožnje.

Evo još usporedba prometnih nesreća u prvih sedam mjeseci 2006 i 2007 godine.
usporedba 2006 2007
Prometne nesreće
-------------------- ------------- 2006 ---- 2007 ---- razlika ------- %
Ukupno--------------------- -- 1325 ---- 1587 ----- 268------ 19,8%
S nastradalima ---- ---------- 273 ---- 298 -------- 25 ----- 9,2%
S poginulima ------------------- 20 ------- 31 -------- 11------ 55%
S ozlijeđenima ---------------- 253------ 267------- 14-------- 5,5%
S mat. štetom ---------------- 1052----- 1289------ 237---- 22,5%

Nastradale osobe
Ukupno -------------------------- 327----- 582----- 255----- 78%
Poginulo -------------------------- 22 ----- 37------ 15----- 68%
Ozljeđeno---------------------- 305----- 545----- 240---- 78,7%
-teško ---------------------------- 79----- 114 ----- 35 ---- 44,3%
-lako ------------------------------ 226---- 431------ 205 ---- 90,7%

Povećanje je očito unatoč tolikim kontrolama,vikend akcijama,isključenim vozilima,oduzetim dozvolama...razumijem da su nam ceste katastrofalne ali brzina i alkohol i neiskustvo i želja za dokazivanjem kod mladih vozača su rezultat ovom povečanju postotka i prometnih nesreća i nastradalih osoba.


Prošle godine 18 mladih poginulo u nesrećama

Čak 916 prometnih nesreća u kojima su sudjelovale osobe u dobi od 18 do 25 godina evidentirala je prošle godine PU Istarska. U tim je nesrećama, piše u dopisu načelnika Lorisa Kozlevca, stradalo čak 495 osoba, a 18 mladih je preminulo. Teže tjelesne ozljede zadobile su 63 osobe, dok ih je 414 prošlo s lakšim.

I za kraj evo koliko vrijedi ljudski život!!!


PRAVOMOĆNA PRESUDA OPĆINSKOG SUDA U PULI

Godinu dana zatvora za smrt motociklista
U srazu s 'mazdom 323' vozač mopeda Vedran Baračić poginuo je na licu mjesta

PULA -
Pravomoćnom presudom Općinskog suda u Puli Nikša Peršić (28) iz Pješčane Uvale proglašen je krivim zbog izazivanja prometne nesreće 31. srpnja 2005. na Medulinskoj cesti, u kojoj je poginuo motociklist Vedran Baračić (22) iz Heki. Osuđen je na godinu dana bezuvjetnog zatvora.
Peršić je izazvao nesreću upravljajući pod utjecajem alkohola (s 1,53 promila alkohola u krvi) »mazdom 323« PU 775-HM, kojom se kobnog dana oko 16.15 sati kretao iz pravca Medulina prema Puli. Kod skretanja za Pomer počeo je pretjecati »fiat bravo« pulske registracije koji je s upaljenim lijevim žmigavcem stajao na cesti, jer je vozačica V. V. namjeravala skrenuti na lokalnu cestu. Vozač »mazde« je pretječući »bravo« potpuno prešao na lijevu stranu ceste, a da se pritom nije uvjerio može li sigurno pretjecati, bez da ugrozi bilo kojeg sudionika u prometu.
Budući da je u tom trenutku iz smjera Pule na motociklu »piaggio beverly« PU 565-HL naišao Vedran Baračić, došlo je do izravnog sudara »mazde« i »piaggia«. Baračić je preletio automobil te je pao na kolnik, pri čemu je zadobio teške tjelesne ozljede od kojih je preminuo na mjestu nesreće.Image Hosted by ImageShack.us

29.03.2008. u 18:00 • 18 KomentaraPrint#

subota, 08.03.2008.

Ako želiš ubiti,učini to autom

Dočekali smo da se evo po prvi put nekome oduzme vozačka doživotno,mada sam našao podatak u jednim novinama da dotični Sisčanin nikada nije ni imao vozačku???Ovo je ipak izgleda početak najavljenog uvođenja novog i rigoroznijeg Zakona o sigurnosti na cestama.Restriktivne kazne najviše će osjetiti vozači recidivisti i oni koji sudjeluju u najtežim prometnim prekršajima.Takvima bi se trebala trajno oduzeti vozačka,ruku na srce ali takvi nemaju šta raditi ni u kojem prometalu.Vrača se 0,5 promila ali ne i za vozače početnike kao i profesionalne.Za više od toga bit će drakonske kazne od 7500 pa do 50000 kuna,prekoračenje brzine,recimo od 50km/h u naselju kazna 5000 do 15000 kuna,tri negativna boda i oduzimanje vozačke godinu dana.Pa sad ko voli nek izvoli,bit će ovrha i zatvora jer malo ko ima toliko love.I vrijeme je da se nešto pokrene jer ovo što se u zadnje vrijeme događa na našim cestama je stravično.Ovom uvođenju novog zakona doprinjela je i peticija koju je do sada podržalo 16 tisuća građana.Nakon Istre i Kvarnera,osnovana je Udruga obitelji osoba stradalih u prometu i u Dalmaciji i prije neki dan i u Osijeku.Poruka je ako želiš ubiti ili nekog napraviti doživotnim invalidom učini to autom,kazna za takvo ubojstvo je godinu i pol zatvora a za invalidnost se ne odgovara.Cilj udruge a i meni je da se to ne dogodi i Vama,na žalost meni se to dogodilo i moje djete je 70% invalid nepažnjom vozača kojeg sam već spomenuo i koji za to nije odgovarao.

08.03.2008. u 18:54 • 13 KomentaraPrint#

ponedjeljak, 19.11.2007.

Svjetski dan sjećanja na žrtve prometa

Free Image Hosting at www.ImageShack.us

19.11.2007. u 22:45 • 18 KomentaraPrint#

subota, 10.11.2007.

POTPIŠITE PETICIJU

Svakih 6 sekundi u svijetu netko strada ili je ozljeđen,svake 3 minuta jedno dijete a većinu tih ozljeda doživljavaju pješaci i biciklisti nemoćni u neravnopravnoj borbi protiv automobila.Godišnje u svijetu 1,2 milijuna stradava,dok 50 milijuna bude teško ozlijeđeno a sudari u prometu su najveće ubojice mladih u Europi i SAD-u.Smrt na cesti poprima pravu epidemiju svjetskih razmjera,koju svjetski a i naši političari zanemaruju.
Koliko je promet gorući problem,govori i podatak da je broj poginulih 78% veći nego godinu prije.
Svjesni smo da sankcije ne mogu riješit problem sigurnosti na cestama jer cjelokupni sistem zaštite temeljnog prava na život ne funkcionira kako treba od zakonodavne,izvršne do sudske vlasti.Autom orjentirana prometna kultura posljedica je cjelokupnog sustava vrijednosti u kojem automobil nije samo prijevozno sredstvo nego i statusni simbol kojim dokazujemo našu ljudsku vrijednost,te ga koristimo i pokazujemo i onda kad to nije neophodno potrebno.
Uzroci tih prometnih problema se ne mogu riješit preko noći,nego hitno treba započeti sa izmjenom zakona.
Udruga u osnivanju gđa.Teodora Beletić iz Pule,pridružila se gđa.Mirjani Pavić iz Velike Gorice i pokrenule peticiju ZA POOŠTRAVANJE KAZNI VOZAČIMA KOJI RADE TEŠKE PROMETNE PREKRŠAJE I TIME UZROKUJU SMRT ILI TRAJNI INVALIDITET.
Smatraju da treba preispitati postojeću prometnu politiku RH u smislu.
1.)donošenje zakona sa maksimalnim kaznama za teške (osobito kontinuirane)prekršaje sa tragićnim posljedicama(takvim počiniteljima treba trenutno oduzeti vozačku dozvolu jer koriste auto kao oružje,onemogućiti pravo na uvjetnu kaznu,smanjenje i pomilovanje) uz posebne mjere za mlade,te za one koji voze pod utjecajem alkohola,opijata...
2.)izricanje najstrožih kazna od strane sudbene vlasti za takva djela,te ubrzanja procesuiranja,sukladno zakonima RH
3.)pooštrenja uvjeta za polaganje vozačkih ispita(više praktične nastave,simulacija promatnih nasreća te državna kontrola)
4.)poboljšanja stanja na cestama,poboljšanja prometne signalizacije...
5.)edukacije mladih o opasnostima vožnje: u školi i putem medija radi poboljšanja prometne kulture i prevencije,te nametnuti tu problematiku za cjelokupno društvo jer pitanje je vrijedi li auto više od ljudskog života.
Smatrajući da se ovaj problem tiće svih nas,učinite sve sukladno Vašim ovlastima da se ovaj problem što hitnije riješi,te time doprinesete sprečavanju novih tragedija i bržem rješavanju nagomilanih prometnih problema,zbog kojih stradavaju naši najmiliji.
Peticiju možete potpisati na linku Hak-a.
Hvala.

10.11.2007. u 15:55 • 16 KomentaraPrint#

petak, 02.11.2007.

Sreća u nesreći

Kao što sam i najavio,evo nekoliko rijeći i isjećka iz novina o prometnoj nezgodi koja se desila mom tada desetogodišnjem sinu Danielu.Bilo je to 12.04.2005.oko 14.30h.kada je išao na popodnevnu nastavu.Teško mi je to ponovno opisivati,ukratko sve je opisano u isjećcima, samo ću dodati neke pojedinosti.
Nakon udarca mali je prebačen u Opću bolnicu Pula u stanju kome s teškom povredom glave i vratne kralješnice gdje je bio do14.04. nakon pogoršanja, prebačen je u Susašku bolnicu na Jil u Rijeci gdje mu je napravljena teška operacija glave koju je napravio prof.dr.sc.Darko Ledić kojemu sam jako zahvalan i što je spasio život mom malom tom operacijom.Usput bi zahvalio i dr.Ivanovskom,dr.Bukalu,dr..med. Helga Komen Ušljebrka, Pročelniku odjela Mr.sci. Željko Župan dr.med.i ostalim doktorima kojima nisam zapamtio ime kao i svim med. sestrama.
Sljedećih 15 dana mali je i dalje u komi nakon koje se polako počeo budit.Supruga i ja smo svaki dan putovali Pula-Rijeka i obrnuto što je bilo teško s obzirom da imamo još male djece,da bi provodili što više vremena s Danielom.Nakon buđenja teško je bilo vidjet djete koje ne može govorit,komunicirat, koje u tom trenutku nije ni svoje roditelje prepoznalo i koje nezna ni gdje je i šta tamo radi.Nakon Jil-a smješten je na odjel neurokirurgije gdje je bio sljedećih deset dana i ponovo samnom i suprugom učio govoriti,hodati,hraniti jer samostalno nije mogao.Na kraju je još i proveo tjedan dana u rehatabilacijskom centru Kantrida.Sve ukupno preko trideset dana po bolnicama nakon kojih je otpušten doma na kućnu njegu.Danas Daniel ima problema sa savladavanjem školskog gradiva,teško pamti i nastavu ima po posabnom programu ali eto,sreća u nesreći,ostao je živ.
Htio bi samo za kraj uputiti kritiku Veljku Zenzeroviću,zaduženom tada za promet na izjavi u novinama kako kaže da je to križanje besprijekorno.Tu živim već trideset i pet godina i svjedokom sam mnogobrojnih sudara baš na tom križanju,kao i današnjem zamjeniku pročelnika policijske postaje Pula kojeg slušam na radio Puli koji daje tako glupe i smješne izjave da Pula nema crnih točaka a ako se i pojave pojedini problemi na nekim lokacijama u gradu,oni odmah reagiraju.Apsolutna laž.Napravili su nakon te nesreće pravu zbrku u preregulaciji prometa,postavili vibrirajuće trake pored škole koje ničemu ne koriste i preko kojih s autima prelaze brže nego prije kad ih nije bilo.Kontakt policajac zadužen za neznam što koji bi trebao biti u blizini škola,nije nikad viđen.Prometni policajci s lizaljkama koji zaustavljaju nekad i negdje živa su sramota za ovu državu,to je čisto maltretiranje.Dok oni zaustavljaju vozače koji u tom trenutku nisu napravili nikakav prekršaj na drugoj strani neki mladi vozač u tatinom bjesnom autu juri i divlja po gradskim ulicama
Još bi napomenuo da krivac za tu nesreću gos.Zvonimir Čuljak iz Osijeka koji nije savjestan i koji nikada nije zvao ni raspitivao se za malog i koji po mojim saznanjima za ništa i nije kažnjen,optužen je i dobio jedanaest mj. zatvora tj.određena kazna se neće izvršiti ukoliko okrivljenik u roku od tri godine ne počini novo kazneno djelo.Znači ništa.Dobio je uvjetno tri godine.Ništa za uništen mladi život jer mog sina će to kao i mene i moju obitelj pratit cjeli život.


Free Image Hosting at www.ImageShack.us

Free Image Hosting at www.ImageShack.us

Free Image Hosting at www.ImageShack.us

02.11.2007. u 14:02 • 5 KomentaraPrint#

<< Arhiva >>< studeni, 2008  
P U S Č P S N
          1 2
3 4 5 6 7 8 9
10 11 12 13 14 15 16
17 18 19 20 21 22 23
24 25 26 27 28 29 30

Studeni 2008 (1)
Listopad 2008 (1)
Ožujak 2008 (2)
Studeni 2007 (3)
Listopad 2007 (1)

Dnevnik.hr
Gol.hr
Zadovoljna.hr
OYO.hr
NovaTV.hr
DomaTV.hr
Mojamini.tv

Opis bloga

za sigurnost svih nas u prometu

Blog.hr koristi kolačiće za pružanje boljeg korisničkog iskustva. Postavke kolačića mogu se kontrolirati i konfigurirati u vašem web pregledniku. Više o kolačićima možete pročitati ovdje. Nastavkom pregleda web stranice Blog.hr slažete se s korištenjem kolačića. Za nastavak pregleda i korištenja web stranice Blog.hr kliknite na gumb "Slažem se".Slažem se