SARAJEVSKI DOKTORAT

29.01.2018.

Ja sam jako ponosan na svoj sarajevski doktorat i ako bi me netko pitao zašto, ja bih odgovorio, da je to Grad koji je u jednom istinskom smislu stjecište velikih kultura i civilizacija i to Grad koji predstavlja najistočniju točku zapadnog europskog kulturnog kruga kao i Grad koji predstavlja najzapadnije mjesto istočne orijentalne matice i to se vidi na samom licu tog grada kod kojeg je moguće naći svo to kulturno i jezično obilje isto kao i hramove svih velikih religija i vjera i to na najužem njegovom području.

Malo tko se u Europi mogao pohvaliti kao što smo se mogli mi, da baš u Sarajevu imamo jezične stručnjake iz aramejskog, perzijskog, turskog, arapskog, starogrčkog, hebrejskog, koji su fundamenat u egzegezi i hermeneutici biblijskog teksta kao i teksta Kur’ana pa onda orijentalnim studijima, islamskim studijima usporedo sa zapadnom filozofijom i znanosću. Malo tko!

Uz naravno takva imena kao što su bili Kasim Prohić, Rasim Muminović, Nerkez Smajlagić, Muhamed Filipović, Vanja Sutlić, koji je bazično sarajevski stručnjak ili Abdulah Šarčević, da spomenem samo ove nešto starije ne računajući na mlađe snage pa tako izgleda, da sam se našao i ja u tom društvu i zbog toga sam jako ponosan. Naravno!


iz moje knjige "Dnevnici - 2. dio"

Image and video hosting by TinyPic

http://www.digitalne-knjige.com/gavrilovic38.php

<< Arhiva >>

Creative Commons License
Ovaj blog je ustupljen pod Creative Commons licencom Imenovanje-Nekomercijalno-Bez prerada.