moja nova knjiga: „DNEVNICI - 1- DIO" DR. ZLATAN GAVRILOVIĆ KOVAČ

28.03.2017.


slika: Nenad Grbac

ISBN kod Nacionalne sveučilišne knjižnice Republike Hrvatske: 978-953-354-024-5

http://www.digitalne-knjige.com/gavrilovic36.php



Nova knjiga na portalu

http://www.digitalne-knjige.com/naslovna.php

Digitalnu knjigu "Dnevnici - 1.dio", Zlatana Gavrilovića Kovača, predstavit ćemo vam uz pomoć najave knjige:

''OSVRT NA KNJIGU „DNEVNICI - 1- DIO" DR. ZLATAN GAVRILOVIĆ KOVAČ

Neobičan stil pisanja mog dragog prijatelja pjesnika, spisatelja, esejista, kliničkog sociologa, erudita, filantropa, a prije svega - velikog čovjeka, dr. Zlatana Gavrilović Kovač, opet me iznenadio ovom prvom knjigom „Dnevnika" u kojoj se prelamaju poetski emotivni istupi i jedna sarkastična nota, dok Autor piše svoje misli koje mu se roje i koje mu odnose snove pa budan sjeda za kompjuter i zapisuje tek ili rečenicu ili jednu stranicu svojih misli.

Poznato je, da je Autor migrirao u Australiju prije 20-tak godina sa obitelji, ali nisu poznati javnosti dijelovi njegovog kompleksnog života, nije poznata njegova sudbina koja se događala u bivšoj Jugoslaviji, a kasnije i u našoj slobodnoj Hrvatskoj.

Sve sam to saznavala iz privatne korespondencije koju vodim sa mojim dragim prijateljem u dalekoj zemlji i drago mi je, da se odlučio objaviti svoje „Dnevnike" i progovoriti sa svog aspekta o događajima koji su mu odnijeli dom, koji su ga istjerali iz njegove domovine i koji su učinili nemilima njegov život i život njegove obitelji.

U toj vječnoj borbi, da dokaže „nisam kriv", naletavajući stalno na jedne te iste optužbe i sulude konstatacije o nekoj fantomskoj špijunaži, Autor jednostavno ustaje noću iz svog kreveta, mučen nesanicom i tim nemilim događajima i zapisuje svaku svoju misao u svoj „Dnevnik" nižući tako isprepletenost poetskim izrazom i jednim očajničkim vapajem dokazivanja sebe u sebi i moleći usud, da ga ne zaboravi i da ga se ne stavlja uvijek na isti popis nepoželjnih i da ga se više ne etiketira, već da se pogleda njegov ogroman spisateljski opus, da se pogleda njegov ogroman doprinos hrvatskoj književnosti kroz njegova izdana djela i da se jednom zauvijek kaže „dosta" tim i takvim ljudima koji nemilosrdno truju život ovog plemenitog čovjeka.

Izgubljeno se ne može vratiti, ali zlo se više ne mora činiti ovom izuzetnom čovjeku i sa zanimanjem idem čitati drugu knjigu Zlatanovih „Dnevnika".

Jadranka Varga, pjesnikinja, Zagreb, 18.2.2017.''


Onako uz put ćemo spomenuti da je i ta knjiga dostupna i u Epub formatu (format namijenjen čitanju knjiga na tabletima i mobitelima).

Tu knjigu, baš kao i sve naše ostale dosad objavljene digitalne knjige, moći ćete preuzeti s našeg portala tako da svojim mišem kliknete na link:

http://www.digitalne-knjige.com/gavrilovic36.php

te pažljivo slijedite daljnje upute o uvjetima preuzimanja digitalnih knjiga.

Posebno ćemo spomenuti i činjenicu da su sve digitalne knjige objavljene na našem portalu uključene u sustav ISBN (International Standard Book Number ili međunarodni standardni knjižni broj).

Time se te knjige i pravno izjednačuju s tiskanim knjigama što je posebno važno za sve autore knjiga objavljenih na našem portalu, jer se time i digitalne knjige objavljene u našoj nakladi, odnosno na portalu

http://www.digitalne-knjige.com/naslovna.php

priznaju kao objavljena djela.

Nadamo se da ćete posjetiti stranice našeg portala te da ćete biti zadovoljni kvalitetom i
atraktivnošću materijala, koji vam nudimo.

Srdačan pozdrav

Uredništvo portala

http://www.digitalne-knjige.com/naslovna.php

Kontakt:

Mobilni telefon: 095 / 853-03-40


<< Arhiva >>

Creative Commons License
Ovaj blog je ustupljen pod Creative Commons licencom Imenovanje-Nekomercijalno-Bez prerada.