PROFESOR PSIHO T

srijeda, 11.04.2007.

Dobro je.......

Kad u dubokim noćnim satima skrivajući se maskirani mrakom otvorite frižider, koji ko za kurac škripi i po stoti put kažete sami sebi da morate najkasnije sutra podmazati pantove na vratima, sjetite se ove pjesmice koju mi je poslala prijateljica za "bolje raspoloženje" i bit će vam još gore nego što je bilo, prije nego ste se obžderali kao svinja. Mene se to ne- igra ulogu jer sam mišičav, a i pjesma je upravo zato da se zamislite nad svojom odvratnom pojavom ili uklonite sva ogledala iz kuće. Ne razbijajte ih jer razbijena nose dodatnu nesreću. Tako bar kažu.

OD GAVRILOVIĆA JE

Sve sam deblja svakog dana, važna mi je samo hrana

Svako jutro "tužna slika", gledam odraz svoga lika
u zrcalu što ne skriva, kakva mi je perspektiva.

A posve me izda snaga, kada vidim kako vaga
ljubi brojku osamdeset. Oh, da mi je manje deset!

Smršaviti imam želju ali zubi stalno melju.
Gricni tamo gricni amo, na trbuhu salo samo.
izbočen je ko kupola,ne mogu se gledat; gola.

Ali to me ne ometa,hladnjak mi je stalna meta,
a u njemu oblizeke; kulen i njegove seke,
raznovrsne mljac salame, što me stalno k sebi mame.
Sir i pršut puni slasti, sočni čvarci puni masti,
male slane srdelice, salata pune zdjelice,
mješavine na sto načina, sa začinom i bez začina;
kolačići, kruna svega, kremice od slatkog snijega,
torte čokoladne, voćne, mješane i vrlo sočne....

O povrću da ne velim, uvjek mu se razveselim;
kuhaj dinstaj, il na lešo, krumpirići malo rešo,
a juhice raznih boja, mesna,posna,kako koja.

Pa još k tome onaj zvuk, kad krckaju špek i luk....

Da nabrojim sva ta jela trebala bi knjiga cijela.

I sad evo rezultata od kojih me muka hvata;
sad sam tusta kao guska, haljina mi svaka uska,
da popravim izgled svoj, uvjek nosim veći broj,
al, uzalud sebi lažem, uzalud se često važem,
kad sva jela slasno smažem,
jer meni je dobro jelo kao umjetničko djelo
i ono mi daje snagu, pa nek vaga ide k'vragu!
A šiljaste mršavice, nek im rastu zazubice!

Nit kuhaju, niti prže, već dijetu stalno drže,
pa onako suhoguze uskaču u tjesne bluze,
misle da će svi muškarci, bilo mladi, bilo starci,
buljiti u te koščobe(ovo kažem s malko zlobe),
a pogledi muški lažni i onako nisu važni,
važnija je dobra klopa nego izgled "antilopa",
jer ako si kome mila, ne smeta mu koja kila.

Lakše mi je tako reći nego klope se odreći!

Image Hosted by ImageShack.us

- 20:28 - Ispljuni (5) - Zapiši - Prazna boca

petak, 23.02.2007.

MAŠKARE U UŽEM KRUGU
U maškare sam uvjek volio ići i to se nije promijenilo. Svoju djecu fino zamaskiram i pošaljem ujnama, tetkama stričevima, ujacima, braći sestrama, naročito kumovima i prijateljima i kažem im da tek malo iskrive maske, kako bi ih žrtve mogle prepoznati. Kada se vrate pitam ih ko im nije ništa dao, ko je dao i koliko je ko dao, pa se po tom ravnam kad njihovi klinci u koje kakvim prnjama pokucaju na vrata sa glupim recitacijama i bezveznim plesovima, uz refren tipa: dinar dva mačkarama treba da se daaaaaa. Darove imam spremljene po kategorijama pa stari nakit od božića dajem klincima od škrte ujne ili seronje od strica koji nisu dali ništa mojima ili u boljem slučaju po bombonu. Djeci od tetka kojem špenadlu ne bi zgurao u guzicu, a i kada bi, dotična bi pukla, podijelim šarene papiriće od slatkiša i ambalaže od finih čokolada, Onima čiji su tate i mame dali novce, proberem žute i plehnate koje provjerim magnetom za svaki slučaj i sve im dam, jer djeca ipak najviše vole novce i čaj od lipe.
Image Hosted by ImageShack.usNa kraju su oni koji nisu prepoznali onog mog klempavog i drugog prištavog sudionika velike i vesele povorke nezaboravnih maškara u stubištu i na vratima. Njih nazovem telefonom, izružim ih na pasja kola,izvrijeđam ih do suza i bola te ljutito lupim slušalicu o pod.
Na posljetku se maskiram da me ni rođena mama ne bi pustila u kuću i krenem u obilazak voljene mi rodbine, Kad otvore vrata i brže bolje navale na njih da ih zatvore, ja gurnem nogu preko praga i onda je ne mićem, dok ne počnu prijetiti policijom i glomaznim predmetima psujući mi mater nekulturnu i bezobraznu i šta sve ne. Dobro sam se zabavio i spašavajući goli život skidam masku. Svi se smiju spremaju batine i ostale poljodjelne alatke i zovu me da popijemo nekada, nešto.


Image Hosted by ImageShack.us


- 22:28 - Ispljuni (4) - Zapiši - Prazna boca

srijeda, 27.12.2006.

Ne budite sami za Blagdane, jer ima gora opcija

Badnjak sam dočekao u krugu najuže familije što me veseli jer smo sve rijedje na okupu. Sinovi su odvrnuli muziku koju možeš slušati jedino ako si mrtav već dva tri tjedna, a ja i moja Maza odvrnuli smo u dnevnom boravku Halida sa udarnom pjesmom iz filma; Kod daiđe Idriza. Marin mi je ispod bora ostavio ćokoladicu koju sam sam kupio, pa smo se slatko nasmijali na komentar, da bi na divljem zapadu odavno poginuo prilikom potezanja runde pri ulazu na šank. Saša je dofurao košulju sa mirisom za auto, ali bez patrone pa smo ga štrcali u oko i uho, čak ispod miške da ga iskoristimo maksimalno. Košulja je bila sa logom poznate marke za koju nikad nisam čuo ali zato jako skupa. Nisam je mogao obući ni raskopčanu iako svi znaju da vučem 110 litara na drhtavim nogicama, kroz tolike prepreke,nedaće i sva sranja na koja možete naići, rodjeni pod "sretnom zvijezdom".Otišao sam u butik i zamjenio košulju za žensku majicu i vunenu kapu te poklonio svojoj mazi. Rješio sam tako jedan dar i ostalo je još dva.
Sebi sam malo dalje niz put našao predivnu majicu,.. crnu sa bijelom prugicom na ovratniku koja me izvlači 40 posto u struku.
Ostao je još stariji sin kojem sam uz mnogo obIlazaka provincijskih dučana uspio kupiti trzalicu dynlop za keš lovu. svima sam još kupio televizor za kuhinju, jer tamo provodimo najviše vremena, pa nek se nađe, Mama je dobila peglu na paru, tako da smo svi bili oprani, sretni i ispeglani.

Image Hosted by ImageShack.us

Drugi dan smo otišli u goste kod prijatelja koji su negdje pronašli naj prirodniji bor koji je svijet vidio. Nakit i ukrasi, kuglice i žaruljice. Sve je to prirodno nabacano na njega, još sa vrata, Po" sata,, falio sam bor i scenografiju interijera, do poslijednje kuglice, a bilo ih je preko dvijesto komada. Pilo se svašta. Od paradajza do sivog pinota. Dva para su se svako malo slala u PM. Maza i ja smo smirivali situaciju sve do osam sati navečer i pod izgovorom da imamo goste lagano napustili iznimno veselo i radikalno društvo.
Doma smo složili dojmove i u dobrom raspoloženju koje nam niko ni pod razno neče sjebati zvali kumove;Pavleta i moju sestričnu Vesnu.
Došli su gizdavo iz kreveta zlostavljački dignuti,ali slavlje se nastavilo u sličnoj koreografiji, Vesna je nešto drobila o poklonu koji je njen mulac darovao,a ja sam mu pokušao objasniti da se osobi koju voliš i poštuješ ne kupuju ranglje i kuhinjske, krpe, jer je to ponižavajuće,nego nešto osobno i vrijedno. Po mogućnosti zlato, prsten, lančić ili bolja bižuterija, koja može proći kao i miris od 300 kn koji je poželila.
Ja i moja maza komentirali smo pjevače i pjesme na televiziji, a oni su i dalje mrvili o poštovanju, poklanjanju, obzirnošću i ljubavi, kako je ko i koliko mogao pokazati oslanjajući se na verbalno ubjeđivanje. Satima je to trajalo...

Image Hosted by ImageShack.us

Mazo! Rekoh. Daj mi nađi onaj sprej na kojem piše; Protiv gostiju koji ne znaju otići kući. Onda smo tražili ampule za ignoriranje gostiju. pa ključeve od njihovog stana da idemo spavati i još pun kurac sličnih dosjetki smo smišljali i ljepo se zabavljali koturajući se po podu od smijeha,
Oko pola dva krenuli su... kući, a mi smo držali ruke pod navodnike uz ove parole; Pa ne idite još, ima još rakije i vina,ako odete nečemo ni mi sutra doći k vama i sve tako do stepenica. Plomba me je bolila od smijeha i tako smo se najzad rastali veseli i spremni za reprizu kod njih za Silvestrovo.

- 20:04 - Ispljuni (7) - Zapiši - Prazna boca

nedjelja, 17.12.2006.

Štenge,genge,genge

Susjeda je otvorila vrata jer joj je nešto grebuckalo po njima. Čovjek kojem sam ja bio vjenčani kum ležao je na stubištu te kako je kvaka bila visoko, grebuckao je po već spomenutim vratima za koja se ispostavilo da su pogrešna. Susjeda je zaobišla tu nepomičnu masu i pozvonila stanarki do sebe kako bi joj pomogla riješiti ovu dramatičnu situaciju od sto kila. Mirjana je izašla na prvi znak zvona i rekla; Pa to je naš Zokica. Naš prvi susjed Zokica.Image Hosted by ImageShack.us Krenule su na treća vrata iza kojih se krije supruga umornog spavača sa ulaza broj trinaest. Vesna,.. Tvoj Zoki leži pred mojim vratima reće jedna od njih dvije zabrinuto. Znam reče Vesna i pozove ih na kavu. Pa kako znaš? Upita jedna kad su sjele. Sad si mi rekla reče ona i pristavi đezvicu za kavu. To je bilo oko 23 sata, a komentari uz crno vino i učestalo cerekanje, trajali su do pola 3 ujutro. Naposljetku su ga nekako za ruke i noge uvukle u predsoblje gdje je nastavio spavati sve dok se nije probudio. Moja sestrična Vesna mi je ispričala ovu priču za moj rodjendan 13. 12. ove nemile godine, a prisutni smo bili: moja žena, kum Zoran, ja i još jedan bračni par. Sa opipljivim divljenjem u glasu rekao sam kumu; Svaka čast tvojoj Vesni koja je odista trezveno i razumno podnijela tvoje pijanstvo. Moja Jasna bi u njenoj situaciji načisto popizdila. Možda baš i nisi morao više od tri sata ležati na stepenicama, ali pazi,.. U tim dramatičnim situacijama žene se naprosto iz nekih razloga ne mogu na brzinu snaći.

- 17:19 - Ispljuni (7) - Zapiši - Prazna boca

nedjelja, 12.11.2006.

SUPERSALE

Pozdrav svima a posebno mome sinu "supersaletu", koji je prestao pisati. Šteta jer imao je tu i tamo suvislih postova kao naprimjer ova pjesma i još neke stvari. Možda mu je dopizdilo (kao i meni) čitanje tuđih gluposti da bi neko čitao vaše. Ako tako uspijevate izbaciti loše vibre ili se osječate bolje, pišite i dalje.
Image Hosted by ImageShack.us
PERAČ SUDJA

JA PEREM SUDJE
STAVLJAM DETERĐENT DA U SPUŽVU UĐE
PEREM TANJURE, ČAŠE I ŽLICE
SKIDAM PRLJAVŠTINU, BAKTERIJE I KLICE

JA NISAM KONOBAR, JA SAM PERAČ SUĐA
GLEDAM SVOJA POSLA, NE BRINE ME BRIGA TUĐA
JA NISAM BAUŠTELAC I NE IDEM NA TEREN
U ISTOM PROSTORU UVIJEK, SAMO SUĐE PEREM

JA NEZNAM LJUDE ŠTO JEDU U RESTORANU
AL NJIHOVO SUĐE PEREM NOĆU I DANJU
I NISAM MENANĐER DA GUBIM ŽIVCE
SVE ŠTO MI ZAPNE GULIM POMOĆU ŽICE

JA NEMAM VINOGRADE I KOZE ŠTO BRSTE
NE BARATAM LOVOM, PJENA MI PROLAZI KROZ PRSTE
NISAM POLITIČAR DA PETLJAM I LAŽEM
JA SAMO SUĐE PEREM I SLAŽEM

NISAM VOĆAR DA PLODOVE BEREM
KAD NASAPUNAM DOBRO, ONDA ISPEREM
NEKAD JE GUŽVA PA MI DONOSE HRPE
A JA SVE OPEREM I OBRIŠEM POMOĆU KRPE

NISAM ELEKTRIČAR ŠTO ŽICE BRIKA
JA PEREM MRLJE RAZNIH OBLIKA
I SUĐE MOŽE IMAT RAZNI OBLIK
JA GA LAŠTIM DOK U NJEMU NE VIDIM SVOJ LIK

ČIM ZAVRŠIM JEDNO DONESU MI NOVO
DETERĐENT U SPUŽVU I SVE PONOVO
JA NEMAM PLANOVA, AMBICIJA I SNOVA
KAD NISAM NA POSLU JA PEREM SUĐE DOMA

JA SAM PERAČ SUĐA I VOLIM PRANJE
OBOŽAVAM SVOJ POS'O, SVAKI DRUGI JE SRANJE
ZA PERILICE SUĐA SAM ČUO
PERU NA PARU, PERU NA SUVO

NE TREBAJU PLAĆU, SAMO STRUJU TROŠE
NE IDU NA GODIŠNJI, ALI PERU LOŠE
JA TRUDIO SAM SE K'O DA SAM PRAO KRVLJU I ZNOJEM
ZAŠTO STE ME ONDA ZAMIJENILI SA STROJEM?

MOLIM VAS DA MI VRATITE POSAO
BEZ PRANJA SUĐA MOJ ŽIVOT NEMA SMISAO
AKO MI NE ODGOVORITE USKORO BACIT ĆU SE SA ZGRADE
VRATI MI POSAO TI PRLJAVI GADE!


- 18:00 - Ispljuni (6) - Zapiši - Prazna boca

petak, 27.10.2006.

Neko nam radi iza leđa

Jebe mujo Fatu, pa će prigušenim glasom; Fato,.. Neko vrijeme se nećemo vidjeti... Zašto bolan, crni Mujo? Jebat ću te zguza.
Ova tužna priča koju sam neki dan čuo, podsjetila me na period života koji bih rado zaboravio, ali nikako nemogu,jer mrzim sastanke, rastanke i duge oproštaje. Sama od sebe, nameću se kojekakva dramatična pitanja...
Zašto Mujo odlazi?
Koliko dugo ga neće biti?
Zašto nije prije nagovijestio svoj odlazak Fati?
Da li Fata odobrava njegov odlazak?
Hoće li se Mujo ikada vratiti?
Što će rodbina i prijatelji reći?
Neće li mu ti odlasci prijeći u naviku?
Gdje je đubre to naučio?

Nešto za A,aa

Žene nas sastaju, ljube i rastaju
Prvi put cvile, plaću, ali ipak ostaju
Drugii put sve više jaja stradaju
Treći put više ni kurcu ne praštaju
Image Hosted by ImageShack.us
Sjedio sam za susjednim stolom u kafiću, pa nisam mogao ne ćuti razgovor dva vesela montera koji je popračen provalama smijeha, tekao ovako;
Jučer ja jebem ženu kad mi se omakne i ups, Oprosti ja fulo. Izvadim ga van kad on kao da sam mješao žgance.... A nije to ništa moj jaro. Ja isto tako fulo kad izvadim čunu i imam šta i vidjeti, Na vrh glavića lupina od graha, moj Ragibe. Znam da neš vjerovat ali pravi trešnjevac, moj Ragibe........

- 20:12 - Ispljuni (0) - Zapiši - Prazna boca

ponedjeljak, 16.10.2006.

BRAKAČA

Negdje sam čuo da je BRAK institucija u kojoj se dvoje uzmu da bi lakše riješavali probleme koje ne bi ni imali da se nisu uzeli, to jest vjenčali.
Ipak i u kasnim četrdesetima mi volimo male poklončiće, sitne pažnje, razgovore do kasno u noć i seks sa svojim partnerom.Tko bi nas drugi trpio, masirao tabane, udovoljavao koje kakvim prohtijevima osim, stare ljubavi s kojom smo već dvadesetak ili više godina. Zato čuvajte, volite i pazite na svoje partnere jer s kim če te podijeliti radost, tugu, lijepe i ružne dane, ako ih pustite da odu. Djeca odrastu i dođu tu i tamo, a vama ostaje vaš suprug kojem,,, ili žena, kojoj možete kad god hoćete; srati, gunđati, prigovarati i prićati o politici, sportu, sapunicama a da vam taj isti vjeruje, povlađuje, klima glavom i uz sve to, na kraju lako nagovori na ševu. Pa gdje to ima ljudi moji?
Image Hosted by ImageShack.usZato pamet u glavu, prst u guzicu i nikom ni za što ne dajte svoju ženu, suprugu, muškarca, muža, curu ili dečka nema veze. Jer niko baš niko, ne bi durao takvu budalu i starog prdonju kao što ste vi... a možda i mi, a možda i bi.....

- 19:48 - Ispljuni (8) - Zapiši - Prazna boca

ponedjeljak, 09.10.2006.

Kestenijada

Jučer rano oko 8 sati doručkovao sam šunku u ovom ambijentu.
Image Hosted by ImageShack.us
Došli smo u Hrastovicu, koja se nalazi na par km. od Petrinje, a poznata je po kestenovoj šumi divljim veprovima i domaćim svinjama. Nakon super finog doručka krenuli smo svak svojim šumskim putem u potragu za kestenjem. Potražio sam mjesto gdje su kesteni naj deblji, mesnati i odvojeni od one prokleto bodljikave šišarke. U roku od sat vremena vrečica je bila puna pa sam se sa brda počeo spuštati i moram priznati da je bilo puno teže i bolnije nego uspon, ali zato sam bio duplo brži. Naime pola puta sam se koturao i kočio guzicom te bio iznimno sretan, kad sam konačno izgmizao na šljunčanu cestu. Sav izgreban, ali zadovoljan jer je vrečica bila cijela i puna, dočepao sam se dinamometra koji je visio na terasi za ovakve prilike. Image Hosted by ImageShack.usPokazao je ravno 4. kg. Jebate, pa ovo mora da je za ginisovu knjigu. Uskoro su se i ostali skupili i nikom vaga nije pokazala 4 kg. Svi do jednog imali su više. Image Hosted by ImageShack.usDobro, pomislio sam neka i oni idu u tu jebenu knjigu i zagrabio dvije šeflje Fiš paprikaša za utjehu. Ostatak dana proveo sam u slikanju panorame, prežderavanju i podilaženju onima koji su tu hranu pripremili. Fiš ti je vrhunski. Šunka je naj bolja što sam ikada jeo. Marinada od štuke ti je fenomenalna i slične otrcane fraze. Skoro zaboravih.., jeli smo i pečene kestene.

- 19:43 - Ispljuni (6) - Zapiši - Prazna boca

utorak, 03.10.2006.

Kuda,kako,kojim putem?

Danas sam odlučio prodati sve nekretnine,lijepo se zabaviti dva tri dana i izgubiti volju za životom. Svako malo nešto mi ide na živce pa čak i ono što se još nije dogodilo, ali pretpostavljam da hoće. Kako da si pomognem? Da promjenim raspoloženje. Nešto.... Bilo što. Nekada sam svako malo uzeo gitaru i svirao, pjevao, zvao društvo. Mjesecima nisam sa nje obrisao prašinu a kamoli odvalio kakav akord. Što mi se događa? Neznam. Da li je to ona kriza o kojoj toliko pričaju? Ako je,koliko traje? Pušim preko 30 cigareta dnevno, što prije nisam ni uz piće konzumirao. Kad zapalim prvu cigaretu ujutro znam da ću početi kašljati, ali kao da podsvjesno tražim nekakvu neugodu i bol. Cjeli jebeni dan se trujem i kašljem, pijem koje kakve sokove od kojih mi se povremeno i bljuje. Probao sam jednom popiti bezolovnu pivu ali mi se gadilo, pa sam je prosuo. Vjerojatno zato što imam užasno jak osjećaj da bi bio još nervozniji i još lošijeg raspoloženja nego inače. Prodat ću sve i piti samo "pago", a ne one jeftine sokove. Nek traje dok traje. Ništa mi drugo danas ne pada na pamet. No dan još traje... Rekli bi oni koji o tome nešto znaju, a nisu upućeni u sva sranja koja sam pojeo ove godine. Sve najbolje, želi vam najgori....Image Hosted by ImageShack.us

- 19:37 - Ispljuni (6) - Zapiši - Prazna boca

ponedjeljak, 25.09.2006.

Pićo

Image Hosted by ImageShack.usPićo je pametan. Nije on ko Zora koja nezna fućkati ni dva tona. Moj pićo svira trideset melodija i ove godine prijavit ću ga na Opatijski festival, a možda i Melodije jadrana.
Konobarica: Dali mu daješ mrkvu i žitarice?
Image Hosted by ImageShack.usNaravno da mu dajem, od toga će mu ojačati noge. Već sad ima batake kao noj.
Slušajući Šjora koji je bio u "elementu" svatio sam da se ne radi o njegovu sinu, a bogami ni mobitel nije u pitanju. Napokon sam izvukao informaciju da se radi o njegovu kanarincu. Perzijske mačke i Korni, kornjača su Zorine, a Pićo je samo njegov. Ne bi bilo u redu da ne spomenem kako će mu Korni, za kojeg Šjor tvrdi da je muško i da do dvije minute može stajati na zadnjim nogama i šeniti poput psa, ovog petka imati priredbu u "Dnevnom boravku" i pokazati "Nevjernim Tomama" što on sve umije i zna.
Nešto sam si razmišljao da i ja dovedem svog Rikija. Naime on može pišati bez da digne i jednu jedinu nogu i nikada, doslovce nikada ne laje.
Tko je Riki? Pitale bi znatiželjne babe, ali mi..... Mi nečemo.

- 20:14 - Ispljuni (5) - Zapiši - Prazna boca

All content © PROFESOR PSIHO T - Designed by: Braco

Blog.hr koristi kolačiće za pružanje boljeg korisničkog iskustva. Postavke kolačića mogu se kontrolirati i konfigurirati u vašem web pregledniku. Više o kolačićima možete pročitati ovdje. Nastavkom pregleda web stranice Blog.hr slažete se s korištenjem kolačića. Za nastavak pregleda i korištenja web stranice Blog.hr kliknite na gumb "Slažem se".Slažem se