Mentalist

Lior Suchard
Izdavač: Planetopija 2012.

Kad stojite u strahu za vlastiti život, a neobične misli vam divljaju umom, svedeni ste na svoju bit.
Svaka osoba ponovno postaje dijete kada iskusi taj osjećaj čuda.
Koristim pet čula kako bih stvorio 'šesto čulo'.
Usredotočivanje uma zapravo je proces pročišćavanja uma od smetnji tako da možemo jasno misliti.
Čitanje misli, uvjeravanje i chi energija su elementi koje koristim kao mentalist.
Naš mozak pravi smisao od besmislica. Voli učiniti stvari logičnima.
Iako mi se čini da um može često krivo razumjeti stvari, činjenica je da postoji suluda količina procesa koji se događaju u našemu mozgu, stoga se moramo osloniti na prečace. Nemamo vremena analizirati i provjeravati svaki pojedini komadić informacije koji se pojavi. Većinu vremena ovi prečaci funkcioniraju. Međutim, ponekad trebamo biti promišljeniji, svjesniji onoga što se događa, a manje se oslanjati na autopilot u životu. Moramo pokazati našem umu tko je glavni.
Jedan od najvažnijih elemenata uvjeravanja je stvaranje emocionalne veze s drugom osobom. Ako stvorimo takav odnos, tada će nas druga osoba puno lakše primijetiti, slušati – i lakše ćemo je uvjeriti.
Emocionalne veze dovode do boljeg komuniciranja među ljudima, a zrcaljenje je jedan od načina na koji to postižemo.
Moje mentalne sposobnosti neke ljude uznemiruju. Nisu sigurni što mogu očekivati i osjećaju se ranjivima i u nepovoljnom položaju u mom društvu. Zato pričam šale. Smijem se. Opuštam ljude.
Ako se dogodi da morate napisati govor pun uvjeravanja, često koristite riječ 'zato'. Ujedinjuje ideje u lijepi tok koji slušatelji vole, jer su misli povezane, klize u slušateljevu podsvijest i ne nailaze na otpor. Očekujemo riječ 'zato' kako bi sve bilo logično, tako da ne odvajamo vrijeme kako bismo otkrili je li ono što je rečeno uopće istina.
Nikad nemojte osobi s kojom razgovarate dati mogućnost da kaže 'ne' osim ako to ne želite.
Pokušate da-skalu: najprije postavite seriju pitanja koja daju odgovor da, zatim postavite pitanja na koje stvarno želite pozitivan odgovor i često ćete ga dobiti, budući da je obrazac uspostavljen.
Kad god razgovaram s nekim za vrijeme svoje predstave ili ga pozovem na pozornicu, pitam za ime. To stvara onu emocionalnu vezu kojoj težim.
Umjesto zurenja u oči, zurim u korijen nosa. I dalje izgleda kao da zurite u nečije oči, ali neće vam oči vrludati i moći ćete dugo zadržati pogled. Ovo stvara dubok, ozbiljan izgled koji je krajnje impresivan i uvjerljiv.
Chi, ki, chai ili praa riječi su za energiju ili životnu silu. To je prirodna energija svemira od koje je sve sačinjeno. Volim misliti o njoj kao o pozitivnoj energiji i koristim je u predstavama i u životu izvan pozornice. Postoji u našim tijelima i izvan naših tijela, a što je više možemo kanalizirati i privući u sebe, to smo snažniji i vitalniji.
Kad usmjerim um, energija teče u tom smjeru. Što sam usmjereniji, teče više energije.
Iako je prijenos energije za mene iscrpljujući, i mentalno i fizički, proizvodi pozitivnu energiju u publici, što mi, zauzvrat, vraća snagu. Energija kruži po dvorani od mene do publike i nazad. Što više publika uživa u zabavi, to je više pozitivne energije.
Dan bez smijeha je izgubljen dan. Charli Chaplin
Sve što jesmo posljedica je onoga što mislimo. Um je sve. Što mislimo, postajemo. Buddha
O čemu mislimo danas bit će naša realnost u budućnosti, pa, dakle, ima smisla misliti pozitivno.
Ako sam negativan i malodušan, takva će biti i publika.
Misao o neuspjehu nije mi nikad prošla kroz glavu.
Čak i nakon samo desetominutne meditacije, otkrivam da se moj pogled na svijet radikalno pomaknuo. Osjećam se puno pozitivnije, puno energičnije, pod kontrolom. Misli su manje manične, više uređene, kao da sam pronašao rješenje problema za koje čak i ne znam.
Intuitivni um je sveti dar, a racionalni um je vjerni sluga. Stvorili smo društvo koje slavi slugu, a zaboravili na sveti dar. A.Einstein
Moć uma me nikad ne prestaje impresionirati. Dokaz leži u njegovoj sposobnosti da obradi i dostavi informaciju na toliko mnogo načina da toga čak nismo ni svjesni. Neke načine možemo racionalizirati, a neke ne možemo. Vjerujem da ključ za korištenje intuicije leži u njezinu korištenju kao dodatka, a ne umjesto drugih pet osnovnih čula.
Mislim da smo svi rođeni s intuicijom i svi je imamo u različitim stupnjevima – čak i ako je nikad ne slušamo. Trebamo je samo postati svjesni i naučiti kako je koristiti. Što je više priznajemo, jača je i mnogo točnija.
Budite otvoreni za svijet oko sebe. Budite otvoreni za ponavljajuće situacije i obrasce s brojevima.
Bilježite slučajnosti. Kao što uvijek kažem, ne postoje slučajnosti – stvari se događaju s razlogom.
Prepoznajte značenje svoje razine energije. Ako je visoka razina energije povezana s nekim izborom, a vrlo niska povezana s nekim drugim izborom, povedite računa o tome.
Čim sam donio odluku slušajući intuiciju, postao sam sretan. Znao sam da je to prava stvar.
Ne bi vam trebalo biti teško ponekad zastati i pogledati mrlju na zidu, ili pepeo u vatri, ili oblake na nebu, ili čak blato, u kojima ćete pronaći zaista čarobne ideje. Leonardo da Vinci
Jedan i jedan nije uvijek dva, možda je jedanaest. Stvari nisu tako očite kakvima se čine.
Svi imamo urođene sposobnosti zbog kojih možemo činiti puno više nego što mislimo da možemo. Izađimo iz kutije uskog, ograničenog razmišljanja i pogledajmo što možemo postići. Budimo kreativni.
U početku ništa posebno nije izniklo iz mog uma, ali znao sam da će sad, kad sam započeo proces aktivnog traženja, moj um nastaviti generirati ideje dok ja radim druge stvari.
Drugi jednostavan način da vaše sinapse zabljesnu jest da perete zube lijevom rukom, učite strani jezi, započnete s novim sportom ili hobijem, stavite povez preko očiju i krećete se služeći se dodirom. Za sve ovo je dokazano da jača mozak. Trebali biste pokušati. Znate li da je strah da ne ispadnu smiješni, glavni razlog zašto odrasli ne pokušavaju nove stvari.
Nisam podbacio, samo sam pronašao deset tisuća načina koji ne valjaju. Thomas Edison

Oznake: mentalist

11.04.2016. u 15:45 | 0 Komentara | Print | # | ^

<< Arhiva >>

Creative Commons License
Ovaj blog je ustupljen pod Creative Commons licencom Imenovanje-Dijeli pod istim uvjetima.

< ožujak, 2020  
P U S Č P S N
            1
2 3 4 5 6 7 8
9 10 11 12 13 14 15
16 17 18 19 20 21 22
23 24 25 26 27 28 29
30 31          

Ožujak 2020 (74)
Siječanj 2018 (14)
Kolovoz 2017 (22)
Prosinac 2016 (26)
Travanj 2016 (15)
Lipanj 2015 (24)
Kolovoz 2014 (14)
Travanj 2014 (12)
Siječanj 2014 (31)
Ožujak 2012 (10)
Rujan 2011 (19)
Svibanj 2011 (13)
Siječanj 2011 (11)
Listopad 2010 (24)
Ožujak 2010 (12)
Siječanj 2010 (9)
Prosinac 2009 (13)
Listopad 2009 (10)
Rujan 2009 (4)

Dnevnik.hr
Gol.hr
Zadovoljna.hr
Novaplus.hr
NovaTV.hr
DomaTV.hr
Mojamini.tv

Opis bloga

Ako ste ljubitelji čitanja, ovdje možete pročitati meni najdraže dijelove pročitanih knjiga. Ako želite prodiskutirati o pojedinoj knjizi ili navesti neku sebi dragu, samo se javite.

Linkovi

Dnevnik.hr
Video news portal Nove TV

Blog.hr
Blog servis

Forum.hr
Monitor.hr