Prirodom protiv raka

30.04.2010., petak

BLAGOTVORNI OBLOG OD KELJA

Mama mi je pričala da su u njenom selu Orahu gdje je rođena žene za mnoge bolesti koristile oblog od listovog kelja.

Mislio sam da je to samo još jedna tradicionalna izmišljotina sve dok u Knjizi Rudolfa Brojsa nisam pročitao da upravo i on u liječenju karcinoma koristi obloge od listova kelja.

Ideju za ovu vrstu obloga Rudolf Brojs je pronašao u botaničarki Camille Droz koja je zahvlaljujući svom dugogodišnjem iskustvu u liječenju oboljelih osoba napisala knjigu O ČUDOTVORNOM DJELOVANJU LISTOVA KELJA.

POSTUPAK IZRADE OBLOGA:

Uzmite tri lista kelja s kovrčavim listovima i potpite ih u vruću vodu tako da se dobro operu.

Najbolji su vanjski listovi. Stavite te slistove onda na stol i uzmite oklagiju ili bocu i dobro ih izravnajte dok ne postanu glatki. na krevet onda položite vunenu dlaku širine 50 cm i na nju položite laneno platno širine 30 cm. Na njega položite još jednu krpu i na nju izravnane listove kelja.

Stavite dva lista jedan pokraj drugog i treći na njih.
UNUTARNJA STRANA LISTOVA STAVLJA SE S PLATNOM NA LEĐA ILI OBOLJELO MJESTO.
Tu stanu listova dobro premažite Dragutinovom masti koju Vam predstavljamo na zadnjim stranicama u Dragutinovoj zelenoj ljekarni. Ako do nje ne možete doći premažite listove sa maslinovim uljem a onda to oboljelo mjesto zavijete s lanenim platnom a zatim vunenom dekom. Dobro ga pričvrstite da može ostati preko noći. ujutro oblog skinite i oboljelo mjesto operite toplom vodom.
- 11:46 - Komentari (0) - Isprintaj - #

29.04.2010., četvrtak

PREDGOVOR

Radeći u Domu za starije i nemoćne u Slavonskom Brodu na mjestu terapeuta poseban mi je izazov proučavati tajne dugovječnih ljudi, ponajviše stogodišnjaka.

Na isti način, u Domu Big Mama, također za starije i nemoćne gdje sam radio u Podvinju sate i sate proveo u razgovoru sa svojim štićenicima na temu dugovječnosti i zdravog života.

U početku sam mislio da se tajna stogodišnjaka krije u nekim genskim predispozicijama ili nečem drugom, da bih na kraju svog vlastitog višemjesečnog istraživanja otkrio da se radi zapravo o pravilnoj prehrani. Pokušavao sam pronaći zajedničku vezu ličkih i hercegovačkih stogodišnjaka i pronašao sam ju u zdravoj ishrani.

Kao rođeni Slavonac i nemoćne uopće nema stogodišnjaka i također sam našao tome razlog: LOŠA I NEPRAVILNA PREHRANA puno masnoća (šunka, kulen, kobasice i druga pikantna hrana kao i pretjerane količine brašna, kolača i slično. )

Tragom ove sumnje na odjelu za ontologiju dobio sam potvrdu svojim sumnjama i jezivu informaciju kako je Slavonija na pravom mjestu u cijeloj Hrvatskoj po broju oboljenja od karcinoma a da Hrvatska u europi zauzima četvrto mjesto po broju umrlih od raka.
Kažu, prava EPIDEMIJA KARCINOMA I UMRLIH.
Moje predrasude ili moje opravdane sumnje u povezanost nepravilne ishrane i raka postaju sve jasnije ali ih ne mogu dokazati, bar za sad.
Imao sam velik motiv: i tata mi je umro u odjelu za rak od karcinoma želuca. nakon 25 godina vratio sam se u svoj rodni kraj misleći da ću sad bar malo više vremena uspjeti provesti s tatom i mamom, kad ono dijagnoza kao grom iz vedra neba:
"Karcinom u zadnjem terminalnom stadijumu IV D, rekoše nam doktori, pripremite Vašeg oca za dostojnu smrt."

"Koliko još ima života doktore?
Još samo mjesec dana."

Na tatinom grobu zakleo sam se da ću nešto pokušati učiniti. kažu da svaki čovjek kojeg vidimo na ulici vodi neku svoju životnu bitku, neki svoj privatni rat. I odlučio sam da ovo bude moja bitka protiv raka. Moja životna misija i moj rat, ali i osveta raku.

A kažu, osveta je jelo koje je najbolje jesti hladno. I tako već drugu godinu nakon tatine smrti, čitam, proučavam, promišljam, tražim informacije , analiziram, uspređujem i zaključujem..

Pokušavam shvatiti zašto svijet još uvijek nije izmislio lijek protiv raka. Zašto ne postoji neka žuta, zelena ili crvena pilula koja liječi rak. Zašto klasična medicina na to pitanje ne daje nikakav odgovor.

I onda dolazim tako do apsurdnih zaključaka koji su podjednako možda apsurdni kao i moj cijeli život. Dolazim do zaključka da pitanje raka nije pitanje medicine nego filozofije u kombinaciji sa nutricionistikom, narodnom medicinom, psihologijom i umjetnosti ratovanja. Dolazim do zaključka da se jedino multidiscipliniranim pristupom ovih znanosti. I to mi ujedno daje i odgovor na pitanje zašto klasična medicina ne može pronaći lijek protiv raka. zato što to uopće i nije pitanje klasične medicine. Ona tu ima samo sporednu ulogu najviše u fazi dijagnostike, dok u fazi terapije liječenje raka se nastavlja na drugim područjima, a najviše na prirodnom području, i zato sam odlučio osmisliti cijeli program prirodne terapije raka kojeg sam nazvao MIŠOLOVKA ZA RAK.

Jedan od glavnih čimbenika u tom programu prirodne terapije raka je SUNČEVA DIJETA: kombinacija posta sa ljekovitim čajevima, sokovima, juhama i pravilne prehrane po načelima MAKROBIOTIKE.

DVA DANA POSTA-DVA DANA PRAVILNE PREHRANE I TAKO 3 MJESECA.

Naravno, ovaj program ima i svoju vrlo važnu psihološku dimenziju u kojoj posebnu pažnju pridajem stanju ljudskog uma, duše i srca, jer po mom viđenju stvari, rak nije samo bolest tijela kako ga tretira ortodoksna medicina nego se mora sagledavati i kroz mentalnu, duhovnu i tjelesnu dimenziju.
Dakle, sve tri dimenzije zajedno.
ZAŠTO SUNČEVA DIJETA?

Ponovo se vraćam u Dom za starije i nemoćne i navodim primjer moje najomiljenije štićenice, bake Matije koja ima 101. godinu i krenula je u školu. Počela je učiti čitati i pisati.
Osmislio sam za baku Matiju poseban program opismenjavanja; posebne table i didaktičke igračke i tako smo počeli, korak po korak..

Matija je rođena u Grudama u Hercegovini, živjela je u hercegovačkim brdima i planinama čuvajući koze i hranila se isključivo žitaricama i mahunarkama uz puno bijelog luka kojeg je stavljala u nos i na taj način češnjakom je liječila sve svoje bolesti. Doktoru nikad nije išla, a sad u svojoj sto prvoj godini zdravija je od mene i čini mi se da ima više volje za životom od svih nas u Domu.
Na stoliću pokraj kreveta bake Matije nalazi se i uramljena slika Gospe iz Međugorja. Snaga molitve naše baka matije kao da ima neku svemirsku moć. Toliko je iskrena i magična da natkriljuje sve ono što sam u duhovnom smislu do sad u životu vidio.
Gledajući tako baka Matiju dok se moli, shvatio sam važnost duhovne dimenzije u zdravlju i očuvanju zdravlja.

Shvatio sam tada da u svoj program prirodne terapije raka posebnu pažnju moram posvetiti psihologiji i stanju duha, uma i srca.
Usporedio sam to s kočijašem koji kroz pustinju vozi kočiju prema cilju. kočijaš je USREDOTOČEN UM, koji upravlja cijelom kočijom, s dva bijela lipicanca , a to su OSVOJENI DUH I LJUBAV U ČOVJEKOVOM SRCU.

AKO JE DUH PORAŽEN-SVE JE PORAŽENO.
AKO JE DUH OSVOJEN-SVE JE OSVOJENO.

To je prvi bijeli Lipicanac, a drugi je ljubav u srcu za koju Mahatma Ghandy kaže:

"BEZGRANIČNA LJUBAV JE ORUŽJE ŠTO POSJEDUJE MOĆ S KOJIM SE NIŠTA NE MOŽE USPOREDITI. ONA JE NAJVIŠE DOBRO ŽIVOTA. ONA JE OBILJEŽJE HRABRIH, ZAPRAVO ONA JE NJIMA SVE. NJE NEMA MEĐU BOGATIMA I PLAŠLJIVCIMA. ONA NIJE TEK KRUT, BEŽIVOTAN NAUK, VEĆ ŽIVUĆA I ŽIVOTVORNA SILA.ONA JE POSEBAN PEČAT SRCA."

Ova tri oružja u borbi protiv raka su vrlo moćna. USREDOTOČENI UM, OSVOJENI DUH I BEZGRANIČNA LJUBAV. TE TRI MOĆNE SILE VUKU KOČIJU PREMA CILJU. A U KOČIJI SE NALAZI TIJELO ČOVJEKA KOJI BOLUJE OD RAKA. Zamislimo sada da nema ta dva bijela konja koja vuku kočiju i da nema kočijaša, što bi se desilo sa tijelom u kočiji? Ništa. Kočija bi stala i mirovala na sred pustinje a tijelo bi izumrlo samo od sebe.

To je ujedno i glavni nedostatak klasične medicine koja je svu svoju znanost posvetila izučavanju tijela dok je zanemarivala ove tri duhovne dimenzije koje su po mojoj doktrini od presudne važnosti za uspješno liječenje od raka.

Svoju prirodnu terapiju raka nazvao sam MIŠLOVKA ZA RAK i ta doktrina se sastoji od pet elemenata:
1. ISTOČNJAČKE MAKROBIOTIČKE FILOZOFIJE
2.PRAVILNE ISHRANE (SUNČEVE DIJETE)
3.PSIHOLOGIJE
4. NARODNE MEDICINE
5.UMJETNOSTI RATOVANJA

FILOZOFIJA-KRALJICA SVIH ZNANOSTI UZDIŽE SE IZNAD SVEGA I NATKRILJUJE SVE OSTALE ELEMENTE I PREDSTAVLJA POČETAK PRAVILNOM PRISTUPU LIJEČENJU RAKA.

Po toj istočnjačkoj filozofiji u koju duboko vjerujem rak je rezultat krajnje neravnoteže u tijelu, čiji je zbroj dugotrajno i pretjerano konzumiranje mesa, mliječnih proizvoda i jaja, pa onda velikih količina rafiniranih namirnica kao što su šećer i brašno i još masu proizvoda krcatih kemijskim proizvodima. Rak je prirodan rezultat pogrešne prehrane koji je stvorio neravnotežu u našem tijelu.

No, postoji mogućnost da se tok bolesti okrene u pravcu ozdravljenja i to ako pređete na ishranu koja se satoji od povrća, integralnih žitarica i mahunarki, uz ljekovite čajeve i sokove.

I tada se ponovo uspostavlja prirodna ravnoteža u Vašem tijelu i dolazi do ozdravljenja.

Dakle, radi se o fenomenu poremećaja ravnoteže u našem tijelu i fenomenu povratka u prirodnu ravnotežu.

Drugim riječima, ako jedemo namirnice kaoje su masne i pune vještačkih kemijskih sastojaka, a pripremljene na nestručan način, pitanje je samo kad ćemo oboljet, dugoročno i od najzločudnijih bolesti.

S druge strane, ako se hranimo zdravim prirodnim namirnicama, koje rastu i uspijevaju na Suncu, i koje pripremamo kuhanjem uz malo vode, tada ćemo biti zdravi i možemo se na isti način uspješno izlječiti od svih bolesti.

Naš život je kao gradnja kuće.

AKO KORISTIMO LOŠ GRAĐEVINSKI MATERIJAL-KUĆA ĆE SE USKORO SRUŠITI.
AKO PAK GRADIMO KUĆU OD ČVRSTOG I FLEKSIBILNOG MATERIJALA-KUĆA ĆE DUGO TRAJATI, KAO I NAŠ ŽIVOT.

Upravo tu filozofiju poremećaja ravnoteže i vraćanja u prirodnu ravnotežu Kinezi nazivaju JIN I JANG:

To su dvije suprotne sile u svemiru koje su prisutne u svim fenomenima, pri čemu se međusobno privlače i odbijaju u težnji da ostvare harmoniju.

JIN I JANG POSTOJE I U ISHRANI:

Dok to ne shvati naša zapadna ortodoksna medicina bojim se da će i ovo cijelo stoljeće tapkati u mjestu grozničavo pokušavajući da otkrije neko žutu, zelenkastu ili plavu tabletu protiv raka.

Zar nije mudrije konačno shvatiti i priznati da takva tableta ne postoji niti će ikad postojati. Zar nije mudrije malo smiriti i ohladiti usijane glave naše zapadne medicine i ako ništa da ih bar netko iz čiste znatiželje navede da malo proučavaju tajne istočnjačke makrobiotičke prehrane i medicine koja godinama i godinama uspješno liječi ljude oboljele od raka.

A filozofija JIN I JANGA je u svojoj suštini tako jednostavna.

ZAŠTO SAM SE ODLUČIO NA PRIRODNU TERAPIJU SUNČEVOM DIJETOM?

Vraćam se sad na početak U Dom za starije i nemoćne. Nakon, dakle višemjesečne analize prehrane dugovječnih osoba, shvatio sam dakle da se ona zasniva na biljkama, povrću, žitaricama i mahunarkama.

Što ne znači da su svi vegetarijanci. Jedu mlijeko i meso( uglavnom ga kuhaju), ali u manjim količinama.

Način ishrane dugovječnih osoba iz Doma za starije i nemoćne usporedio sam sa makrobiotičkom ishranom Michia Kushia koji s njom uspješno u Americi već dugo godina liječi rak i objavio je knjigu ISHRANOM PROTIV RAKA. (Zaključio sam da je to potpuno ista prehrana- žitarice, povrće i mahunarke ).
Zatim sam usporedio prirodu tih namirnica sa sokovima i čajevima RUDOLFA BROJSA s kojima je izliječio preko 2400 ljudi oboljeih od raka, što je opisao u svojoj knjizi TOTALNA TERAPIJA RAKA.

On koristi post s ljekovitim biljkama i povrćem (čajevi i sokovi).

Zatim sam sve to usporedio sa poznatim čejem ESSIAC koje korijenje vuće od američkih Ontario indijanaca sa kojim je medicinska sestra Rene CAISSE izlječila tisuće oboljeih od raka.
U ovom slučaju najvažnije su izrazito moćne i učinkovite ljekovite biljke koje imaju jaka antikancerogena djelovanja, čije supstance uništavaju maligne stanice raka. Zatim sam na kraju došao do zaključka:
SVI ONI U SVOJIM TERAPIJAMA KORISTE BILJKE, POVRĆE, ŽITARICE I MAHUNARKE KOJE RASTU I USPJEVAJU NA SUNCU. TO JE HRANA SUNCA.

Nije li Sunce zapravo i simbol kršćanske filozofije-Sunce-izvor života?

I tako sam došao na ideju da osmislim svoju vlastitu prirodnu dijetu i terapiju protiv raka koju sam nazvao DIJETA SUNCA i koja se sastoji isključivo od biljaka, žitarica, povrća i mahunarki koje uspjevaju i rastu na Suncu.

Istovremeno sam shvatio mane i nedostatke Brojsove Totalne terapije postom od 42 dana.
ne treba biti previše pametan da čovjek shvati da bi to moglo biti vrlo opasno.
Gladovati 42 dana prilično je riskantno i za zdrave osobe a kamoli za bolesne.

Mom ocu ta terapija nebi puno pomogla jer je ionako već oslabio 30 kila i jedva je otvarao usta. S druge strane jako vjerujem da se TUMOR može uspješno liječiti postom. I zato sam osmislio jedan uravnoteženi pristup (DVA DANA POSTA-DVA DANA SUNČEVE DIJETE PO NAČELIMA MAKROBIOTIKE).

Istovremeno, shvatio sam i mane i nedostatke makrobiotičkog pristupa liječenju, bar kad je u pitanju naše podneblje.
ovdje je nemoguće doći do azuki graha, miso proizvoda, tamarija, norija i drugih makrobiotičkih japanskih namirnica.
No, pažljivom analizom knjige Michia Kushia, shvatio sam da njegova genijalnost nije u naimrnicama koje on uključuje u ishranu, nego namirnicama koje on isključuje iz prehrane, a Rudolf Brojs je dokazao da se rak može na prirodan način uspješno liječiti i bez tih namirnica.
I tako sam napravio svoj vlastiti program dijetalne ishrane /dva plus dva dana) kojeg sam prilagodio našem podneblju, koji je po mom mišljenju uravnotežen i nije riskantan a koji će po analogiji uspješnosti prethodna dva terapijska pristupa, polučiti vjerujem uspjeh u liječenju raka. (Za onog tko se odluči na ovu terapiju).

Zapravo, želim svim oboljelim od raka poslati PORUKU NADE.
Želim svim oboljelim poslati informaciju.

ŽELIM DA SVI OBOLJELI OD RAKA IMAJU GRAĐANSKO I DEMOKRATSKO PRAVO NA ALTERNATIVU UKOLIKO NISU ZADOVOLJNI SA KLASIČNOM MEDICINOM.

istovremeno savjetujem da svi oni koji se na kraju odluče na bilo koji oblik alternativnog liječenja, obavezno se posavjetuju i budu pod nadzorom liječnika.
Ja nisam iscjelitelj.
Ja nisam liječnik ni čudotvorac.
Ja sam samo u ovom slučaju analitičar i pisac kao i tvorac jedne prirodne doktrine i terapije koja bi mogla pomoći tisućama i tisućama oboljelih od raka.

Mislim da svi oni imaju pravo znati da za njih ima uvijek nade i da postoji put i način kako se mogu izlječiti.
To nisam dokazao ja. To je dokazao Rudolf Brojs koji je čajevima i sokovima izlječio 2400 ljudi oboljelih od raka. To je dokazao Michio Kushi koji je također izlječio tisuće ljudi oboljelih od raka. No, kako njihove dvije doktrine imaju ozbiljnih mana i nedostataka, ja sam osmislio jedan prirodan terapeutski postupak koji je uravnotežen i zdrava sredina između ova dva pristupa. imaju li građani pravo na informaciju?
Smiju li to znati i sebi pomoći?
Ima li bolesnik koji je obolio od raka pravo na nadu i alternativu? Pravo na svoje zdravlje, sreću, normalan i zdrav život?

Vi odgovorite.

- 17:52 - Komentari (0) - Isprintaj - #

ZAŠTO MISLIM DA SUNCE I BILJNA HRANA LIJEČE RAK

Zato što je Sunce izvor života.

Ruski učenjak Kliment Timirjazev još na početku dvadesetog stoljeća pokusima utvrdio da sav život na zemlji zavisi od zelenih biljaka.

A župnik Kneipp kaže da je za svaku bolest izrasla zelena biljčica koja ju liječi. treba ju samo znati pronaći.

Marija Treben u svojoj knjizi "ZDRAVLJE IZ BOŽJE LJEKARNE" navodi više ljekovitih biljaka koje mogu pomoći u borbi protiv raka a to su kopriva, stolisnik, neven, iđirot i poljska preslica. Ako iz bilo kojeg razloga ne možete doći do Dragutinovih čajeva predlažem Vam da koristite ove čajeve čije biljke možete pronaći i u vlastitom vrtu.

Zašto biljke uzgajane u tami poslije kratkog vremena poblijede, zakržljaju i na kraju uvenu?

Zato što bez Sunčeve svjetlosti biljka ne može pretvarati hranu.
Biljka uzgajana u tami i čovjek koji se dugo vremena hrani nepravilno imaju nešto zajedničko: biljka vene a čovjek umire od raka.

bez Sunčeve svjetlosti biljka ne može pretvarati hranu i vene, a bez pravilne ishrane sa namirnicama uzgojenim na Suncu čovjek ne može pravilno funkcjonirati i njegovi organizam također oboljeva i na kraju umire od raka.
Naime, biljka asimilacijom sakuplja energiju Sunca, a mi je disanjem oslobađamo i trošimo. Sunce je izvor i pokretač života na zemlji. Evo kako o tome krasno piše osnivač asimilacije TIMIRJAZEV:

" Nekada je negdje na zemlju pala zraka sunca. nije pala na neplodno tlo nego na zelenu biljku-pšenicu, ili još bolje rečeno, NA ZRNCE LISNATOG ZELENILA.

KAD SE ZRAKA S NJIM SUKOBILA, UGASILA SE I PRESTALA BITI SVJETLOŠĆU, ALI NIJE NESTALA.

UTROŠILA SE SAMO NA UNUTRAŠNJI RAD, RASKINULA JE VEZU IZMEĐU ČESTICA UGLJIKA I KISIKA KOJI SASTAVLJAJU UGLJIČNI DIOKSID.
OSLOBOĐENI UGLJIK SPOJIO SE S VODOM I STVORIO SE ŠKROB.
ŠKROB SE PRETVORIO U ŠEĆER KOJI SE LAKO RASTVARA I POSLIJE DUGOG LUTANJA U BILJCI NAPOKON SE STALOŽIO U ZRNU PŠENICE KAO ŠKROB.
U JEDNOM ILI DRUGOM OBLIKU SUNČEVA ZRAKA UŠLA JE U SUSTAV KRUHA KOJIM SE HRANIMO.
PRETVORILA SE U NAŠE MIŠIĆE, U NAŠE ŽIVCE.
I EVO, HRANA NASTALA U BILJCI SPAJA SE U NAŠEM TIJELU S KISIKOM KOJI RAZNOSI KRV PO SVIM DIJELOVIMA TIJELA.
PRI TOME, SUNČEVA ZRAKA, KOJA SE U HRANI DO SADA SAMO PRITAJILA U STANJU KEMIJSKE NAPETOSTI, PONOVO POPRIMA OBLIK OSLOBOĐENE ENERGIJE.
OVA NAS SUNČEVA ZRAKA GRIJE I POKREĆE.
U OVOM TRENUTKU ONA TITRA U NAŠEM MOZGU. DAKLE, HRANA SLUŽI KAO IZVOR SNAGE U NAŠEM TIJELU SAMO ZATO ŠTO NIJE NIŠTA DRUGO NEGO UŠČUVANE SUNČEVE ZRAKE. "

DARKO LONČAR ZAKLJUČUJE:

TAMO GDJE NEMA PUNO UŠČUVANIH SUNČEVIH ZRAKA IMA TUMORA I ZLOĆUDNIH MALIGNIH STANICA.
Ako nema sunčevih zraka u našem tijelu nema ni kisika. A kad nema kisike, zdrava stanica se pretvara u malignu stanicu tumora.
A kako se tumor liječi? Tako da ponovo jedemo puno hrane biljnog podrijetla čija će zraka Sunca u našem tijelu ponovo donositi kisik do bolesne stanice tumora i tako će se on izlječiti sam od sebe i potpuno se istopiti.
Zašto klasična medicina sto godina traga za lijekom protiv raka i još će tragati sto godina.
Pa zato što ni jedna tableta ne može u sebi sadržavati sunčevu zraku.
ZAMISLITE DA PACIJENT DOĐE U LJEKARNU I TRAŽI:
"MOLIM VAS, DAJTE MI JEDNU TABLETU SA SUNČEVIM ZRAKAMA!"

Naša zapadna ortodoksna medicina to ne može nikako shvatiti. rak se može jedino liječiti složenim prirodnim terapeutskim postupkom gdje će se pacijent u svojoj prehrani koristiti prirodnu hranu biljnog porijekla sa puno više "sunčevih zraka" koje će kisik prenositi po tijelu do oboljele stanice tumora.

i kad ta stanica preko sunčeve zrake dobije kisik ona će se sama od sebe izlječiti.

To je prirodni iscjeliteljski postupak koji traje nekoliko mjeseci da bi se tijelo ponovo vratilo u ravnotežu i kojeg ne može zamijeniti ni jedna žuta, zelena ili crvena tableta koja tobože liječi rak i koju tobože klasična medicina istražuje sto godina .

Zamislite što bi se desilo da čovjeku začepite nos i zatvorite usta. On bi se naravo ugušio. tako se na isti način guše i zdrave stanice našeg tkiva ako im se ne doprema kisik. A to čine upravo "sunčeve zrake", tj. hrana biljnog podrijetla.
Ako je nema, naša zdrava stanica se guši i umire. I kao što se čovjek može reanimirati tako može i maligna stanica. PRIRODNOM TERAPIJOM.

Proanalizirajmo malo i rečenicu:

"Pri tome, sunčeva zraka, koja se u hrani do sada samo pritajila u stanju kemijske napetosti, ponovo poprima oblik oslobođene energije. " Obratimo pozornost na ove tri riječi:
STANJE KEMIJSKE NAPETOSTI...
Vratimo se sad malo na filozofsku doktrinu makrobiotičke istočnjačke ishrane.

Napetost i popuštanje...ravnoteža i ne ravnoteža...

A JIN I JANG ISTOČNJAČKA FILOZOFIJA KAŽE:
ZA USPJEH U ŽIVOTU POTREBNO JE OVLADATI VJEŠTINOM RAVNOTEŽE:
stezanje-popuštanje
napetost-opuštanje




UZMIMO NA PRIMJER DVOJE ZALJUBLJENIH KOJI SU SE POSVAĐALI I OTIŠLI JEDNO OD DRUGOG. JESU LI SE ONI TIME UDALJILI ILI ZAPRAVO JOŠ VIŠE ZBLIŽILI?
NJIHOVO FIZIČKO UDALJAVANJE MOŽE ZAPRAVO ZNAČITI DUHOVNO ZBLIŽAVANJE A FIZIČKO ZBLIŽAVANJE DUHOVNO UDALJAVANJE.
Jeste li to ikad u ljubavi doživjeli?

Je li vjerujete da TELEPATIJA ZNAČI ŠAPAT SRCA SRCU I DA SE TAJ ŠAPAT ČUJE I NA DRUGI KRAJ SVIJETA?
INTUICIJA, IDEJA, KREATIVNOST, MAŠTA, TELEPATIJA. To su stvari koje ne priznaje ortodoksna zapadna medicina smatrajući ih potpuno nepotrebnim.

POTPUNO POGREŠNO. IDEJE POKREĆU SVIJET.
Liječnik bez ideja, intuicije, kreativnosti i mašte je kao biljka bez klorofila, bez sunčevih zraka.
A TAKVA BILJKA VENE!
- 11:04 - Komentari (0) - Isprintaj - #

PRAVILA SUNČEVE DIJETE

1. Život i zdravlje svakog pojedinca, njegova radna energija, sposobnost i produktivnost, životni vijek i liječenje zavise o pravilnoj prehrani. Hrana je najbolji lijek za sve oboljele od raka.

2. Čovjek često svjesno izbjegava baš one namirnice koje su najkorisnije i uzmina one koje su organizmu manje ili nikako korisne ili čak štetne kao meso, alkohol, duhan i slično.

3. U pravilu savjetujem vam da jedete više u prvoj polovici dana. ujutro je najlakšra probava, u podne je već slabija, dok je navečer potpuno slaba. Stoga preporučujem što manje jesti navečer.

4. Jesti i piti po potrebi, a ne po navici.

5. Jesti treba polako i bez žurbe-hranu treba dobro i do sto puta prožvakati.

6. Svaki dan piti 2-3 litre čaja. Ljekoviti čajevi su od fundamentalnog značaja za liječenje svih vrsta zločudnih bolesti i zato ih treba piti u velikim količinama i po strogo određenim i zadanim vrstama čaja za karcinom posebno.

7. Program vrste čajeva radi se za svaku vrstu raka posebno i individualno( na kraju brošure).

Čajeve ne piti odjednom nego svakih 20 minuta pije se gutljaj dobro promiješan sa pljuvačkom. prije no što pipijete slijedeći gutljaj, prijašnji je već probavljen.

8. Ako je čovjek uzrujan- radije neka ne jede, jer to jelo više škodi nego koristi.

9. Pri jelu treba biti dobro raspoložen i pažnju posvetiti jelu.

10. Želudac treba odmora barem 4-6 sati između jednog i drugog obroka.

11. Za vrijeme jela ne piti previše hladne sokove ni previše vruće čajeve, kao ni jela.

12. Svu hranu obavezno kuhati na plinskom, a ne na električnom šporetu.
Strogo zabranjeno je pržiti ili peči bilo koju hranu. Samo kuhanje na plinu sa malo vode i kombinacijom kuhanja na pari u ekspres loncu, pirjanja i barenja. (BEZ ULJA).

13. Spavanje poslije ručka nije zdravo.

14. Integralne žitarice, mahunarke i kupus, kelj, cikla, krastavci, smeđa riža, koraba, špinat, celer..Po mineralnom i vitaminskom sadržaju daju čovjeku NAJSAVRŠENIJU HRANU.

15. Znate li da jedan stručak celera ili tanjurić zelene salate ima više vitamina i minerala od cijele kutije sintetičkih vitamina.

16. Sok od povrća treba razrijediti destiliranom vodom.

17. Biljno korijenje kao što je MRKVA, PASTRNJAK, REPA I CIKLA ne probavlja se dobro kad je kuhano i zato ih treba korisiti sirove.

18. Proučavanjem ljudskih kostiju iz davnih vremena antropolozi su primjetili da su im zubi bijeli u izvanrednom stanju čak i kad su lubanje propale. U njihovo doba prehrana se sastojala od 80% povrća i žitarica što objašnjava savršeno stanje njihovih zubiju i zdravlja. U naše doba povrće recimo tvori samo 5% ishrane, pa je ljudsko tijelo podložno raznim bolestima uključujući i zloćudne.

19. Moramo nastojati da uz kuhano jelo obavezno mora biti uvijek i malo sirovog jela: MRKVA, SALATA, ŠPINAT ILI CELER.

20. Za želudac je vrlo dobro da se zelen jede kao predjelo jer potiče želudac za rad.

21. Ishrana po strogoj SUNČEVOJ DIJETI mora biti isključivo ona koju nalazimo u krilu majke prirode. To je najkorisnija hrana i nositelj SUNČEVE ENERGIJE.

22.Povrće koje namjeravamo kuhati treba samo malo prokuhati da u malo vode, više na pari. Tako čemo sačuvati sve vitamine koji bi se inače izgubili dugim kuhanjem u mnogo vode.

23. Na gornji način možemo pripremiti i sve integralne žitarice kako bi ostale sve hranjive tvari u njima. Zrnje(pšenica, kukuruz, ječam..treba kuhati u maloj količini vode dok ne popuca. Prethodno se zrnje kvasi 6-8 sati). tako se kuha i zob, leća, bob i grašak. Ovako pripremljena hrana lakše je probavljiva i ne gubi svoju hranjivost ni tvari potrebne za pravilnu probavu.

24. Za vrijeme posta sokovi se piju tek toliko da utaže glad i nikako više od POLA LITRE DNEVNO

25. Preporučujemo da uz čajeve i sokove pijete obavezno i RASOL kao i sok od sirovog kupusa ( po nekoliko gutljaja svakih sat vremena).

26. I sokovi i čajevi i juhe piju se gutljaj po gutljaj pomješani dobro sa pljuvačkom.

27. Često praviti juhu od ZOBENIH PAHULJICA, JUHU OD POVRĆA I JUHU OD CRVENOG LUKA( svaki dan druga juha).

28. Za vrijeme sunčeve dijete , pušači moraju prekinuti sa pušenjem.
- 10:41 - Komentari (0) - Isprintaj - #

28.04.2010., srijeda

DRAGUTINOVI ČAJEVI, SOKOVI, MASTI I ULJA

Jedno voljeno biće pokraj Vas umire od raka, a Vi očajno i izgubljeno trčite od ljekarne do ljekarne da kupite neki čudotvorni čaj ili sok ili lijek koji će biti spasonosan.
Kad tamo uvijek muk i tišina.
Tako nešto još nitko nije izmislio.

A onda, nakon tatine smrti istražujem, kopam po starim knjigama iz narodne medicine i tražim po internetu, i saznajem zapravo, postoji puno toga što bi moglo pomoći oboljeloj osobi od raka ali da kod nas ništa od toga nije dostupno.

Saznajem za indijanski čaj ESSIAC, pa onda isti takav od Ontario indijanca plemena OJIBA, i krećem u tajanstveni svijet herbalistike i ljekovitog bilja..Saznajem da ključne biljke američkih indijanaca rastu i na našem podneblju. Stavljam kapicu na glavu, uzimam nož, sjekiricu i bicikl, bježim iz civilizacije i odlazim u prirodu. Analiziram, promišljam, zaključujem i dolazim do svojih biljnih formula. Sa sobom nosim staru stogodišnju knjigu narodne medicine.
I bacam se na posao. Dolazim na jednu ideju:

"NA JEDNOM MJESTU DA BOLESNIK OD RAKA IMA SVE ŠTO MU TREBA: LJEKOVITE ČAJEVE, KREME, ULJA , SOKOVE I JEDNU MOTIVIRAJUĆU BROŠURU SA UPUTAMA ZA LIJEČENJE."

I do kasno u noć u mojoj kući počinje mala manufakturna proizvodnja ljekovitih čajeva, masti, sokova i ulja protiv raka.

Po starim indijskim a i našim tradicionalnim recepturama.

i tati u spomen odlučio sam da ih nazovem DRAGUTINOVI ČAJEVI, DRAGUTINOVE MASTI, DRAGUTINOVI SOKOVI I ULJA.

Neće biti čudotvorni, ali u kombinaciji sa Sunčevom dijetom, bit će vrlo učinkoviti i moćni.
Prirodni i moćni protuotrovi za stanice raka.
DARKO LONČAR , MIKRORAJON 3/3 A 35000 SLAVONSKI BROD Telefon: 035/251-274

na INTERNET STRANICI: prirodom protiv raka. blog.hr

ili na e-mail adresi: darkoloncar@windowslive.com

Nadam se da će Vam biti od pomoći!

S poštovanjem!

Autor
- 18:42 - Komentari (0) - Isprintaj - #

VAŽNE NAPOMENE

1. Obavezno promjenite mjesto spavanja. Moguće da su podzemne vode doprinijele razvoju Vaše bolesti.

2.Nikad nemojte nositi sintetičku odjeću, odjeća koju nosite mora biti pamučna.

3. Izbjegavajte dim cigarete i zagušene prostorije.

4. vaš dnevni boravak i sobu u kojoj najviše provodite vremena oplemenite plavim, narančastim i ljubičastim bojama, a izbacite iz prostorije sve one tamne, smeđe, sive ili crne boje koje prizivaju depresiju i loša raspoloženja.
KOLOR TERAPIJA je od velike važnosti za dobro raspoloženje čovjeka.

5.Kavu, cigarete i alkohol morate obavezno izbaciti iz upotrebe.

6. Izbjegavajte stres i stresna ozračja, svađe u obitelji i razne druge nesuglasice koje samo još dodatno štete i opterećuju Vaš bolesni organizam. Suprotno tome, uvijek nastojte biti bodri i raspoloženi, gledajte humoristične filmove i čitajte zanimljive knjige. Smijeh je odličan lijek.

7. Što više vremena provodite u prirodi, i druženju sa Vašim biciklom i psom.

8. U Vašoj kući ili stanu ne smiju se nalaziti sredstva koje sadrže naftalin, kao što je slučaj s kuglicama protiv moljaca. Obavezno se riješite i pliesni na zidovima jer to je otrov.

9. Posvetite se nečem uzvišenom, nečem što nosi prizvuk srca i ljubavi. Ljubav je smisao života i Vaše najmoćnije oružje u borbi protiv raka: Pišite pisma Vašoj simpatiji. Vodite ljubav sa osobom koju volite.
- 12:14 - Komentari (0) - Isprintaj - #

MAJKA PRIRODA LIJEČI RAK

Dakle, što reći na kraju ove knjižice?

Ja bih rekao samo jedno: MAJKA PRIRODA LIJEČI RAK.

Ako ste se nekad zapitali zašto ortodoksna medicina već stoljećima nije izumila lijek protiv raka, moj odgovor Vam je da ga neće nikad ni izmisliti jer SAMO MAJKA PRIRODA MOŽE IZLIJEČITI RAK.

PRAVILNA ISHRANA UZ STROGU DIJETU kao i ljekoviti čajevi i sokovi koji su od fundamentalnog značenja.

SUNČEVA DIJETA:

Ono što Vam dakle nudim u ovoj brošuri je jedna vrlo izgledna mogućnost da se uspješno izliječite od raka ukoliko se disciplinirano pridržavate pravila i načela ishrane i dijete kao i vrste ljekovitih čajeva koje ćemo Vam preporučiti.

Ponovimo još jednom za kraj: što sve smijemo koristiti u našoj ishrani:

1. LJEKOVITO BILJE
2. POVRĆE
3.INTEGRALNE (CJELOVITE) ŽITARICE
4.MAHUNARKE

Ni milimetar ništa više ni manje od ponuđenog. Sve te namirnice i bilje imaju nešto zajedničko. Rastu i uspjevaju na SUNCU. Dakle, možemo slobodno reći da je ovo što ja nudim -SUNČEVA DIJETA.
A Sunce je, ne zaboravite, izvor života.

REKREACIJE I TEHNIKE DISANJA:

i ne zaboravite da se trebate što više kreatati u prirodi. lagane tjelovježbe su od velikog značenja kao i tehnike disanja.
Ako ne možete ići u neku šumicu, ako Vam je daleko, onda obavezno dobar dio dana provedite u nekom obližnejm parku gdje ima drveća i zelenila.
Neka bicikl postane Vaš najbolji prijatelj. I biciklom se svaki dan provozajte u prirodu.
Sjednite na klupčicu i meditirajte.
Vizualizirajte u svojim mislima sebe kao potpuno zdravu i izlječenu osobu. OSLUŠKUJTE CVRKUT PTICA.
Potpuno se stopite i sjedinite U HARMONIJI SA PRIRODOM.
MAJKA PRIRODA LIJEČI RAK.
Samo Vas majka priroda može izlječiti od ove opake bolesti.
neka hrana bude Vaš jedini lijek. Samo ona hrana koja je proizvod majke prirode.

Budite što više na otvorenom, u prirodi. SUNČAJTE SE (samo se klonite najjačeg sunca ljeti).

Povedite sa sobom u prirodu i Vašeg psa. Vratite se u mislima u dane djetinjstva kad ste imali psa i kad ste bili sretni. Ako ga nemate, nabavite ga. Pas je jako dobra terapija za liječenje oboljenja.

Lagano trčite prirodom, sjednite na klupčicu, zatvorite oči i dišite duboko kroz nos.
Osjetite na trenutak da ste u potpunoj harmoniji sa prirodom i Vaše stanice napunite zdravim kisikom. Napravite plan!
Redovito svakih 6 sati vježbajte tehnike disanja: udisaja i izdisaja u trajanju 5 minuta. Pri čemu svaki udisaj treba trajati 4 sekunde, 4 sekunde zadržavati dah i onda polako izdahnuti.

Obavezno vježbe disanja sprovoditi u prirodi. To je jedan od načina da se iz tijela odstrani ugljična kiselina.
Zatim se opet malo provozajte na biciklu, pa opet zastanite, sjednite, meditirajte..
STOPITE SE SA PRIRODOM. ONDA ĆE SE I RAK ISTOPITI.


- 11:30 - Komentari (0) - Isprintaj - #

27.04.2010., utorak

TAJNA DUGOVJEČNOSTI LIČKIH I HERCEGOVAČKIH STOGODIŠNJAKA

Zaposlen sam kao terapeut u Domu za starije i nemoćne u Slavonskom Brodu. A prije toga, radio sam kao terapeut u Big Mama- Domu za starije i nemoćne u Podvinju.
Sjedimo svi skupa za velikim stolom i svi već znaju: tema je opet zdrava prehrana i ljekoviti čajevi. Tajni recepti i recepture.."Tajnu" proučavam već mjesecima, tajnu dugovječnosti ličkih i hercegovačkih stogodišnjaka.

Pokušavam pronaći vezu. Što im je zajedničko?
jednoj štićenici otac je umro u 103. godini, majka u 101., a stric u 105. U Big Mami.
A u Domu u Slavonskom Brodu moja najomiljenija štićenica ima 101. godinu, zove se Matija i počeli smo je učiti čitati i pisati.
Matija je nepismena, ali njen nevjerojatno snažan duh i volja za životom negone me da s njom počnem sve iz početka kao da kreće u prvi razred osnovne škole, i tako dok učimo prva slova, druge štićenice iz sobe je zafrkavaju i dobacuju:
"Matija, ne prepisuj!"

Nevjerojatan je duh te žene. Ako netko nekada izgubi volju za životom neka slobodno navrati u Dom za starije i nemoćne u Slavonskom Brodu i neka upozna našu Matiju. kada se netko odluči naučiti čitati i pisati u svojoj sto prvoj godini života to onda zavređuje svaku pažnju.
I dok učimo prva slova Matija mi svjedoči o svom životu. Ponosno ističe svoje rodne Grude u Hercegovini.
Njena svjedočanstva uspoređujem sa ličkim stogodišnjacima i njihovim prehrambenim navikama. Što im je zajedničko u jelovniku?

Ima li kakve sličnosti i veze? Ima, puno.
To je upravo povrće kuhano s malo vode, to su razne kaše od žitarica, kukuruza, pšenice i zobi, to su mahunarke, grah, grašak i leće.. To je zapravo ono što je u svojoj doktrini PRAVILNE MAKROBIOTIČKE ISHRANE ZAGOVARA MICHIO KUSHI.

I zato mu beskrajno vjerujem.

kad sam jednoj medicinskoj sestri dobacio da zdrava prehrana liječi mnoge bolesti, uključujući rak, ona se samo ironično nasmijala i prokomentirala:
"TO JE SIROTINJSKA ISHRANA"

A JA UZVRATIM:
"TO JE ZDRAVA ISHRANA".

zbog teške socijalne situacije i financijske oskudice naši stari živeći na selu ili u planinama na svježem i čistom zraku, iako nesvjesno: ZAPRAVO HRANILI SU SE VRLO ZDRAVO.

Njima je rak bio potpuno nepoznat.

U čemu je zapravo poanta?

Velika količina antikancerogenih tvari koje se nalaze u povrću, žitaricama i mahunarkama kao i u ljekovitim čajevima, ni u jednom trenutku ne dozvoljavaju u našem tijelu da se probudi tumor.

Proanalizirajmo malo s druge strane našu gradsku ishranu.
Ishranu urbanog čovjeka: osuđeni smo na AKCIJE i snižene cijene u trgovačkim lancima da bi uštedjeli na kućnom buđetu i odmah trčimo kao sumanuti da nešto kupimo čim nam se u poštanskom sandučiću nasmiješi još jedna reklama sa velikim sloganom:AKCIJA!

A na toj akciji sve sami kemijski proizvodi puni toksina i raznih otrova, konzervansa, aditiva, štetnih masnoća i lošeg kolesterola.
PITANJE JE SAMO VREMENA KAD ĆE U NAŠEM TIJELU BUKNUTI TUMOR.

Jer toliko TOKSINA ne može preraditi ni jedna normalna stanica u ljudskom tijelu.

A kad tumor već bukne i maligne stanice raka najave nam rat, kako ćemo na taj rat odogovoriti i kako ćemo se braniti i obraniti.
Samo na jedan način.

Radikalnom promjenom u našoj ishrani.

POVRATKOM NA PRAVILNU PREHRANU I ZDRAVU ISHRANU NAŠIH LIČKIH I HERCEGOVAČKIH STOGODIŠNJAKA, HRANU BEZ ŠTETNIH MASNOĆA I LOŠEG KOLESTEROLA, HRANU BEZ INDUSTRIJSKI ZAGAĐENIH KEMIJSKIH OTROVA, ADITIVA I KONZERVANSA.


ZDRAVU HRANU PREPUNU VITAMINA, MINERALA I KALORIJA. BILJNE ČAJEVE I ZDRAVU HRANU PREPUNU ANTIKANCEROGENIH SASTOJAKA PRED KOJIMA ĆE I NAJZLOĆUDNIJI TUMOR KAPITULIRATI.

U JEDNOJ ZDRAVOJ, URAVNOTEŽENOJ I ODMJERENOJ DIJETI KAO ŠTO JE MIŠOLOVKA ZA RAK.

Trebate biti samo-disciplinirani i ništa više.

SUNCE-IZVOR ŽIVOTA

Proanalizirajmo malo što je zajedničko glasovitom čaju protiv raka ESSIAC, izvorno indijanskom čaju, što povezuje taj čaj s prirodom japanske makrobiotičke ishrane Michia Kushia i prirodom ishrane ličkih i hercegovačkih stogodišnjaka?

Što im je zajedničko?

To su zapravo sve BILJKE, ŽITARICE, POVRĆE I MAHUNARKE KOJE RASTU I USPJEVAJU NA SUNCU. SUNCE POVEZUJE TE TRI KATEGORIJE. A ŠTO JE SUNCE-ZNAMO SVI. SUNCE JE IZVOR ŽIVOTA.
Kad obolimo od raka trebamo jesti samo ono što raste i uspjeva na Suncu.

TO JE MOJ SKROMNI ZAKLJUČAK, I SLOBODNO ME ISPRAVITE AKO GRIJEŠIM.
- 20:09 - Komentari (0) - Isprintaj - #

UZBUNA NA ODJELU ZA RAK

Sjećam se, bilo je negdje oko 21 sat navečer kad sam došao na odjel za rak i posljednji put poljubio i zagrlio tatu koji je umirao od raka želuca.

Kad sam se vratio kući, mama me nazvala telefonom i u suzama mi rekla da su joj iz bolnice javili da je tata umro.
I od tada sve do danas u meni stalno tinja neki nemir, počeo sam vlastitu istragu i borbu protiv raka, do kasno u noć proučavam knjige, klasičnu medicinu, alternativnu medicinu, sve što na ovaj ili onaj način može mi dati neka saznanja o toj opakoj bolesti.
I sve što sam više čitao, razmišljao i analizirao sve više sam dolazio do apsurdnih zaključaka koji su i samom meni podjednako nestvarni, zbunjujući ipomalo šokirajući.

Moje najveće otkriće je to da se rak ne liječi u nekoj liječničkoj ordinaciji nego u vlastitoj kuhinji, a da se ključ za izlječenje od raka ne nalazi u rukama nekog uglednog doktora nego u rukama neke dobre kuharice.

Ali da bi ta kuharica bila uspješna u pomaganju oboljeloj osobi od raka mora poznavati još i neke dodatne vještine, i posjedovati još neka znanja.

Hoću reći da sam nakon sprovedenih vlastitih istraživanja došao do zaključka da se rak može uspješno izlječiti prirodnim putem a svoju novu doktrinu liječenja nazvao sam MIŠOLOVKA ZA RAK. Pokušavao sam shvatiti dugo vremena zašto znanost i klasična medicina ne mogu riješiti problem raka i zašto doktori još uvijek nisu izmislili lijek protiv raka.

Odgovor leži u slijedećem:

RAK JE BOLEST KOJA SE MORA PROMATRATI U SVE TRI DIMENZIJE:
MENTALNOJ, FIZIČKOJ I DUHOVNOJ.

To su zapravo istovremeno TRI BOLESTI A NE JEDNA i zato klasična medicina u prošlom stoljeću nije uspjela proizvesti neku plavu, zelenu ili ružičastu pilulu koja će izlječiti rak. A vjerujem da neće i u ovom stoljeću.

Nakon dugotrajne i pažljive analize shvatio sam po svojoj koncepciji borbe protiv raka koju sam nazvao MIŠOLOVKA ZA RAK da se ova opaka opaka bolest treba liječiti MULTIDISCIPLINIRANIM PRISTUPOM PET ZNANOSTI VJEŠTINA I UMJETNOSTI a to su:

1.ISTOČNJAČKA MAKROBIOTIČKA FILOZOFIJA
2.NUTRICIONISTA
3.PSIHOLOGIJA
4.NARODNA MEDICINA
5.UMJETNOST RATOVANJA

I kombinacijom ovih pet vještina, znanosti i umjetnosti, može se po mom skromnom mišljenju izlječiti uspješno rak na prirodan način i to na bojnom polju koja se zove KUHINJA i pod nadzorom "glavne doktorice" koja se zove kuharica.

Kao što je cijeli moj život apsurdan vjerojatno će nekom biti i moji zaključci, ali kad tad netko će se morati zapitati:
"ZAŠTO KLASIČNA MEDICINA NE MOŽE RIJEŠITI PROBLEM RAKA".

Zato što je problem raka nije primarno problem klasične medicine nego prije svega filozofije, nutricionistike, prirodne biljne medicine, psihologije i umijeće ratovanja koje se izučava na vojnim akademijama i čiju sam taktiku i strategiju u prenesenom značenju, na metaforičan način primjenio u borbi protiv raka.
I neću Vam zamjeriti ako ovo moje tumačenje proglasite šarlatanskim. I dr. Sattilaro je za onu dvojicu autostopera mislio da su najobičniji šarlatani. Sve dok mu ti "šarlatani" nisu spasili život.

U centru njihovog učenja nalazi se filozofija a filozofija ne nosi bezveze ime KRALJICA SVIH ZNANOSTI.

Filozofija i umjetnost natkriljuju po mnogo čemu ortodoksnu medicinu i po mom osobnom uvjerenju , bar što se tiče liječenja raka, po nekoj hijerarhiskoj ljestvici, klasična medicina zauzima ono mjesto koje joj upravo prepisuje drevna kineska mudrost:

"TRI DESETINE LIJEČI MEDICINA, SEDAM DESETINA LIJEČI PRAVILNA PREHRANA."

I zato ne želim biti neodgovoran, i svakom tko se na bilo koji način odluči za ovaj moj ili bilo koji drugi pristup u liječenju raka, obavezno savjetujem da se mora konsultirati sa svojim liječnim i biti pod njegovim nadzorom.

No, istovremeno se zalažem za GRAĐANSKO I DEMOKRATSKO PRAVO OBOLJELE OSOBE NA INFORMACIJU. GRAĐANSKO PRAVO NA ALTERNATIVU, ukoliko klasična medicina ne ponudi odogovore i rješenja za ozdravljenje bolesnika od raka.

U tom kontekstu ja se javljam, ne kao iscjelitelj, nego kao alternativac ili neki nadrililiječnik. u ovom slučaju ja se javljam kao pisac analitičar, kao građanin koji želi samo prenijeti informaciju da se bolesnik koji je obolio od raka može uspješno izliječiti na prirodan način, pa čak i onaj bolesnik koji ima dijagnozu raka IV D u zadnjem terminalnom stadijumu sa metastazama po cijelom tijelu.

I o tome ne svjedočim ja nego jedan ugledan doktor specijalista, šef velike bolnice u Americi koji je i sam obolio od raka i kom je radikalna promjena u ishrani pomogla da se potpuno izliječi od ove zločudne bolesti. Pravo na tu informaciju imaju svi građani, i zalažem se demokratskim putem da ta informacija i dođe do onih kojima je najpotrebnija.

Prema podacima kojima raspolažem godišnje u Hrvatskoj od karcinoma oboli 25 tisuća ljudi a umre 13 tisuća.

Toliko otprilike ima grad Sinj u kojem sam dugo živio.
Dakle, svake godine sa lica zemlje nestane jedan mali gradić u Hrvatskoj.
U cijelom Domovinskom ratu izgubljeno je oko 13 tisuća života, a od raka samo u jednoj godini umre 13 tisuća građana Hrvatske.

Kao građanin mislim da je pet do 12 sati da se otvoreno i javno proglasi RAT PROTIV RAKA. Rat u kojem trebaju sudjelovati svi od političara i novinara, liječnika i alternativaca, farmaceuta i narodnih liječnika, običnih građana i filozofa, psihologa i sociologa, defektologa i bolesnika i njihovih obitelji i svih onih entuzijasta koji na bilo koji način imaju saznanja, ideje i incijative koje bi mogle dovesti do uspješnog liječenja raka. I svi oni trebali bi sjesti za okrugli stol.
I saslušati te ideje. ne samo ideje.
Jedna od tih ideja je i ova brošura pod nazivom MIŠOLOVKA ZA RAK.
Ne samo ideja nego i strogo razrađen prirodni terapeutski postupak koji vodi ka izlječenju bolesnika od karcinoma.

Ova brošura je svjetlo na dnu tunela.
Mala oaza nade, za sve oboljele od raka.
A NADA JE DOBRA STVAR U ŽIVOTU.
MOŽDA NABOLJA OD SVIH.
A DOBRE STVARI NIKAD NE UMIRU.
- 18:53 - Komentari (0) - Isprintaj - #

26.04.2010., ponedjeljak

UMIJEĆE RATOVANJA PROTIV RAKA

Umijeće ratovanja je predmet koji se izučava na vojnim akademijama.
Taktika i strategija borbe također.
Imao sam odličnu ocjenu iz ovih predmeta, ali na žalost, nikada ta teorijska znanja nisam primjenio u praksi jer su se upravo za vrijeme mog školovanja na Vojnoj akademiji u meni počeli buditi pacifistički stavovi i gandijevski svjetonazor koji je bio u potpunosti suprotan vojnoj sili i doktrini.

Totalno sam pogriješio svoj životni poziv i zalutao sam u jednu sredinu kojoj je moj duh bio potpuno stran. Moj život je prepun apsurda. Ponekad mi se učini da je apsurd moj životni suputnik od kojeg se ne mogu nikako odvojiti. Još veći je apsurd da sad ulazim u vode medicine koje su mi podjednako antipatične, mutne kao i vojska. I tako sam svoje knjige iz koncepcije, taktike i strategije oružane borbe i umijeća ratovanja odbacio u jedan stari ormar da bi ih sad, poslije 20 godina ponovo vadio iz ormara. Listao njihove stranice i želeći ih primjeniti u borbi protiv raka želim ujedno i sebi dokazati da sam zaslužio odličnu ocjenu iz tih predmeta i da nisam prepisivao na ispitima.

Za uspjeh na ratištu, vrlo je važna psihološka priprema.
1.Rak Vam je otvoreno nagovjestio rat, i krenuo u otvorenu agresiju na Vaše tijelo, vaš um i Vaš duh.. rak je postao Vaš najveći neprijatelj koji će Vas, ako se ne obranite poslati u crnu zemlju. Pitanje glasi, kako ćete odgovoriti na tu agresiju i da li ćete krenuti u rat, u obranu vlastitog tijela, uma i duha. Ako se odlučite boriti i voditi pošten obrambeni rat, onda morate prvo naučiti slijedeće:

2.SVAKI RAT POČINJE U ČOVJEKOVOM UMU, I U ČOVJEKOVOM UMU TREBA ONDA TRAŽITI I RAZVITI TAKTIKU, STRATEGIJU I KONCEPCIJU BORBE PROTIV RAKA.
Ako to ne učinimo, svaka borba je bespredmetna i osuđeni smo na kapitulaciju još i prije nego je bitka i počela.

3.DA BISTE POBJEDILI RAK MORATE PRVO POBJEDITI SAMI SEBE. NETKO MOŽE POBJEDITI TISUĆE RATNIKA NA BOJNOM POLJU, ALI SE NE MOŽE MJERITI SA POBJEDNIKOM KOJI JE POBJEDIO SAMOGA SEBE.
A DA BISTE POBJEDILI SAMI SEBE MORATE SE PRVO SUOČITI SA SVOJIM VLASTITIM SLABOSTIMA.

I. AUTOAGRESIJA je također oblik agresije gdje sami sebe ranjavamo i kažnjavamo pogrešnim načinom razmišljanja:
"Sad me sigurno Bog kažnjava jer sam griješio. Nešto sam u životu opasno zgriješio i znam i što, i sad me Bog kažnjava i zato sam dobio rak.

Ovakav način razmišljanja morate baciti u kantu za smeće. Na pogrešan način razmišljate i krivo tumačite kršćansku filozofiju. kršćanska filozofija je vrlo plemenita i zapamtite jednu stvar:
BOG VAS VOLI TAKVE KAKVI JESTE. I SAD KAD STE OBOLILI OD RAKA SVE VAM PRAŠTA. I ŽELI VAM POMOĆI, ALI VAM NE MOŽE POMOĆI AKO SI VI SAMI NE ŽELITE POMOĆI.
i zato se nemojte kažnjavati u potaji i posipati prahom nevidljivog prezira SRAMA I STIDA jer zato nemate razlog.
Bog je Vaš prijatelj i želi Vam pomoći.
Prvo se dakle morate osloboditi agresije koju činite nad samim sobom takvim pogrešnim načinom razmišljanja.
"Sigurno sam to i zaslužio jer sam radio to,to i to.."
Ne, nitko nije zaslužio da oboli od raka..I to nikako nemojte kriti pred prijateljima i javnošću. Slobodno stanite na pola pijace, otvorite širom prozore i zavičite i zaurlajte iz sveg glasa: "JA SAM OBOLIO OD RAKA".
NEKA TO SVI ČUJU. Podjelite svoju bol sa cijelim svijetom, a nikako ju nemojte nositi i prikrivati u sebi, u svojoj duši.
Jer time činite medvjeđu uslugu Vašem neprijatelju koji iz dana u dan sve više napreduje i osvaja Vaš teritorij, i polako Vam kopa grob.

Kad ste se oslobodili autoagresije, onda se morate osloboditi još i agresije koju Vama i Vašem zdravlju čini Vaša bližnja rodbina koja po nekim iracionalnim i neshvaćenim tradicionalnim običajima taji i krije da Vi bolujete od raka.
Jer to je navodno kao neka sramota za koju nitko ne bi trebao saznati pa svijetu obično govore kako ste se Vi razbolili od upale bubrega, bronhitisa ili nešto slično.

Kao zmija noge od svijeta prikrivaju istinu kao da je to nekakva sramota.
ZAPAMTITE DOBRO:
A U TOM SVIJETU IMA MOŽDA LJUDI KOJI NEŠTO ZNAJU O RAKU I KOJI BI VAM MOGLI POMOĆI.

I dr. Sattilaro je krio svoju bolest i da svoju bol nije javno iznio onoj dvojici autostopera, danas bi bio u grobu.

Zato Vam savjetujem: Slobodno otvorite prozore i zaurlajte iz sveg glasa: ja bolujem od raka. Otiđite na pijacu, popnite se subotom kad ima najviše svijeta na klupčicu i povičite glasno iz sveg glasa. "JA BOLUJEM OD RAKA". Neka Vas svi čuju. I nemojte se iznenaditi ako iz mase svijeta izađe netko tko će Vam moć pomoći.
Ako to nosite u sebi onda tu tajnu možete sa sobom i ponijeti u grob i nikoga neće biti briga. I kad učinite to sve što sam rekao, tad već dobivate svoju prvu bitku u kojoj ste pobjedili SAMOG SEBE.
I sad slijedi odlučujuća bitka protiv raka.

4. borba protiv raka na ratištu se vodi u tri dimenzije:
MENTALNOJ, FIZIČKOJ I DUHOVNOJ.
I u sve tri dimenzije morate ovladati umijećem ratovanja ukoliko želite pobjediti rak.

5.USREDOTOČENI UM-vrlo je jako oružje koje poput lasera razara i najtvrđi čelik. Rat počinje u Vašem umu i rat završava u Vašem umu.
Što je pri tome najvažnije? Najvažnija je racionalna spoznaja Vašeg uma da se svaki pa i najteži oblik raka može pobjediti radikalnom promjenom u našoj ishrani uz pomoć ljekovitih čajeva, sokova i juha.
Ova intelektualna spoznaja uma temelji se na autentičnom i istinitom svjedočanstvu dr. Sattilara.
Čovjek koji je obolio od raka želi se boriti da pobjedi tu opaku bolest.
ALI KAKO ĆE SE BORITI AKO NJEGOV UM NE ZNA PROTIV KOGA I PROTIV ČEGA SE TREBA BORITI.
Ako jurišamo na vjetrenjače kao Don Quiote i Sancho Panza je naša borba već u startu osuđena na neuspjeh.
Ali, ako znamo protiv koga i protiv čega se trebamo boriti i kojim snagama i sa kakvim naoružanjem, e to je onda već sasvim druga priča.

JEDAN KOČIJAŠ, DVA KONJA I JEDNO TIJELO U ZAPREŽNIM KOLIMA


Pokušajte u svojoj glavi vizualizirati jednog kočijaša, dva konja i jedno bolesno tijelo u kočiji. Taj kočijaš-TO JE VAŠ UM koji snagom razuma upravlja kočijom prema određenom cilju.
A taj cilj je sloboda- odnosno Vaše zdravlje i konačno izlječenje.
A tko su dva konja koja vuku kočiju?

PRVI KONJ JE BEZGRANIČNA LJUBAV KOJU NOSITE U SVOM SRCU.

Mahatma Ghandi je rekao:

"BEZGRANIČNA LJUBAV JE ORUŽJE ŠTO POSJEDUJE MOĆ S KOJIM SE NIŠTA NE MOŽE USPOREDITI. ONA JE NAJVIŠE DOBRO ŽIVOTA. ONA JE OBILJEŽJE HRABRIH, ZAPRAVO, ONA JE NJIMA SVE.
NJE NEMA MEĐU BOGATIM I PLAŠLJIVIM, ONA NIJE TEK KRUT, BEŽIVOTAN NAUK, VEĆ ŽIVUĆA I ŽIVOTVORNA SILA.
ONA JE POSEBAN PEČAR SRCA."

Dakle, ljubav je najveća moć s kojom se ništa ne može usporediti.
To je oružje koje neiskorišteno leži u Vašem srcu i koje na ratištu trebate samo iskoristiti. postoji li čovjek na cijelom svijetu koji baš ništa i nikoga ne voli? Mislim da ne postoji. Svi mi imamo nekoga za koga se vrijedi boriti i živjeti, nekoga koga nosimo u svom srcu. netko brata, netko sina ili kćer, netko oca ili majku, ženu, prijateljicu ili ljubavnicu, netko simpatiju..A ako nemate nikoga-onda imate sami sebe. I to je dovoljno. Život svakog čovjeka je neprocjenjivo blago. I svatko ima pravo na život, i na sreću, pa čak bio i vuk samotnjak koji živi sam u nekoj stračari samo sa jednim biciklom i jednim papagajem. i za tog papagaja se treba boriti, ako u svom srcu nosimo ljubav prema njemu.

BACITE SRCE PREKO PREČKE I VAŠE TIJELO ĆE GA SLIJEDITI:


Sjećam se, bio je Badnjak. išao sam pješke pokraj rijeke Save do moje majke koja živi na drugom kraju grada. Magla. Hladno je i nigdje nikog. kad ono, pokraj rijeke leži čovjek u travi kao da je smrznut. I njegov bicikl pokraj njega naslonjen na zidić. gledam u čovjeka, ne reagira, oko mene sve pusto, nigdje žive duše. A onda odjednom čovjek počme tiho zboriti:
"MENE NITKO NE VOLI! JA NIKOG NEMAM."

Shvatio sam da pati od dubokog samosažaljenja i sebe u potaji kažnjava i samookrivljuje za svoju sudbinu nesretnog čovjeka.
Onda pogledah u njegov bicikl na kojem je bila poveća vrečica prepuna kostiju. Shvatio sam da ima psa pa ga upitah:
-"Prijatelju, a da li Vas voli Vaš pas? Da li imate slučajno pse?
-Imam dva kera". - Odgovori mi ponosno.

"Pa vidite, oni Vas vole. i oni Vas sad čekaju jer su gladni i ako im Vi ne donesete te kosti, oni će uginuti. Vi imate svoje kerove koji Vas vole."

Pogleda čovjek u mene, suze mu se orosiše u očima, ustade, sjede na bicikl i sretno ode svojim kerovima. pružio mi je ruku.

Proanalizirajmo malo ovu situaciju. Tijelo ovog čovjeka ležalo je gotovo nepokretno pored rijeke, u hladnoći.
Ali, u datom trenutku čuo sam glas njegovog srca. ČOVJEK JE SVOJE SRCE BACIO PREKO PREPREKE I NJEGOVO TIJELO GA JE POČELO SLIJEDITI.
Tako isto i Vaše srce treba biti ispunjeno ljubavlju jer ljubav je smisao života i ljepota njena ne može se mjeriti sa ničim drugim na svijetu.

A onaj drugi bijeli konj lipicanac predstavlja Vaš duh i Vašu dušu.

6. AKO JE DUH PORAŽEN-SVE JE IZGUBLJENO.
AKO JE DUH OSVOJEN-SVE JE OSVOJENO.

KAD DUŠA PLAČE, TIJELO ZOVE U POMOĆ.
KAD SE DUŠA SMIJE-TIJELO SE POMLAĐUJE.

Na žalost, kad saznamo i kad nam doktor kaže da smo dobili rak, prije nam klone DUŠA NEGO TIJELO.

Padnemo u duboku depresiju iz koje se teško izvlačimo.

Razumljivo.

I shvatljivo. Ali zapamtite. VAŠA DUŠA CIJELI JE SVIJET. I u tom svijetu Vi sebe trebate vidjeti kao zdravu i izlječenu osobu koja je pobjedila rak. i koja može, i koja hoće i koja ima snage i sredstava pobjediti rak.

Sve je lakše kad znamo uzrok raku, kad znamo protiv čega i koga se moramo boriti. i kad znamo da možemo pobjediti.
A dr. Sattilaro nam svjedoči da možemo uvijek pobjediti pa makar rak bio u svom zadnjem terminalnom stadijumu IV D sa metastazama po cijelom tijelu, kad su mu davali još malo vremena i kad se spremao na dostojnu smrt.

Tako ga je uvjeravala klasična medicina. ALI MAJKA PRIRODA JE IMALA NEKE DRUGE PLANOVE. I šapnula mu na uho da ga može izlječiti.
I to je bio trenutak kad kažemo da je duh osvojen. to je onaj drugi konj lipicanac koji vuče kočiju.

Dakle, Vi ste sad zauzdali Vaše konje i krećete na put prema slobodi. u kočiji se nalazi Vaše bolesno tijelo. Zamislite sad da nema onog kočijaša (Vašeg uma) da nema ona dva konja koja vuku kočiju (ljubav u Vašem srcu i Vaš osvojen duh), što bi se onda desilo?
Vaše tijelo ostalo bi i dalje u kočiji na sred pustinje i prirodno, izgubilo bi bitku sa životom. Ovako, bitka se nastavlja i dalje.

Sa ovim činom završava PSIHOLOŠKA PRIPREMA ZA RAT I POČINJE OTVORENI RAT NA BOJIŠTU PROTIV STANICA MALIGNOG TUMORA.

TAKTIČKA PROCJENA NEPRIJATELJA I SITUACIJE NA RATIŠTU:

Neprijatelj je vrlo agresian, stanice tumora šire se geometrijskom progresijom i svakog dana sve više i više se šire tijelom i napreduju prema Vašim obrambenim položajima.

Kako zaustaviti i poraziti neprijatelja?

AKO ŽELIMO PORAZITI NEPRIJATELJA ONDA MORAMO PROUČITI NJEGOVE SLABOSTI.

To je prvi korak. Moramo dobro proučiti prirodu našeg neprijatelja, način na koji on protiv nas ratuje, moramo dobro proučiti njegovo naoružanje, tehniku i stil ratovanja.

KAD SMO TO UČINILI DOLAZIMO DO PRVOG APSURDA NA KOJEG ODMAH MORAMO REAGIRATI:

MI JEDEMO ONO ČIME RAK JEDE NAS! :

Naša hrana koju unosimo u tijelo istovremeno je i hrana i oružje našem neprijatelju.
A ŠTO ČINI NAORUŽANJE NAŠEG NEPRIJATELJA?
Vrlo je moćno i učinkovito. ARMIJA MALIGNIH STANICA-ZOVE SE DEVETI KRUG PAKLA.
i svaki krug pakla predstavlja vrlo moćno oružje našeg neprijatelja, a sastoji se od slijedečeg naoružanja :
1.TENKOVSKO NAORUŽANJE MALIGNIH STANICA-to je meso i sve mesne prerađevine koje unosimo u naše tijelo.
2. MLIJEKO I MLIJEČNI PROIZVODI-topničko naoružanje našeg neprijatelja
3.ŠEĆER-minobacači
4.ULJE-mitraljezi
5.KRUH I SVI PROIZVODI OD BRAŠNA-ručni bacači
6.SVJEŽE VOĆE-automatske puške
7.ORAŠASTO VOĆE-poluautomatske puške
8.GAZIRANA PIĆA-pištolji
9.NAMIRNICE KOJE SADRŽE KEMIJSKE I RAZNE DRUGE NEPRIRODNE SUPSTANCE, ADITIVE I KONZERVANSE-bombe



ANALIZA NAORUŽANJA NEPRIJATELJA I KREATIVNA VIZUALIZACIJA


Dakle, na osnovu izvršene analize naoružanja neprijatelja primječujemo da je ono vrlo moćno. primjećujemo da je neprijatelj vrlo snažan i agresivan.

No, ako se vodi pravedan i obrambeni rat tad smo više motivirani za borbu i motivacija za pobjedom je mnogo veća.

Gledajući kroz povijest mnogi agresori subili bolje naoružani i nadmoćni, pa na kraju su ipak izgubili rat, jer su bili loše motivirani spoznajom da vode osvajački i nepravedan rat.
Takva ista situacija je i sa rakom i njegovom armijom pod nazivom DEVETI KRUG PAKLA.

Kako ćemo se sad boriti sa jednom takvom moćnom armijom koja sve više i više napreduje i osvaja u tijelu naš teritorij.

LUKAVA GERULSKA TAKTIKA RATOVANJA:

1.FAZA RATOVANJA:prekinut ćemo kanale kojim dovodi svoje naoružanje i tako ga ostaviti bez svog najmoćnijeg oružja.

IZ NAŠEG JELOVNIKA ĆEMO IZBACITI SVE ONO ŠTO ARMIJU NEPRIJATELJA ČINI TAKO MOĆNOM I ČIME NAM ZADAJE NEOPISIVU BOL.

Svaki krug pakla predstavlja jedno njegovo naoružanje i STROGOM DIJETOM ostavit ćemo neprijatelja na ratištu bez njegovog oružja sa kojima nas je napadao, razarao i bombardirao.

BEZ ORUŽJA I NAORUŽANJA NEPRIJATELJ ĆE OSTATI NA RATIŠTU POTPUNO OBEZGLAVLJEN, ZBUNJEN I NEMOĆAN.

I više nas neće bombardirati iz tenkova, topova i minobacača, a kad prestane bombardiranje, prestaje i naš strah.

A STRAH JE MAJKA SVAKOG NASILJA.

NAŠ VLASTITI STRAH JE NAJVEĆI DOPING NEPRIJATELJU.

Sada kad više nema straha-NEMA NI DOPINGA SA KOJIM SE HRANIO NEPRIJATELJ. NEMA VIŠE NI ORUŽJA NI DOPINGA

LUKAVA GERILSKA TAKTIKA MIŠOLOVKA ZA RAK JE SLIJEDEĆA FAZA RATOVANJA :

ovom taktikom ratovanja neprijatelju podmećemo SIR kojeg stavljamo u MIŠOLOVKU i lukavo ga mamimo.

TAJ SIR(integralne žitarice, povrće i mahunarke) to je hrana bez masnoća i kolesterola što je bilo neprijateljevo najmoćnije oružje.

FAZA IZGLADNJIVANJA:
U mišolovku lukavo postavljamo taj komadić sira koji je za stanice malignog tumora potpuno beznačajan jer se tom hranom rak ne može napajati ni razmnožavati.

ALI ZATO MOŽE NASJESTI I ZAGRISTI.

KREATIVNA VIZUALIZACIJA:

Vizualizirajmo sada u svojoj glavi da te obezglavljene stanice tumora predstavljaju neke crne štakore, koji su uspaničeni, gladni i lakomi i koji uspješno upadaju u našu postavljenu ZAMKU.
NAŠU MIŠOLOVKU.

Ti štakori su vrlo agresivni i ratoborni, sad su već gladni, polako upadaju, jedan po jedan u našu mišolovku.

Toliko su pohotni da uopće ne primjećuju da su ušli u mišolovku već samo grizu i nagrizaju hranu. No, ne mogu je jesti, jet to nije njihova hrana, već Vaša.

TO JE PRAVILNA I ZDRAVA PREHRANA KOJA NJIMA NE ODGOVARA. JER ONI VOLE HRANU PUNU MASNOĆA I LOŠEG KOLESTEROLA. HRANU BOGATU KEMIJSKIM DODACIMA, ADITIVIMA I KONZEVANSIMA, I TADA SHVAĆAJU DA SU NASJELI NA NAŠ TRIK.

Ali tada je već kasno jer smo neprijatelja uhvatili u klopku i lukavošću ga nasamarili.
I on se sad nalazi u mišlovci, izbezumljen, očajan, bez naoružanja i vrlo gladan.

ZDRAVA I PRAVILNA ISHRANA JE NAŠEM NEPRIJATELJU OTROV OD KOJEG STANICE RAKA UMIRU.

i neprijatelj polako umire u kavezu.

KAO ŠTO SJENICA UMIRE U KRLETKI OD TUGE TAKO I RAK UMIRE U NAŠEM TIJELU AKO SE HRANIMO ZDRAVOM PREHRANOM.

Naš neprijatelj, koji sve do jučer bio tako nadmoćan i jak, sad poražen umire, zatvoren u mišolovci polako, tiho nestaje.

RAK JE IZVRŠIO SAMOUBOJSTVO ISTO KAO I HITLER U II. SVJETSKOM RATU.
KAO ŠTO AGRESIVNE OSOBE NE MOGU ŽIVJETI AKO DRUGIMA NE NANOSE BOL I ZLO, TAKO NI RAK NE MOŽE ŽIVJETI AKO SE MI PRAVILNO HRANIMO ZDRAVOM HRANOM.

Kao što je Hitler izvršio samoubojstvo, tako i rak mora izvršiti samoubojstvo jer bez svog oružja, hrane i agresivnosti on jednostavno ne može živjeti.
Klasična medicina ima za to stručan izraz:

"POTPUNA REMISIJA"
- 20:35 - Komentari (0) - Isprintaj - #

<< Arhiva >>

Creative Commons License
Ovaj blog je ustupljen pod Creative Commons licencom Imenovanje-Dijeli pod istim uvjetima.

  travanj, 2010  
P U S Č P S N
      1 2 3 4
5 6 7 8 9 10 11
12 13 14 15 16 17 18
19 20 21 22 23 24 25
26 27 28 29 30    

Travanj 2010 (20)

Dnevnik.hr
Gol.hr
Zadovoljna.hr
Novaplus.hr
NovaTV.hr
DomaTV.hr
Mojamini.tv

Opis bloga

Linkovi