Biljkama do svježeg daha
Ukoliko imate problema sa zadahom, evo nekoliko jednostavnih i primjenjivih rješenja, osim ako nije riječ o ozbiljnom zdravstvenom problemu za koji vam, ipak, treba stručna pomoć. Određena vrsta voća i nezasladene jogurt nisu samo učinkoviti kod uklanjanja lošeg daha, već mogu i da ga spriječe. Pola šalice jogurta smanjuje razinu hidrogen sulfida (uzrok neugodnog zadaha) u ustima. Bobičasto voće, kao i dinja, narandže, kivi, te ostalo voće bogato vitaminom C, uklanjaju bakterije ove vrste. Hrskave kruške i mrkve su takode djelotvorne. Imaju visoki udio vlakana koja u kombinaciji sa pljuvačkom efikasno uklanjaju sve ne tako mirisne čestice. Naravno, tu su i jabuke koje kao čistači zubi i osvježivač daha zauzimaju prvo mjesto. Zato započnite i završite dan jogurtom i voćem i možda više nikada nećete morati brinuti o mentol-bombonima u svojoj torbici.
|