AROMATERAPIJA:
nastanak aromaterapije
mirisna abeceda
tri vrste mirisa
Kako koristiti eterična ulja
za zdravlje i ljepotu
biljna ulja
15 pravila za uporabu eteričnih ulja
za ljepotu
tonici za čišćenje lica
masna ulja
čudo u tri koraka
smanjite tegobe
pripravci za masažu
Opuštajuća kupka
inhalacija
priprema kupke i komprese
Mirisna svjetiljka
Kozmetički recepti
Kupke za opuštanje
kupka za smirenje
kupka protiv razdažljivosti
Jojobino ulje
Napravite sami eterično ulje

Ulje protiv bolova u mišićima
Ulje protiv grčeva u mišićima
KOŽA:
test koji tip kože imate
7 zabluda o koži
nagle promjene tipa kože
njega za svaku dob
masaža prije stavljanja maske
masaža lica i vrata
što su maske za lica
maske za lice 2
maske za lice
normalna koza
zastita kože zimi
njega tjela
SUHA KOŽA...
suha koza 6 rješenja
crvenilo kože i ispucale kapilare
rješenje za crvenilo lica
maska za suhu kožu lica
maska od krumpira za suhu k.
mljeko
njega lica
za smanjenje pora
maska od mrkve
protiv prišteva-lubenica
suha koža

sapun i vruća voda
masirajte lice prije kreme
grejp
narandža
maska od mrkve
MASNA KOŽA...
masna koža
losion od krastavaca
maska od riže
maska od krumpira za masnu k.
maska s avokadom
maska od kravljeg sira
maske za masažu sa jogurtom i mljekom
piling za masnu kozu
piling od meda i badema za masnu kožu
neželjeni sjaj lica
piling od rajčice
maska za masnu i komb. kožu
SVJEŽI TEN....
jabuka
peršin
krastavac
maska od breskve
maska od krupira
maska od mrkve
maska od mrkve svi tipovi kože
losion za svježi ten
kocke od peršina
masaža za svježi ten
uklonite stres s lica
krema protiv kapilara
maska od malina
maska za umornu i osjetljivu kožu
maska od jagoda

ZDRAVLJE
riječnik pojmova
voda izvor života
voda+vitamin c
zeleni čaj
trećina bolesti je uzrokovana nezdravim životom
kadulja
plodnost žena
hipohondrija
vozači
male tajne za zdravlje
7 pravila zdravlja
sve o glavobolji
med protiv kašlja
kako ublažiti stres
zdrav duh
glavobolja od jela
virusi i bakterije
bijeli luk za bolno uho
dobar vid
tijelo alarm za bolesti
grlobolja
Izgledajte mlađe 10 godina
Prehrana djece od 2. godine života
Zeleniš smiruje bijes
Oči ogledalo duše ali i zdravlja
zdrav san je pola ljepote
Što uzrokuje žgaravicu?
vratite izgubljeno samopouzdanje
Kako svojim rukama riješiti tegobe?
KUPKE
Kupka u pšeničnim mekinjama
sumporna kupka
Kupka u blatu
Kupka u ekstraktu hrastove kore
Kupka u morskoj soli
Kupka od limuna
Kupka u lipovom cvijetu
Kupke od eteričnih ulja
Kupka protiv nesanice
Kupka u ružmarinu
kupka za opuštanje
Kupke za zdravo i lijepo tijelo
Kupka za smirenje
Relaksirajuća kupka
Kupka za opuštanje
"Spa tretman"
kupka protiv razdažljivosti
ZNOJENJE
znojenje
protiv znojenja
Kako spriječiti znojenje i neugodan miris stopala?
DEPILACIJA
brijanje i depilacija
metvica protiv dlakavosti
Infekcija korijena dlake
NOGE I STOPALA
noge
Piling od meda za noge
Osvježavajuća kupka za stopala
Lijek za kurje oči od limuna
neven za urasli nokat
kurje oko i urasli nokti
urasli nokat...sol
par savjeta
Tegobe sa stopalima
kurje oči...Rotkva i hren
žuljevi..šljive
stopala..mirisi i zdravlje
adekvatna obuća
žuljevi i upale...par riješenja
kurje oči...par riješenja
žuljevi...par riješenja
Vježbe za bolju cirkulaciju
protiv proširenih vena
Protiv oticanja nogu
Kurje oko...luk i ocat
Visoke pete
ZANIMLJIVOSTI I SAVJETI
Stres na radnom mjestu
svjež dah
usporite starenje
ubodi insekata
savjeti za hladne dane
mali trikovi
kako napraviti domaći sapun
za boji san
aranžman od osušenog bilja
napravite jastuk od bilja
Pokreti koji vas odaju
Zarazna moć osmijeha
prirodno svijetlo
toplina i "toplina"
bakterije u krevetu
Mirisne svijeće
Vrećice protiv moljaca
poklon vrećice
Vrećice sa biljnom kupkom


od 31.04.11. my recipes

Loading

PRIRODNA KOZMETIKA..

znojenjeDvije vrste znoja

Apokrine znojne žlijezde (nalaze se pretežno ispod pazuha, kao iu predjelu genitalija i čmara, dojki, pupka) aktiviraju se poslije puberteta i sve vrijeme izlučuju apokrini znoj, doduše u malim količinama. Taj znoj se sastoji pretežno od organskih materija (amonijak, lipidi, mliječna kiselina, ugljovodici itd..) I inicijalno je bez mirisa i kisele kemijske reakcije, a kod 10 posto ljudi boja mu je žuta, plava ili zelena (zbog prisustva pigmenta lipofuscina).
Apokrini znoj je jedna od sekundarnih spolnih odlika i naširoko se diskutira o postojanju i ulozi feromona (ljubavnih, mirisnih poruka tijela).
Ekrine znojne žlijezde raspoređene su po cijeloj koži i luče znoj od rođenja do duboke starosti. Ukupno ih ima oko dva milijuna. Najviše ih je na dlanovima i tabanima. Količina izlučenog ekrinog znoja varira. U ekstremnim slučajevima moguće je izlučiti i do 12 litara znoja za 24 sata. Ekrini znoj je bistar, bez mirisa, slanog okusa. Sastoji se od oko 99 posto vode, a do jedan posto su čvrste materije (natrij, kalij, klor, mliječna kiselina, urea itd.). Stvara kiselu hemijsku reakciju na površini kože, a zajedno sa sebu-mom (lojem koji luče lojne žlijezde) formira zaštitni, emulzijski omotač na površini kože.
Ekrini znoj je značajan sudionik u reguliranju tjelesne temperature čovjeka. Naime, "skok" temperature, bez obzira na uzrok, "diže" temperaturu iu centru za termoregulaciju (u hipotalamusu) odakle se živčanim vlaknima šalje SOS signal "do znojnih žlijezda da hitno počnu pojačano lučenje ekrinog znoja. Isparavanjem tog znoja sa površine kože tjelesna temperatura se snižava, a organizam hladi.

Kad zamirišu ...
I sve je divno i krasno do prvog, neprijatnog, mirisnog šoka u ljetne dane koji nas obično "strefi" od bliskog "supatnika" u javnom prijevozu, ali iu mnogobrojnim drugim situacijama.
Neprijatan miris znoja nastaje zbog aktivnosti saprofitnih bakterija na površini kože. One razgrađuju znoj, kao i izumrle (rozaste) ćelije koje napuštaju površinu kože i sintetizira se amonijak, kao i slobodne masne kiseline koje su krivci za neprijatne mirise.
Osim toga, povišen pH kože (alkalna) i vlažan rozaste sloj su idealni preduvjeti za infekciju gljivicama. Što nam je činiti? U raznim krajevima planete razna su bila (negdje i ostala) pomagala - sirće, sok od limuna, alkohol, pijesak, zemlja. U borbi protiv znojnog odora voda i sapun su oružje broj jedan, ali popularnost im je, izgleda, prilično ugrožena pred naletom sile dezodoranasa i antiperspiranata. Tako, naprimjer 0,90 posto stanovnika Sjedinjenih Američkih Država redovito koristi parfimirane kemikalije (u spreju, rollon, sticku ili kremu) za sprečavanje neugodnog mirisa (dezodoransi) i kontrolu znojenja (antiperspiranti). Koliko ih se redovno kupa nije statistički obrađeno. Vjerovatno ni kod nas nije mnogo drugačije.
S druge strane, sve češća su upozorenja o kancerogenosti određenih sastojaka dezodoranasa i antiperspiranata (aluminijeve i cirkonije soli, parabeni, ftalati, butilhidroksitoluen i dr.).
Njihova redovna primjena u zoni ispod pazuha, naročito do jedan sat nakon brijanja, povezuje se sa učestalijom pojavom raka dojke. Navodno, toksini penetriraju dovoljno duboko i mogu izazvati mutacije DNK stanica.
Za sada, čvrstih dokaza nema, ali je provedeno više studija koje na to pokušavaju ukazati. U jednom od istraživanja ustanovljeno je da više od 90 posto žena koristi antiperspirante i odstranjuje dlačice u pazušnim jamama, ali da su one koje su sa njihovom upotrebom počele prije 16. godine i pri tome se brijale ispod pazuha češće obolijevale od raka dojke.
Aluminij hlorhidrat se nalazi u dezodoransima i antiperspirant. Riječ je o jednoj od aluminijevih soli koje su, inače, "osumnjičene" da mogu pospješiti pojavu raka dojke, a spominje se i veza sa učestalijom pojavom Alzheimerove bolesti.

Na optuženičkoj klupi

Konzervansi parabeni također su pod povećalom. Oni podražavaju aktivnost estrogena u ćeliji. Neki znanstvenici smatraju da akumulacija parabena u tkivu dojki može doprinijeti razvoju bolesti, a utvrđeno je njihovo prisustvo u tkivu zloćudnih tumora dojke.
Američka agencija za hranu i lijekove (FDA), pod čijom su jurisdikcijom i preparati protiv znojenja i neprijatnih mirisa znoja, za sada nema dokaze o kancerogenosti nekih sastojaka.
U budućnosti bi trebalo indentificirati (ako postoje) specifične kemikalije koje su uzrok obolijevanja. Svi proizvodi morali bi biti testirani, a dugotrajni efekti njihove primjene bili bi praćeni cijelo vrijeme. Antiperspiranti sadrže kao aktivne agense soli metala (prije svega, aluminij hlorhidrat i aluminij cirkonij hlorhidrat glicinski kompleks) koji formiraju fizičku barijeru na kraju znojnog kanala i tako smanjuju znojenje.
S obzirom da se nanose samo na male površine, a znojnih žlijezda je između dvije i pet milijuna na koži, nema značajnijeg remećenja lučenja znoja. Osim toga, zabluda je da se preko kože "izbacuju" toksini iz organizma, te da se primjenom antiperspiranata taj proces sprečava. To je posao jetre i bubrega, a znoj je zapravo voda sa jedan posto anorganskih i organskih supstanci koje nisu toksične.
Dezodoransi sadrže i antimikrobne agense koji trebaju eliminirati bakterije - izazivače neprijatnog mirisa znoja. O tome, da li da koristimo antiperspirante i dezodoranse, morat ćemo izgleda odlučiti sami. Važno je uvijek ispitati da li postoji i drugi način da ostanemo i zdravi i mirisni.

Rješenje uvijek postoji

1. Redovito pranje kože, osobito ispod pazuha. Čak i ako nanosimo dezodorans i / ili antiperspirant koža mora biti čista i suha. Ako se neugodan miris znoja ponovno pojavi, nećete ga "ubiti" novim zalijevanjem parfemom iz spomenutih preparata.
2. Nemojte nanositi dezodoranse i antiperspirante bar nekoliko sati posije uklanjanja dlačica ispod pazuha.
3. Obratite pažnju na sastav preparata i rok upotrebe kako biste izbjegli alergijske reakcije ili iritaciju kože. Na primjer, parabeni i parfemi koji se nalaze u industrijskim dezodoransima i antiperspirant su česti alergeni.
4. Ako imate bilo kakve rezerve, koristite herbalne dezodoranse bez konzervansa. U svijetu, ai kod nas, postoje čitave kolekcije preparata koje su označene kao organske što znači da nijedan njihov sastojak nije sintetički dobijen nego je prirodnog, kontroliranog porijekla, a osim toga ispunjava vrlo visoke standarde o neškodljivosti i po korisnika i po okolinu.

- 18:09 - Komentari (0) - Isprintaj - #

moji blogovi:

LICE
piling za lice
Piling od limuna
Piling od meda i zobi za lice
piling od banane i meda
Recept na bazi nevena
Recept za čišćenje lica od kukuruza
maska od krastavaca
Rimska maska za lice
Holivudska maska za lice
mrkva za pore
Čišćenje lica parenjem
Mješavine za čišćenje lica
Losion od jagoda za čišćenje lica
Tonik od peršina
pripremite "Saunu" za lice
Tonik od kruške
Piling od kave
Voda za lice s alkoholom
protiv pjega 1
protiv pjega 2
protiv pjega 3
protiv pjega 4
protiv pjega 5
Recept od peršina protiv pjega
Kleopatrina maska
Švedska maska
Pjege i mrlje riješite rotkvom
USNE
Ispucale usne
Za ispucale usne - ruž od ruže
balzam od meda
Recept - ispucale usne
Nekoliko recepata za suhe usne
Vosak za zaštitu usana
kako povećati usne
problemi sa usnom šupljinom
bolest poljupca
afte
Loš zadah
VRAT
ženski vrat
Njega vrata
oblozi od ulja za vrat
lijep i čvrst vrat
ŠMINKA
šminka i preplanulo lice
Štetni utjecaj šminke
Oprez sa lijekovima i kozmetikom
Neodoljiv pogled u pet koraka
Pravilan redoslijed nanošenja kozmetike
PROBLEMI SA KOŽOM
Tegobe s kožom
Aromaterapija
Biljni lijekovi
Koža stari od pušenja
Med i lišaj
prištića na leđima
Jedan od uzroka starenja kože
Melem za sitne gnojne čvoriće
Gljivične bolesti
Dugotrajno liječenje gljivičnih oboljenja
Kandidoze i pitirijaze
Pljesnivi problemi
Kako spriječiti gljivice
Za osjetljivu kožu tijela
suha koža tijela
Kako se riješiti bradavica
PIDINAZA - jetrene pjege
Mast protiv urtikarije
Kako liječiti modrice
Za satensku kožu
Razlozi preranog starenja kože
protiv strija
Za hladne dane

SUNČANJE
Sunčajte se, ali oprez
opekotine od sunca
paradajz protiv opeklina
opekline
test koliko je vaša koža otporna na sunce
solarij
sredstvo za tamnjenje
Djeca na suncu
Nakon sunčanja
nakon sunca i ljeta
U more mokre kose
Neprijatelji kože
MASAŽA
Pet pravila masaže
masaža za bebe
Čokoladna masaža
Uživajte u masaži u dvoje
ČVRSTO I VITKO TIJELO...
kako do ravnog trbuha
13 pravila vitkosti
njega tjela
ako želite mišiće pijte mljeko
slaba cirkulacija
ima nešto bolje od stroge dijete
prehrana za dugovječnost
voćem do vitkosti
voćem do vitkosti2
KOSA
njega kose
kratka ili duga
boje kose
kosa kao modni detalj
pranje kose
pomjena imida i bojanje
kad kosa progovori
kad kosa progovori
opasne frizure
kosa i nokti ogledalo zdravlja
3 pitanja prije šišanja
savjeti za bojanje
protiv petljanja
godine se vide u kosi
opadanje kose
trikovi za njegu kose
SUHA KOSA
suha kosa 1
suha kosa 2
maslinovo ulje
MASNA KOSA
obloga za masnu kosu
kopriva za masnu k.
kopriva+alkohol
slabljenje kose
PERUT I OPADANJE KOSE
borba sa peruti
protiv peruti i opadanja
luk protiv peruti i opadanja
kopriva 2
kopriva 3
rješenje za opadanje kose
tonik od luka za opadanje kose
KORIJEN KOSE
jačanje korijena kose
jačanje korijena i perut
kosu sušite prirodno
masaža korijena kose
ZA SJAJ KOSE
sjajna kosa 1
sjajna kosa 2
sjajna kosa 3
maske za sjanu kosu
limun za sjaj kose
RUKE
Suhe ruke
Omekšajte grube ruke
protiv pjega i mrlja po rukama
Njega ruku
Krema za njegu ruku od kukuruznog brašna
med i šećer za ruke
Njega ruku i noktiju
NOKTI
o noktima
par sitnica o noktima
Tegobe s noktima
Lomljivi nokti
Kupka za lomljive nokte
Mast za zanoktice
što nam nokti govore?
riješite zanoktice
Zdravi nokti
za čvrste nokte
PROŠIRITE ZNANJE
Produžite svoj život
Pet osjetila
Modni trendovi štete zdravlju
Govor tijela
tko je pametniji muškarac ili žena?
Žene lakše podnose samoću
10 prijatelja svake žene
kako sačuvati energiju
drago kamenje
drago kamenje 2
biti domaćica je opasno po zdravlje
Žene teže podnose hladnoću
Dragulji umjesto tableta
Pušenje uzrokuje gubitak kose
Usamljenost
Zašto je komunikacija ključna
Zašto su žene gipkije
8 vježbi za sreću
Ljevaci su spretniji
Nestanak crvenokosih
Cink za kosu

Naučimo biti tolerantni
Blagotvorno djelovanje kristala
7 uzroka umora
Djeca koja premalo spavaju
Darežljivost je stvar gena
Zašto ste tromi i pospani
Izmijenite način razmišljanja 1.dio
Izmijenite način razmišljanja 2.dio
Bolesti po izgledu tijela
Što može svjetlo
Djeca brže uče na odmoru
Hrana za bistar um
Kratak san poboljšava memoriju
smijeh je koristan
što sve kava može
Znacenje cvijeca

free counters Komentari On/Off
Windows 7 Compatible - Windows 7 Download

Dnevnik.hr
Gol.hr
Zadovoljna.hr
OYO.hr
NovaTV.hr
DomaTV.hr
Mojamini.tv

Blog.hr koristi kolačiće za pružanje boljeg korisničkog iskustva. Postavke kolačića mogu se kontrolirati i konfigurirati u vašem web pregledniku. Više o kolačićima možete pročitati ovdje. Nastavkom pregleda web stranice Blog.hr slažete se s korištenjem kolačića. Za nastavak pregleda i korištenja web stranice Blog.hr kliknite na gumb "Slažem se".Slažem se