Kisela jabuka............................................oko 100gr
Mlijeko............................................................150gr
Žutanjak..............................................................2 kom
Priprema: jabuku istružite,stavite u mlijeko, pa kuhajte do ključanja. Dobićete mliječnu kašu. Kada se ohladi dodajte žumance i dobro umutite.
Upotreba: masku držite na licu oko 15 minuta. Vrlo brzo gubi se crvenilo kože i ona postaje glatka i meka. Dobro je da jabučnu masu nanesete i na kapke i na vrat, pa u svakom slučaju ostavite da djeluje bar 20 minuta.
Jabuka se vrlo često može upotrijebiti i za masažu. Izrežu se kriške jabuke i brzom masažom postiže se nevjerovatna svježina kože. Jabuka se isiječe na 4 dijela,pa se komadićima trlja koža snažno i u krug. Ova maska može se ponavljati neograničeno. Uvijek i svakom koristi, posebno kod kože koja je uvela.
|