Priroda Djeca Mi

srijeda, 19.10.2011.

Dječica igraonice "Zvončica"

Igraonica "Zvončica" s nama je od samih početaka našeg rada s djecom. Realno govoreći, teta Dragana je prva nazvala nas za Dan životinjičica 2008.i poželjela da posjete naše konjiće i koze.
Mi smo pristali, a oni su pristali doći k nama u proljeće i saditi s djecom u vrtu.
I tako je sve krenulo. Suradnja traje već par godina i svi smo si sretni zbog toga. Prva generacija klinaca sada su već drugaši, a s nama su počeli saditi, plijeviti i brati još kao pravi malci.

Photobucket
Ovo je već nova generacija super klinaca, a i teta nam je više:D.

Photobucket

Dolazak na totalno mrazom smrznuti vrt. Tijekom ovog mjeseca radi se hrpa radionica s ljekovitim biljem pa smo krenuli u vrt vidjeti kako izgleda ljekovito bilje opaljeno mrazom. Neko je bilo odlično i jako otporno pa su djeca lijepo ubirala u svoje košarice.

Photobucket

Bilo je predivno sunčano jutro, ali isto tako i predivno hladno. Mislili smo se kako će djeca, ali klinci su uvijek najmanji problem. Oni su brali i uživali.

Photobucket

Bacili smo oko na poriluk i papriku koju je mraz ofurio.

Photobucket

Krenuli smo s stolisnikom.

Photobucket

Pregledali bijeli sljez.

Photobucket

Nejla je definitivna naša najmanja vila Zvončica na vrtu ikad. Nema ni dvije godine, ali silno se pokušava uključiti što više može. Divna nova mlada vrtlaričica, na svima njima i počiva ovaj naš divni svijet:)

Photobucket

Dogovori, pregovori i posao je brzo gotov.

Photobucket

Slijedi sušenje, izrada vrećica, razmjena sjemenja, učenje o ljekovitom bilju, to na radionicama u zatvorenom, otvorena je završila.
Posla je još puno, a zimu iskorištavamo za poučavanje.



- 10:41 - Komentari (0) - Isprintaj - #