Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/trash

Marketing

i love jack white like a little brother

/white stripes/
slabashan dan shto se tiche smecha...
jedan letak upravo bacih, na kojem su knjiznice marina drzicha obavjeshtavale da je danas 15.11. povodom mjeseca knjige upis za sve studente s indexom (dakle za sve studente) besplatan. pa sam to iskoristila i ja, i tako postala chlanicom treche knjiznice u ZGu. prva je moja matichna&ljubljena KGZ, druga british council koju uglavnom iskorishtavam za DVDe (pritom ne mislechi na dobrovoljno vatrogasno drushtvo) i u koju sam takodjer imala besplatan upis kao freshman (pa sad planiram pogledat sve filmove iz njihovaa fundusa pa ih next year kad vishe ne budem imala besplatan upad odjebat), i trecha sad ova. ja sam upisninu izvrshila u onoj na krizanju vukovarske i drzicheve koja je zapravo djechja, pa sam odmah i posudila _alicu u zemlji chudesa_ u paljetkovom prijevodu (jer je oko toga bilo mnogo kontroverzi, skoro kao i oko prijevoda grchkih tragedija).
jednu salvetu koja nije toliko vazna sama po sebi ali je vazna po onome shta je sadrzavala, a to je bila jedna krOfna s marmeladom. naime, tamo odakle ja dolazim kaze se krofna, a ne dolazim iz srbije, nego iz istre. a u ovom zgu svi kazu krafna, i onda to uzrokuje mnoga previranja (fejvorit word!) mene i teta u duchanu. moj imaginarni bend ima i jednu pjesmu koja nosi ime #ja sam krOfna# a rijechi idu otpprilike ovako (melodija je od rafine #ja sam rafo#):
feta ili shnita
grah ili fazol
krafna ili krofna
JA SAM KROFNA

dakle, tematizira se leksikografski odnos nas s mora i vas iz unutrashnjosti i toga kako mi kazemo karfiol a vi cvjetacha i sl. bez neke zlobe tu:) "industrija cipela na tome profitira"
i josh:
omot od frutabele, limenka od red bulla (na rachun bookse u kojoj radionicharim:), kres od upaljacha.
hajdete da ga malo i po kanadjanima:

By the age of six months, each Canadian has consumed as much resources as the average person in the developing world consumes in a lifetime.


Post je objavljen 15.11.2004. u 23:20 sati.