Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/trapula

Marketing

Kad priroda popizdi

Vidite što se događa kad priroda popizdi. Nezapamćeno nevrijeme u Dalmaciji donijelo je neke sasvim nove slike, tako da je na kolnicima čak moguće pronaći i dijelove ribarskih kaića. Veći broj borova platio je glavom, a deseci kuća su sada dostupni u cabrio varijanti.
Zanimljivo mi je bilo danas slušati neke gospođe u tramvaju, koje su garant odlazile na neki kozmetički tretman. Bunile su se kako vjetar jako puše i kako su ovo nemogući životni uvjeti. Pih, malo tu nešto zapirka i već se gospođama smrzlo dupe. Ovaj zagrebački vjetar je nula u odnosu na orkanske bure koje bijesne po Dalmaciji, posebno po otocima. Iz prve ruke doznajem kako je nekoliko ljudi iz mog mjesta ozljeđeno jer ih je vjetar doslovce otpuhao. U takvoj situaciji normalno je da su telefonske linije povremeno u kvaru, a kad nestane i gradske rasvjete onda vam ne preeostaje nego da se uživite u atmosferu neočekivanog armaggedona.

S obzirom na rastuće nezadovoljstvo "jakim" vjetrom u gradu Zagrebu, Trapula predlaže na ovo prohladno (ovdje mi sad fali riječ - rekao bih novembarsko ali po hrvatskom mi studenačko zvuči ultra glupo) jutro osnovne mjere predostrožnosti. Za početak osoboma ispod 70 kila tjelesne težine zabranio bih izlazak iz kuće, zbog premlitave povezanosti sa podlogom po kojoj hodaju. Mi stokilaši možemo mirno šetati u borbi sa vjetrom, dok se naše drage manekenkice ne mogu kretati bez pratnje naočite gospode ili unutar prijevoznog sredstva.
Nadalje, predlažem da ne parkirate vozila blizu kontejnera, jer bi vam se moglo dogoditi da vam vozilo po povratku sliči na luna-park. Burna vremena uvijek raznose smeće na sve strane, pogledajte samo našu općegospodarsku situaciju.
A treći savjet adresiram isključivo zgodnim mladim damama. Ukoliko Vam je hladno, osjećate se usamljeno i nespremno za borbu sa silama prirode, javite mi se e-mailom i možda budete upravo Vi ta sretnica koja će uživati u Trapulinom toplom brlogu :-).

Priroda je popizdila. Ajde nadajmo se da je poput svake žene, pa će nakon ove bure stići i umiljata bonaca. Ček, sad mi je baš sinulo! Pa priroda je u PMS-u :-).

Post je objavljen 15.11.2004. u 11:20 sati.