Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/mogway

Marketing

Chris Vermeulen testira Hondu u Jerezu...!!!

Na slijedećem testiranju organiziranom od strane Honda Racing Tima 23. Studenog na stazi u Jerezu, Vermeulen će sjesti na Hondu RC211V.
HRC sa zanimanjem prati taj događaj, jer je Australac sjetimo se jedan od najboljih vozača u Svjetskom prvenstvu SUPERBIKE-a.
Samim time i jedan od glavnih kandidata za vozača u kraljevskoj klasi kad mu istekne ugovor u Prvenstvu Superbike-a,na kraju sezone 2005.
Sam Vermeulen kaže :
“ Trebao sam probat motor još prošlu sedmicu u Valenciji, ali nedavno sam operiran, nakon što sam ozlijedio zglob padom na utrci Superbikea u Imoli”
Motor je trebao testirat isti dan kad su Dani Pedrosa te Andrea Dovizioso imali prvi kontakt s RC211V-om.
“Bol se smanjila ali treba još proć neko vrijeme dok se ozljeda zalijeći do kraja, jako sam nestrpljiv jer to predstavlja veliku priliku za mene.
Sljedeću godinu ću opet vozit Superbike, ali Gp predstavlja maksimum i tamo se zasigurno vidim veoma brzo.”
Sa samo 22 godine Chris se može pohvaliti veoma važnim rezultatima kao i mnogo svojih sunarodnjaka karijeru započinje u DIRT TRACKU.
Sa 15 godina otkriva čari brzih trka na pisti. Mentor mu je u to vrijeme bio nestali Barry Sheene. Ubrzo osvaja prvenstvo Australije i Britanije.
2000 godine ulazi u klasu Spersport a 2001. odvozio je cijelu sezonu.2003. osvaja prvenstvo s timom Ten Kate Honda sa kojim je ove godine debitirao na Svjetskom Prvenstvu.
Nakon što se 9 puta popeo na podij od kojih 4 puta na najvišu stepenicu Australac je spreman napast titulu prvaka sljedeće sezone prije mogućeg prelaska u Moto Gp.


Post je objavljen 11.11.2004. u 21:10 sati.