Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/caranx

Marketing

Jebo ježa

Idem ja tako doma nakon halouvina koje je bilo zakurac. I tako spavam i vozim i prodjem onaj tunel i kljucam... kad ono nekaj na cesti! Refleksno sam skrenuo da zgazim stakora jer.... jebiga godine odrastanja na selu ucinile su od mene instiktivnog lovca. No svaki pravi lovac takodjer zna koja zivina je stetna a koja nije... alem kad sam skuzio da je na casti jez lego sam na kocnicu tak da su snuli frendovi opizdlili nosom komandnu tablu. Onak zbunjeni, pijani, pospani i nasminkani (maskare ne): kaj? koga? di su? murja? daj piti.... Posto se tamo vozi brzo a moja starudija ima kocnice samo u prometnoj knjizici di pise "kocnice", moj zaustavni put bio je cent kraci od onog tertog vlaka natovarenog tenkovima.... dakle pali sva cetri i rikverc sto metri da vidimo di je jez. Naime fulo sam ja jeza ali isto tako znam da sirota zivina nema sanse jer je cesta u usjeku, s jedne strane betonski zid a sa druge ogromni rinzoli i tako 2 km. Ako ga ne ulovim, jez je hrana za gavrane do jutra! I sad nadjem ja njega na cesti al mali zgiba u rupu za odvod. Naravno magla je ko da vozis kroz krem juhu od gljiva i umalo me jedan jos pijaniji kreten zgazio... e reko jebote to bi bio prizor mrtvozorniku ovakav nasminkan ko neki metro... bljak. Enivej rinem ja ruke u tu rupu i napipam jeza al ovaj pika jebote. I nemozes ga nikak izvuc... pa reko nist idem ga ulovit za capu. I gurnem ruku odispod gdi jez ima dlaku i krenem trazit capu po obodu. I napipam ja tu njegovu capu i ulovim ga da ga izvucem a jez ZUM skoci ko oparen i zesto promumlja iz rupe.
Ajde probam ja opet uhvatit jeza za capu a ovaj opet skoci i arlauce iznutra. E jabate ta mala capa aj da potrazim drugu... i evo fakat. Samo sta je sljedeca capa bila CAPA sa nogicama i svim pa sam analogijom shvatio da sam ga ono prije zapravo hvato za jaja.
Prodje jos jedan auto a covjek sav pospan, a faca: sta ovaj naperlitani idot gura ruke f tu rupcagu u 4 ujutro? Ja sam riko od smjeha kad sam mu vidio facu jer nije znao da zapravo u rupi drzim jeza za jaja ;) Uglavnom za pravu capu sam uspio maloga izvuc van iz rupe i ubacit ga u gepek. Ovi dva u auto su primjetili jedino neki smrad al onak pijani tek su ujutro skuzili da im je mali uvalio buhe.
Uglavnom konacno sam doso do sume. Stanem, sva cetri, odem u gepek i navlacim rukavice, prodje opet auto, opet faca ko da sam s marasa pao... ok brdo alata i krvavi cekic u gepeku plus ja s rukavicama vjerojatno nisu djelovali najnormalnije.... u 4 ujutro kod sume al boze moj. Cekic mi je krvav jer sam si rascopo nokoat sa njim a kad sam krvario svud okolo odlucih ga obiljeziti krvlju da se zna koji je moj... sve logicno ne?
Ufatim ja jezurku koji se malo uprljao naftom na moj rezervni karnistar i bacim ga preko potoka u sumu. Al siroceku nije bilo sudjeno, naime pao je tocno na neku granu koja ga je lijepo lansirala nazad u potok... pljas. Odzdo iz vode sam samo cuo neku grngljanje i gundjane a prijevoda mi nije trebalo. Nitko od vas nikad nece imati tu cast da cuje kak ti jez jebe mater i blizu rodbinu bez prijevoda na izvornom dijalektu.
Napastovan, mucen i otet, zalijanom natnim derivatima te potom bacen u mrzlu vodu... ipak je to bolje nego da ga neko zgazi ko palacinku.

Post je objavljen 08.11.2004. u 20:09 sati.