Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/malopseto

Marketing

Ne moramo svi biti različiti. Ili?

Dolazim negdje prije na ispit za koji je preduvjet seminar i za koji se zna da se polaže u paru i redovno dobiješ pitanja iz tuđeg seminara (iskustva starijih i onih koji su pali zlata vrijede) pa je svako pokušavao naći nekog sa najlakšim seminarom. Uto dolazi cura i kaže dečku iz grupe, čuj, idemo skupa unutra, na što joj on odgovori da je to nemoguće pošto su uzeli istu temu za seminar, a ona će na to, pa šta, ne moramo svi imat različito...

Prošla su vremena od prije desetak godina kad smo u krupnom planu gledali stopala članova Run DMC kako gaze po stepenicama u "Walk This Way" i bili spremni ubit za takve adidaske.

Kod nas je tada punuda bila na nuli i faca je bio onaj tko bi uspio prokrijumčariti nešto izvana, ali takvih sretnika bilo je za nabrojat na prste jedne ruke, a svejedno smo imali svoj stil.

Sada su barem trgovine opremljenije no ikad. Čak i ako želite biti super-unikatni, možete otić van za sitne novce. No, ni taj osjećaj dragocjenosti kad uspiješ nešto nać više nije svet. Danas svatko tko ima modem, ima nešto para i može posudit kreditnu karticu, kupnjom preko interneta može si nabavit krpicu kakvu želi. Ali većina ništa od navedenog ne čini, niti se trudi od jednostavnih komada odjeće nešto iskombinirat, već pucaju na "već viđeno".

Jedino što je odvratnije od blizanaca koji su jednako obučeni nakon navršene 9. godine života su 4 frendice koje hodaju ulicom jednako ubučene. Pa daj, ono, stavi barem šnalicu na drugu stranu glave ili nabavi drugačiju lažnu torbicu sa Louis Vuitton wannabe dizajnom.
Koja je fora s tim da njih par mora ić van u istoj odjeći? Jel to u pitanju neki egomehanizam, tipa, ako se nekom neće sviđat to što nosim, pa gle, više nas je, pa je to lakše podnijet (i žalosno je što te cure ovise o tuđem mišljenju, čak i totalnih stranaca).

Redovno, svake godine, žene kao da se usklađuju nekim detaljem, a o frizurama da ne pričam... Kao da ste vidjevši jednu curu u tramvaju saznali kako izgleda polovica ženske populacije te "sezone". Zato sve vi sa kangol-alike kapicama, puma torbicama, čizmicama sportskog dizajna i znojnicima oko ruku, iako se ne bavite nikakvim sportom, odbijte. (Ovo je slučajni odabir accessoriesa, prvo što mi je palo na pamet).

Nekome je to zakon. Hvala onome tko je za to zaslužan na raznolikosti. I sva sreća da su ukusi različiti.

Inače, ako me ikad vidite sa bilo kojim od navedenih rekvizita, otmite mi to i zatucite uljeza u meni.

Post je objavljen 15.10.2004. u 22:58 sati.