Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/plastifukse

Marketing

Shaken, but Stirred

Stručnjaci drže da u Hrvatskoj ima oko 240.000 alkoholičara, što čini 6% ukupne populacije. Svaki četvrti hrvatski radnik je alkoholičar ili se nalazi na pragu ovisnosti o piću. Iako je zabranjen na radnom mjestu, alkohol je sveprisutan i pije ga se gotovo posvuda neovisno o zanimanju i stručnoj spremi. Zbog prirode posla, pijanstvo se lakše uočava u građevinarstvu, komunalnim službama, na televiziji i u Saboru, a teže u intelektualnim zanimanjima (poput džokera u Milijunašu ili pisanja bloga).

Život je pun potresnih priča... Mladić (24) iz Međimurja ostao je zbog alkohola bez posla, žene, kuće i tri auta. Iako u tvrtki nisu uočili njegovu sklonost alkoholu, mladić je, nakon što se suočio s obiteljskim problemima, na nagovor oca otišao na liječenje u Zagreb. Nakon što je poslodavac saznao gdje se nalazi donio mu je kući radnu knjižicu.

"Prije liječenja žena mi je zaključala vrata kuće, a punica me istjerala iz druge kuće koju je darovala meni i ženi, i jednostavno sam shvatio da mi je život propao", kaže mladić koji se propio u drugom razredu srednje škole. "Sad sam dobro, ali kad okrenem film u glavi upitam se gdje mi je otišlo šest godina života. Imao sam tri auta, žena mi je promjenila bravu, sve sam izgubio zbog alkohola".
I'm just gonna go home, lie down and listen to country music. The music of pain.


Post je objavljen 10.10.2004. u 18:29 sati.