Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/plastifukse

Marketing

Bilo je krajnje vrijeme

Udruga American Film Renaissance na sebe je preuzela vodstvo svetog rata protiv moralno sve lošijeg američkog kino programa. Naime, po njihovom mišljenju, proizvodi koji izlaze iz holivudskih filmskih studija prečesto provlače antireligijske, gay-tolerantne, oružju nesklone, strancima otvorene i po svemu lijeve teme koje nikako ne odražavaju stanje svijesti većine Amerikanaca. Supružnici Hubbard su na ideju osnivanja 'desnog' filmskog festivala došli nakon jednog neuspjelog odlaska u kino: 'Krenuli smo u kino, a onda smo shvatili da su na programu samo dva filma – 'Ludi za oružjem' i 'Frida'. Shvatili smo da oba filma (prvi kao liberalan, a drugi kao propagator socijalizma) ne odražavaju naše stanje duha i naše poglede na svijet.'

Festival je otvorio ‘DC 9/11: Time of Crisis’ koji je rađen kao dramatizacija događaja koji su snašli Bushevu administraciju 11. rujna, ali i nakon toga datuma. (Ironija je u tome George W. Busha glumi Timmothy Bottoms koji je praksu stekao u seriji 'That's My Bush' autora South Parka koja predsjednika SAD-a prikazuje kao donekle simpatičnog, ali ipak debila). A koliko je film umjetnički dojmljiv i uvjerljiv, pokazuju dijalozi poput ovoga:

George Bush: Ja vjerujem.
Laura Bush: Oboje vjerujemo.
George Bush: Volim te.
Laura Bush: I ja tebe volim.
George Bush: Amen.
'Prestanite cviliti za Hollywoodom, prestanite se koristiti besmislenim bojkotima, izađite na tržište ideja i borite se za ono u što vjerujete. Dosad je manjak igranih i dokumentarnih filmova s konzervativnim pogledima na svijet bio golem. Jednostavno, iz nekog razloga konzervativci nisu snimali filmove. Oni jednostavno ne teže postati umjetnicima. Ne znam zašto, ali to je jednostavno tako’, veli Jim Hubbard.

Ali tko bi našao vremena za kreativnost uz toliko čišćenja oružja, molitve i sastanke KKK-a?


Post je objavljen 05.10.2004. u 14:08 sati.