Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/trapula

Marketing

Kraj sage o naslovnici, zvijezdama i Cosmu

Ovo će biti posljednji post na temu naslovnice bloga, drugih blogera i članka objavljenog u Cosmu. Iako smatram da sam pogodio bit stvari i igara na blogu, jer inače ne bi bilo toliko graje, izveo sam nekoliko pogrešnih zaključaka i pošteno je da se ispričam.
Iz razgovora sa potpisnicom članka u Cosmu doznajem kako debelakrava nije imala nikakav utjecaj na odabir "zvijezda" u Cosmu. Moj je zaključak bio pogrešan dakle, jer sam ju povezao sa tekstom na osnovu informacije da radi u Cosmu (a više ne radi). Moja je kritika članka bila pogrešno usmjerena, ali i dalje njen sadržaj ostaje isti. Isticanje blogerskih zvijezda vodi prema polarizaciji, za koju upravo mene optužuju.

Iako uredništvo negira postojanje prijateljskih veza i šlepanja određenih likova na naslovnici, mislim da je jasno kako toga ima, a ujedno je i jasno da se to ne namjerava promijeniti. Moji su tekstovi prihvaćeni kao žestoki napad na te osobe i zbog toga su se neki osjećali prozvani reagirati. Ja nisam kritizirao ljude, već blogove koje pišu. Nemam nikakvi osobni konflikt sa Usagi i debelomkravom, a za debelukravu inače vjerujem da je simpatična osoba. No ocjena nečijeg bloga treba se temeljiti na kvaliteti i zanimljivosti štiva, a ne na prijateljstvu i simpatičnosti.

Glede zadiranja u moje komentare, za čime je jedna osoba iz uredništva hitro posegnula, imam za reći samo dvije stvari. Komentar koji je ostavljen bio je uvredljiv i zadirao je u privatni život spomenutih. Ja sam ga uočio preko PDA dok sam bio vani i namjeravao ga ukloniti jer je bio neprimjeren. Druga važna činjenica u ovoj priči je ta da je netko samoinicijativno maknuo taj komentar bez ikakvog objašnjenja. Mogu prihvatiti da je ponekad potrebna brza reakcija, ali u tom slučaju je potrebno i obavijestiti blogera zašto se to sve tako napravilo.

Stav je kompletnog uredništva da je moj blog loš, tako kažu. Ne kužim što on još radi na Cool listi onda, jer nije valjda da su svi ovi na Almost cool listi još lošiji? Nekome se svidi što pišem, nekome ne i ja to normalno prihvaćam. Ne pišem za široke mase nego pišem kako me dođe, a u ovaj kutak Interneta ne treba uopće ni zalaziti netko kome se ovaj blog ne sviđa. U prijevodu, da napišem nešto malo bolje od "Zbogom oružje" biti ću u kombinaciji da mi se tekst istakne. Jeeeeeee!

Administrirati blog.hr je krvav posao. Neki to rade jako dobro, neki dobro, a neki opet loše. Mislim da su sve moje reakcije dosad bile većinom utemeljene, no bitno je to da nisu bile napisane kako bi se srušio blog.hr već kako bi se neke stvari promijenile. Jer ljudi, ovo je zajednica, a ne carstvo grupice ljudi. Netko mora raditi red, ali jedini dežurni kriterij treba biti objektivnost.

Slažem sa sa mišljenjem većine da se na mom blogu i previše pričalo o naslovnici bloga i ljudima koji je uređuju. Slažem se i sa time da postoji niz drugih tema koje bi bile zanimljivije za čitanje, tako da ću nadalje vjerojatno posegnuti za nekom od njih.
Dok smišljam o čemu bih mogao slovkati ovih dana, preporučam vam neke starije tekstove, sa ovog lošeg bloga:



Post je objavljen 29.09.2004. u 09:42 sati.