Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/docrock

Marketing

smiješna strana crne kronike

Vrtim si ja novine jučer, nakon što sam pročitao ono što me zanima, i buljim u crnu kroniku, kad pročitam nekaj smiješno, okrenem stranu opet nekaj smiješno! Pa sam si dao truda i malo prokopao po starim novinama i izvukao smiješnu stranu crne kronike!

Pijani električari divljali u kantini HTV-a.
-dečki su došli popraviti neki kvar, pa su si malo spili, pošto im to nije bio prvi obrok, oni su se nacuclali. I tako mrtvi počeli sranja radit!
Lopovi ostavili novinarima uložak!
-to je bilo negdje u Dubrovniku mislim, i sad redakcija Vjesnika i Večernjaka je imala dosta provala, ali za đanere da se puknu negdje. Ali ovaj put su upali u redakciju, upalili si kompjutor, malo razbacali stvari i ostavili nešto na slotu. Namjerno ili slučajno ne zna se, ali glavno da je to bio iskorišteni (ponavljam:Iskorišteni) uložak! Drama
Pijani (49) sa 3,61 promila u krvi (majstor) sa sjekirom demolirao vozilo Doma zdravlja!
-majstor se napijo ko majka, malo se hitao po cesti, kad glupi kombi sparkiran pred Domom zdravlja. Ma kako se on mogao tu stat. Uzeo si on lijepo sjekiricu, pa malo sec po autu. Ko mu kriv kaj je tu parkiro...
Baka (71) namjerno izazvala požar!
-baka je bila nešto ljuta na susede, pa si je zela farcajg (upaljač) i zakurila suhu travu, hitila ju na vinograd i spalila tri vinograda! Koliko vina je propalo (šmrc)!
Maznuo uz prijetnju vrečicu sa kruhom!
-vraća se gospon iz pekare, kupil si kruha i lagano po trgu (grad nije bitan, neki mali) i skoči pred njega lik. Stari daj pare, ovaj nemam. Kaj nemaš, sim tam, natezanje. Paf, mazne mu vrečicu sa kruhom i štura. Gladno mamino malo...
Britanac prošvercao 30 paleta papira!
-englez se snašal i zaključil da nama hrvatima fali papira (nije pisalo da li je toaletni). I tako prošvero on prek grane, i prodal masno nekoj tvrtki kaj dila sa papirima (ko šver sa kokainom)! Svašta ljudi rade!
Kruška pao sa sinom sa motora!
-kruška je onaj lik koji pjeva u Latinu, i to loše! Iz prve sam pročitao naslov: pao ko kruška sa sinom sa motora. Kad sam bolje pogledao nisam bio u pravu, ali svejedno je vrištalica!
I največa legenda:
Umro od kokaina (68) u želucu švercajuči ga iz Argentine!
-lik je pobjegao iz Imotskog za vrijeme hrvatskog proljeća (za neinformirane, to je kad su se studoši bunili na vlast, predvođeni sa Dražom Budišem (luzerom) 1971!). No pošto mu je dosadno u Argentini, rekao on nemoj plakat za mnom ko Madona i odlučio nešto koke prošverat. Uspijo je doč u Sarajevo i uzel si hotelsku sobu. Ušel nutra i koka sve fino provarila i ušlagirala lika. Sve pohvale majstoru!
Još bi mogao toga nagrnut, jer fakat smiješno zvuči. Možda nije smiješno jer su likovi umrli ili su ozlijeđeni, ali nemrem si pomoć! Skužil sam da baš nije teško pisat sranaj u novine. Skužim često iste članke nakon određenog vremena (par tjedana, mjesec). Recimo žena iz Malezije kaj živi sa gro škorpijona i super joj je jer hoće srušit svoj rekord u Ginisu (ne pivi, nego ona knjiga kaj prati te debose). I sad prije mjesec dana je pisalo da je živila 64 dana i da je dobro sve. A sad je pisalo da je živjela nutra 32 dana. Ma nemoj. Samo kaj je sad slika veća, a prije je bila mala. Onda suđenje mafijozi Krojfu. Kao promjenio je advokata. Dva put? Ne znam, ali članak je isti. Zna se puno desiti da mali članak, čak i bez slike nakon nekog vremena dobije sliku i veći okvir. Ma bravo! Nabijem vas mutave. I najviše kaj me raspizdilo je, kad je neki novinarčić pisao rezultate skijanja. I napisao prva je došla Treba1 i vrijeme, a ispod napiše majstor: Ostale rezultate i vremena si pogledajte na internetu, meni ne radi internet pa ne mogu. Fakat jadno, kaj ak nemam internet, bu mi Isus rekel! Majmun.
Tako da zaključujem da nije teško pisati za novine, samo treba upaliti uredski internet i prepisati! Super. Pozdrav!


Post je objavljen 28.09.2004. u 09:30 sati.