Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/trapula

Marketing

Blog je moj

Živ sam. Vraćam se blogu, ali još uvijek ne u punom sjaju. Iskreno, daleko sam od starog Trapule koji vas je povremenom uveseljavao svojim umotvorinama. Prolazim kroz jedno teško razdoblje i nemam neku veliku volju za pisanjem ili razgovorom, no smijehom i zezancijom se mogu pobijediti razne bolesti, pa tako i ovakva razdoblja.

Za vrijeme ove blogerske apstinencije pratio sam povremeno blog.hr i zaključio da se u ovoj virtualnoj zajednici ponavlja stereotipni scenarij virtualnih zajednica. Sa vremena na vrijeme pojave se novi likovi koji privuku pažnju, ali većina njih ima kraći rok trajanja. Blogerski veterani prolaze kroz razdoblja različitog blogerskog entuzijazma, tako da osciliraju između briljiranja i nedostatka inspiracije.
Nadalje, na našem blogu.hr-u su sve više prisutni klanovi, a poneki već imaju i redovne radne sjednice uz omiljeni kofeinski napitak. Veći je broj virtualnih klanova, od kojih neki imaju za cilj formirati jedan prostor u kojeg ulaze samo odabrani, dok drugi imaju za cilj pokoriti blog.hr i učiniti ga svojim. Ljudi očito konstantno zaboravljaju da je blog jedna neozbiljna stvar i grupna igračka ...

S obzirom da nisam bio rapoložen za pisanje, mogao sam u posljednje vrijeme pratiti blog očima običnog posjetitelja. Jučer me je fino dočekala vijest vezana uz naše istaknute blogere koji su se pojavili u Cosmopolitanu. debelakrava, inače blogerica koja se šlepa na cool listi na račun poznanstva sa voditeljima projekta, dobila je priliku kreirati i sadržaj naslovnice. Wow, čestitke.
Tri najistaknutija blogera po Comospolitanu (čitaj po debelojkravi) su DritoKonj, leb i Annie, koja je ujedno proglašena i najvećom zvijezdom blog.hr-a. Pazi pazi, sad već imamo i velike zvijezde. S druge strane kad promislim kakvi su se kompleksaši provukli u status zvijezde u Big Brotheru, lakše mi je shvatiti što se ovdje događa.
Svaka čast "odabranima", ali mislim da ovdje postoji veći broj blogova koji su zaslužili biti rame uz rame sa spomenutima, a možda i za prsa ispred njih. Pritom ne mislim na sebe, već na niz blogova kojima se konstantno uskraćuje pozornost, a itekako je zaslužuju.
Ali zbog toga što potpisnica teksta ima simpatije prema navedena 3 blogera, cijelo se blogersko pučanstvo treba diviti njenom "stručnom" odabiru koji je osvanuo na naslovnici. Hoće li već jednom netko skužiti da je subjektivnim izborima mjesto na određenom blogu, a ne na tako istaknutom mjestu?

Za kraj želim zahvaliti svima koji su mi e-mailom pružili podršku i ispričavam im se ujedno što nisam odgovarao. Lijep pozdrav želim uputiti onima koji su se obradovali mom nestanku sa bloga, uz poruku da ćemo se nažalost još virtualno susretati.
A sad sorry moram ići, idem do grada registrirati jedan full novi cool klan. Politički program ove nove grupe objaviti ću u nekom od sljedećih tekstova, a zasad se ujedinimo pod jednim motom:
BLOG JE MOJ!

Post je objavljen 27.09.2004. u 10:12 sati.