Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/hal

Marketing

Mind Twister (51): Nedjelja

Nedjelja je strašno zanimljiv dan. Sve što se otegne u tjednu ostaje za nedjelju. Ali ne samovoljno. Svi naši poslovi, ideje, potrebe i neminovnosti samo su pojave bez vlastite svijesti. MI smo ti koji ih premještamo u vremenu i lijepimo na njih naljepnice s oznakama prioriteta. Na kraju neke od njih zaista pokrije prst debela prašina čekajući na neko žaljenje u budućnosti, jer i nedjelja ima samo 24 sata. A zašto je onda zanimljiva? Kad bi nam više odgovaralo da normalni dani imaju 48 sati tada bi nedjelja trebala biti barem dvostruko duža.

Možda to kod vas nije slučaj ali u mojoj nedjelji su sve stvari koje bih trebao rasporediti na ostale dijelove tjedna. Posjete rođacima, rođendani, sitni kućni popravci (koji zasebno traže 5 minuta ali zbrojeni su vječnost), ispijanje jutarnjih kava s prijateljima uz detaljnu analizu događanja proteklog tjedna, tjedno spremanje svog ugla prema rasporedu osobe koja drži ostala tri u kući, mogao bih nabrajati cijelu nedjelju... i na kraju, nakon što se ponoć udobno smjesti u noćnom ogrtaču ostaje mi samo pogledati na kalendar i shvatiti da još čitavo more malih radosti čeka da ih dotakne. Zajedničkim imenom se zovu blog. Nova 'beba' anketa, velika anketa za odrasle, vijesti za naslovnicu i Featured Fresh Blog naravno najteži dio – napisati novi post. Evo sve sam obavio a i ovo posljednje se bliži kraju.

Ovdje ispred mog monitora ponedjeljak traje već puna dva i pol sata. Danas započinjem s novim skupljanjem sitnih i naizgled nevažnih poslova koje ću uredno opet prebaciti u nedjeljni raspored. Kako nedisciplinirano! Morat ću se nastojati pobrinuti za to na pravi način.

I kao što u nekim, kako kažu, pametnim raspravama na kraju piše 'Questions to ponder this week' završit ću s nekoliko pitanja. Kako ste vi zadovoljni sa svojim rasporedom zadataka u vremenu? Jeste li u prilici sami se organizirati ili ovisite o tuđim utjecajima? Smeta li vas to? Nije li ponedjeljak kao stvoren za to da uvijek imamo priliku započeti svoju rutinu na drugi način? Ili...?

Svake nedjelje, ne baš doslovno, pojavljuju se ista razmišljanja. Kako nisu ista kao i ona prošle nedjelje zaključujem da sam ipak ostvario određeni napredak.


Post je objavljen 27.09.2004. u 02:25 sati.