Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/docrock

Marketing

lagano žmigajuči do i od kina

Sinoć sam si opet dozvolio da idem u kino. Rekao sam svojoj dragoj: Šefice, idemo u kino, baš me briga. Bacivši oko na popis filmova, zaključili smo da idemo gledati triler pod imenom Zatamljenje, makar original glasi Twisted. To jako mrzim, uf to jako mrzim. To se nađe neki mali čovjek koji uzme film i sa diplomom u svojim masnim rukama, misli da zna sve i može čupati kontekst iz filma i tako ga nazvati. Neki put se to mora, ali neki put stvarno jako fulaju, jer puno je filmova kojima je prevod loš, kriv i izmanipuliran. Twisted se može prevesti kao izokrenut, prevaren (u ovom slučaju se mislilo na prevarena), izmanipuliran... A za naš prijevod Zatamljenje bi original doživio kao Blackout, ma neznam nekak, ali sigurno ne ovak. To je moje mišljenje i baš me briga! U filmu žena se nacucla, padne u nesvijest i onda se ubojistva dešavaju. Ali nju neko Izmanipulira i obija dok ona krmi na svom krevetu nacuclana i zdroksana! Znači zatamljenje je samo kad ona padne u nesvijest. Ah, nema veze. Krimić je bil čist ok i nije mi žao šta sam ga gledao, a i dobri su glumci (Judd-nacuclana treba, droca i murijakinja nabrijana na neke žute borilačke vještine, L. Jackson-njen mentor, načelnik murije, psihički poremečeni ubojica koji je ubio njenog oca, majku i još 5 njenih ljubavnika, te Garcia-njen partner, čudan lik, zabriješ da je on ubojica, ali na kraju je samo obični digić sa značkom, koji se također voli nacuclati). Ako sam nekome usrao i odao neke tajne za film-jebiga! I tako šefica i ja na filmu, ono klasika, kokice, žuja (ja), multač sok (ona), love fotelje i baš nas briga za sve. Nakon tih užasno slanih kokica, čovjek mora zaliti usta, pa skoči do Konzuma, ubode par pivi (3), multača, i sjedne na klupice kod poglavarstva i oz ptsss zvukove limenke(i) počinju teme! Pričali mi tako o blogu nešto, i upitao ja svoju dragu šeficu, pa kaj tebe živcira ovak inače (osim mene). Vozači! Kratko i jasno mi je dala temu koju mogu nazvati: Žmigavac, pa kaj je to?
Redakcija bloga Medo blog većeg zla, je krenula u obilazak gradskih vozača. Naša nakana je bila postaviti jednostavna pitanja, ali i proučiti vožnju raznih vozača da bi napravili zaključak na šefičinu ljutnju: Vozači!
Evo kratkog dijela zaključka, jer sam zaključak je na 368 strana, pa smo morali napraviti sažetak: Upitali smo vozače, raznih dobi i spolova, što je to žmigavac, te ako pogode dobijaju svotu od 50 čuna? U 85 % slučajeva dobili smo začuđujuće odgovore. Evo neki od njih:
-žmigavac? Pa to je nešto...pa žmigavac....pa kad baterija se pali-gasi, pa pričaju tako!
-hmmm, a to je kad zeleno svijetlo na semaforu žmiga, ne...pa stigneš još projuriti!
-žmiga...šta?
-koga? Žmigavac? Nikad čuo!
-Pa to je ziher neki novi sirni namaz, ima oko nacrtano na omotu, jel da?
-Žmigavac je osoba koja ima tikove! To znam jer studirala sam to!
-to nekaj za jest?
-ma makni se...
-pusti nas na miru, mrš u pi, matere ti se piiii!
Kao što vidite, bilo je i verbalnih nasrtaja vozača. Nakon negdje 100-tinjak ispitanika, napravili smo profil jednog običnog vozača/ice! Onda smo krenuli na jednu laganu vožnju gradom da vidimo ponašanje vozača na samoj cesti tokom same vožnje (bez žmigavca naravno, jer kaj je to?). Vozači su agresivni, vozači nasrču, vozači skreču nepropisno, uleču, trube, psuju, vozači voze vrlo brzo i nekontrolirano. Sam zaključak i pouka, a i poduka jest:
Vozači, voziti brzo treba znat, i ne može svaki majmun voziti brzo! Crveno znači stop! Ono kaj visi pored vas se stavlja oko tijela da vas zaštiti, zove se pojas, i neće vas ugušiti! Kada gledate auto anface vidite s lijeve i s desne strane (otraga također) žuto-naranđaste plastične poklopce. Ispod tih poklopaca se nalazi žmigavac. Polako, nije to za razbiti! Kraj volana, tj. ono kaj natežete da auto ide oštro leve i desne, vidite jednu ručicu. Pomicanjem te ručice dole (lijevi se pali) ili gore (desni se pali) palite i gasite žmigavac (reko sam da to nije nikaj za jest). Tako upozoravate ostale vozače da okrečete svoj volan u dotičnu stranu. Probajte i viditi ćete da je bezopasno! Zato malo manje silovati papučicu za gas, malo manje okretati naglo volane, lakše sa kočnicom, i probajte upaliti žmigavac koji put! Tako smo sa puno para u žepu, upalili žmigavac i skrenuli lijevoooo...
Zahvaljujem se udruzi za NLO istraživanja, puno su pomogli sa svojom vrsnom mehanizacijom, hvala M



Post je objavljen 19.09.2004. u 18:53 sati.