Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/hal

Marketing

Homo addictus (8): Piši, piši mi...

Prvo buljim, i onda počnem pisati nešto, čekam dok se zaglavim u neku temu. Inspiracija, impresija, ekspresija, depresija, kompresija, digresija, cesija, ... koja li mi od tih riječi zapravo treba? Izgleda da je lakše napisati što sam danas jeo, koga sam vidio i što sam isplanirao. To su stvari koje treba samo nabrojiti... a ovo nije takav blog.

Što dakle radite kad su vam sive stanice u polusnu i samo se zavaravate da ste potpuno budni. Bez sivih stanica nema pisanja. Ali evo spasonosne tehnologije svemogućih Star Trekova. Jednom je kadet Wesley Crusher pisao neki roman i pri tome mu je neka čudesna žena 'krala' kreativnu energiju praveći se da ga zapravo stimulira za pisanje. Ako takve 'space babe' nema u prirodi koju mi poznajemo ostala je samo njena izjava: Kad ne možeš započeti pisati, jednostavno započni. Let the words flow!

Je li ovo čarolija? Jok! Ovo je normalno. Povezivanjem svojih razmišljanja kad tad naletjet ćete na malo 'deblju' sinaptičku vezu koja će se granati prema zanimljivim saznanjima i iskustvima. Prihvatite je i pišite. Jednom sam u nekoj knjizi pročitao da je pisanje puno djelotvornije od pukog razmišljanja. Pa to je i normalno jer ono što pišete i dajete od sebe zapravo istovremeno i čitate i primate natrag. Kako jednostavan koncept!

Polako se iz ničega pojavljuju obrisi posta, misli vas čak i preteknu i već znate što ćete napisati u slijedećem pasusu, malo se još borite kako ga povezati s ovim što pišete sad, i sve u svemu ispadne i post koji ima svoju temu. Obično ga ponovo pročitam nakon što je kompletno gotov. Tu se još pojavi koja idejica, poneka mala promjena ili psovka zbog priglupog hrvatskog spelling checkera (kojem recimo idejica nije hrvatska riječ). Najčudnije se osjećam kad pokušavam utuviti sebi da ja nisam ja, a da čitam svoj post. Da budem kao objektivan. He he, baš!

Zato, bloggeri, kad vam stari komad nauljene krpe zapne među moždanim vijugama vi samo počnite pisati, bilo što... U najboljem slučaju na kraju ćete obrisati samo prvih nekoliko rečenica koje s postom nemaju veze, u najgorem obrisat ćete sve pa ćete pokušati ponovo kasnije. Važno je pokušati. Let the words flow!


Post je objavljen 04.09.2004. u 01:46 sati.