Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/marita

Marketing

Narančasti svijet

Iako je vani bljakasto vrijeme, moj je dan započeo prekrasno, buketom narančastih ruža. I gumenim bombonima koje je Mudrica hitro zgrabila i nestala s njima u vidu magle. Bojim se da bomboni neće dočekati podne :)

Stavila sam buket u vazu i krenula raditi no pogled mi je zadovoljno prikovan za prekrasan buketić cvijeća. Jednostavno ne mogu skinuti pogled s njega. Pogledom pratim detalje svakog pupoljka, prstima dodirujem prstima rubove latica koje se začahureno, sramežljivo drže zajedno. Uživam u toplini vatreno narančaste boje kojom ih je priroda obdarila, prekrasnom slatkastom mirisu koje šire oko sebe. Tako malo treba da vam duša zapleše ples zadovoljstva. A onda, opet, to mirisno klupko pravo je čudo. Kao i sve što nas okružuje. Po ne znam koji put već, ponovno zaključujem kako je priroda čudesna i nevjerojatna.

Čovječe, pazi da ne ideš malen ispod zvijezda!
: : Antun Branko Šimić : :


Simbolično je da su ruže narančaste. Ni bijele, ni žute ni crvene već baš narančaste. Jer narančasta je boja mog života. Boja energije, nadahnuća, ljubavi, strasti. Za mene je narančasta boja ima posebno značenje, posebnu energiju, poseban smisao. Nijedna druga boja u meni ne budi toliko emocija, misli, zadovoljstva i ljubavi kao ta čudesna kombinacija žute i crvene. Dovoljno čudesna da pokrene život, da ga zagrije, a nedovoljno vatrena da ga sprži do korijena. Narančasta je boja mojih misli koje brzinom svjetlosti kolaju mojom glavom. Narančasto su obojeni moji osjećaji, od pastelno, blijedo narančaste do zagasito narančaste boje ovisno o količini osjećaja. Narančasta je moja duša, ne crvena ni purpuna, ne bijela ni crna. Narančast je moj život u cijeloj paleti te boje kojoj se ponekad primiješaju druge čineći narančastu još veličanstvenijom i čudesnijom. Jer ona ostaje tu, uvijek ćete ju pronaći, makar i u najmanjem atomu koji će se nezaustavljivo proširiti bilo kojom bojom i ostaviti trag zauvijek. Stoga sam zahvalna što mi je današnji dan dodatno obojan narančastom mirisnom nijansom i nije mi žao što sam mala ispod zvijezda :)))


Post je objavljen 02.09.2004. u 10:13 sati.