Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/maksim

Marketing

Ovo je bila naša godina

Svi snovi pijanistickog cuda iz Šibenika, kako svjetski mediji nazivaju 28-godišnjeg Maksima Mrvicu, ove su godine postali stvarnost. Pošto su menadžeri Tonci Huljic i Britanac Mel Bush preuzeli brigu o njegovoj karijeri, Maksim je potpisao ugovor s uglednom diskografskom kucom EMI za objavljivanje pet albuma, te kompilaciju njegovih najvecih hitova. Prvi od njih "The Piano Player" Maksim Mrvica je dovršio ove godine i javnosti predstavio na spektakularnom koncertu 14. svibnja u londonskom Roundhouseu, u dvorani u kojoj su karijeru zapoceli i slavni Rolling Stonesi, Jimmy Hendrix, te Pink Floyd.
- Ponekad sam se morao uštipnuti da budem siguran da je sve što se oko mene dogada stvarnost, a ne san. A još prije samo tri godine bio sam podstanar i morao sam posudivati novac od prijatelja da bih imao što jesti - prica Mrvica.
Javna je tajna da se objavljivanje prvog Maksimovog albuma u krugu top-menadžera diskografske kuce EMI smatra jednim od najvažnijih dogadaja godine, pa su u njegovo snimanje i predstavljanje producenti i diskograf uložili sve svoje znanje i stotine tisuca funta. Kako je ulog, promocija Maksima Mrvice u svjetsku pijanisticku zvijezdu - izniman, niti jedan detalj u tako velikoj produkciji nije prepušten slucaju. I prije nego što se album pojavio u prodaji, na svjetskim televizijskim postajama danomice se vrtio njegov spot za skladbu "Bumbarov let", koji je s britanskim redateljem Svenom Hardingom snimio u ožujku na Kubi. U meduvremenu je, u listopadu, u Dubrovniku, snimljen još jedan spot, za skladbu "Exodus".
Stasiti Šibencanin, koji publiku osvaja silovitim nastupom, sjajnom izvedbom i prepoznatljivim stilom odijevanja, zbog ludog ritma ove godine gotovo da nije imao slobodnog vremena. Pošto se album pojavio u prodaji Maksim ga je mjesecima promovirao brojnim nastupima i intervjuima. Prava histerija oko Maksima pocela je na Dalekom istoku, gdje je njegov album veliki hit i u mnogim zemljama je vec prodan u zlatnoj i platinastoj nakladi. Zbog toga ce Maksim Mrvica za Božic nastupiti u Hong Kongu, a njegov koncert dogovoren je još pocetkom jeseni.
- Pocetkom iduce godine ocekuje me promocija albuma u Europi i Americi. Nakon toga krece svjetska koncertna turneja - nastavlja Mrvica, koji si u iducoj godini jedino želi više slobodnog vremena, da ga sa suprugom Anom provede u rodnom Šibeniku, gdje su njegovi roditelji, braca i prijatelji.
- Zbog ludog ritma u kojem vec mjesecima živimo, Ana i ja još ne razmišljamo o roditeljstvu, iako smo sigurni da želimo barem dvoje djece - prica slavni pijanist, koji u novu godinu ulazi s mnogo jasnijim pogledom na svijet. U srpnju je, naime, laserskom operacijom ociju uklonio visoku dioptriju, koja mu se posljednjih godina progresivno pogoršavala.
- Sad mi fotografska i televizijska snimanja više nisu napor, jer su mi prije oci od premorenosti i previše svjetla crvenjele i refleksno se zatvarale - zakljucuje Maksim Mrvica.

Post je objavljen 06.08.2004. u 01:01 sati.