Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/kuharica

Marketing

Sogan dolma






1 kg glavica luka, 40 dkg miješanog mljevenog mesa, 10 dkg riže, 5 dkg mrkve, 5 dkg celera, 2 dl vrhnja, 1 limun, biber, mljevena crvena paprika.

Očistite luk, zasijecite svaku glavicu pri vrhu. Kuhajte nekoliko minuta. Ocijedite ga i stavite da se ohladi.

U međuvremenu pripremite nadjev. Mesu dodajte isjeckanu mrkvu, celer, rižu, sol i biber. Izmješajte i punite luk. Prvi sloj luka bacite, srednji koristite kao podlogu, a ostalo punite. Punjeni luk složite, pospite mljevenom paprikom i stavite masnoću. Zalijte mlakom vodom i kuhajte prvo na jakoj, a kasnije na slaboj vatri.
Pri serviranju prelijte vrhnjem ili limunovim sokom.

Okvirna cijena : 35 kuna

Okvirno vrijeme pripreme: 1 sat


Post je objavljen 24.07.2004. u 10:09 sati.