Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/virtuela

Marketing

Niccolo de Krizhanitjeva

Image Hosted by ImageShack.us

Nezaboravna pripovjetka drage prijateljice Suzi J. o izvjesnom gosn Nikoli iz Križanićeve.

Daklem, prije par dana, pred ulazom u haustor u Križanićevoj, Suzi čeka tipa iz Elektre kada joj se ničim izazavan približi postariji gospodin, pristojnog, no trunku pohabanog izgleda.
Ter upita:
"Oprostite, smijem li vam se obratiti?".
Suzi veli:
"Izvolite".
Postariji će gospodin:
"Ja sam danas izvan sebe. Dogodilo se nešto strašno... Ako se ja danas ne šlagiram....".
Suzi, širom otvorenih očiju:
"XYZQ?".
"Eto vidite, ja svoju ženu volim kao i prvoga dana... A u braku smo, ima tome već 50 godina... No, ona mi je danas rekla tri stvari kakve nikada, u svih 50 godina braka, ona nije izrekla!"
Suzi - XYZQ i dalje.
"Bože, kako da to izustim.... Prvo, rekla mi je (DRAMATSKA PAUZA) - Nikola, odi u kurac!...
(DRAMATSKA PAUZA OPET).
Onda mi je rekla, Nikola, nisi ni za šta!...
(DRAMATSKA PAUZA JOPE).
A onda, vidite ona nikada do sad nije bila vulgarna žena, ali onda mi je rekla (DRAMATSKA PAUZA) - Već se 20 godina jebajem s Joškom!...
(DRAMATSKA PAUZA)
...A, ja nisam Joško!!!....".

Tu Suzi stvarno nije znala što da izusti, no Nikola ju je preduhitrio:
"Ne! Ne trebam savjeta! Idem sad na Ranžirni!".

U to se pojavi tip iz Elektre i Nikola se uputi na Ranžirni.

No, Suzi nije vrag dao mira pa je malo zvjerala s prozora na ulicu te je uskoro opet vidjela Nikolu, ovaj put kako priča svoju tužnu storiju nekoj drugoj ženi. Daklem, nije otišao na Ranžirni.
Za par dana ga je opet vidjela kako priča s nekim curama iz gimnazije.

I tak - ispripovijedim ja ovu zgodu škvadrici kod Sanjcho u Nodilovoj i tu krenu pripovjetke o šizofreniji i anegdote tetke Kristle o dvjema svojim kolegicama.

Nesretna Tonka koja je prije par godina završila na bolovanju kada je nasred Zvonimirove počela konverzirati s anđelima. Sirotica se u međuvremenu vratila na posao, no baš neki dan, usred poslovnog doškolovavanja sirota je legla pod stol i počela roktati.

A nedavno se i kolegica iz Dalmacije zavezala za jarbol u ratnoj luci Lora ter počela neartikulirano vikati sve dok je nisu odveli momci u bijelim ogrtačima.

U Nodilovoj se ispilo 5-6 flaša pjenušca, u čemu je neumorno prednjačila tetka Kristla. Molim da obratite pozornost na Kristline kolumne na portalu Gay.
Inače, jučer sam pročitala stvarno osvježavajuću knjigu "Snajperist" od Suzane Abspoel Đođo (Meandar 2004) čiji me stil neodoljivo podsjeća na Kristline kratke priče koje ćemo objaviti pa makar i posthumno!

PS. Natrag na Nikolu i bračne nesporazume - neki dan pričam telefonski s bakom koja se od svoga muža, moga djeda, rastavila davne 1949. godine (alal joj vera!). I veli baka kako joj je nedavno telefonirao prvi muž i predlaže da je posjeti, tj. da se njih dvoje nađu na čvenku sad kad je ona udovica, a on po drugi put rastavljen.
Baka mu veli - "Ni govora. Ne dolazi u obzir".
A stari vrag: "Ta, ljudi smo...".
A stara vragica: "Ti si možda u redu čovjek, ali ja nisam...".

Prepredenjakuša stara...


Post je objavljen 05.06.2005. u 23:27 sati.