Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/dbilos

Marketing

Svadba

Pokusajte se sjetitit kako je izgledalo vase vjencanje, a vi koji jos uvijek niste imali svoju svadbu pokusajte se sjetiti posljednje svadbe na kojoj ste bili. Pjesma, ples, pica i jela u izobilju.
O tome kako izgledaju vjencanja u Eritreji i Etiopiji sam vec ranije pisao a zbog njihovog siromastva u takve feste je ulozeno i mnogo vise truda neg sto je to kod nas potrebno.
Dakle na svadbi smo. Trazim prikladnog pjevaca kojega bi mogao opisati kao nekog tko pjeva religiozne i domoljubne pjesme a cijela dijaspora diljem svijeta ga jednostavno obozava. Recimo Tompson, neka bude Tompson pjevac na nasoj svadbi gdje je prisutno 250 do 300 uzvanika. Prava festa. Prosla je polnoc i odjednom se pojavljuju nepozvani gosti. Gomila policajaca prekida zabavu i svih tristotinjak svatova odvodi u zatvor.
Gdje to ima? U centru Asmare. U subotu uvecer uhapseni i do danas zatvoreni svi osim nekolicine zena i muskaraca koji su pusteni odmah sutra dan. Mlada, mladozenja, i ostatak svatova su jos su jos uvijek zatvoreni.
Isti slucaj desio se u jos jednom od gradova u Eritreji u sjecnju mjesecu a vecina zatocenih tada iz zatvora je pustena tek prije tjedan dva. Ovi jadnici od prije tri cetri dana prema tome mogu ocekivati da ce oko Bozica ipak biti pusteni kuci.
Razlog hapsenja je sto su vecina svatova pripadnici Evangelisticke crkve. Tako to biva kada se ne postuju odluke vlade jedne zemlje koja je lijepo vec prije 3 godine uredno zabranila rad i zapovjedila zatvaranje svih crkvi koje ne pripadaju Rimokatolickoj, Ortodox ili Luteranskoj crkvi.
Image hosted by TinyPic.com
Do sada je zatvoreno oko 36 crkvi, a vecina sljedbenika tih religija i svecenstva je uhapsena.
Vlada kaze da nitko nikada nije uhapsen zbog svoga vjerskog opredjeljenja i da je sloboda vjere dozvoljena.
Ovi mladenci su sigurno sasvim drugacije zamisljali svoju prvu bracnu noc, pozeljeti im mogu samo ako im je ovo medeni mjesec neka potraje samo toliko, mjesec dana i nista vise.
Koliko li je neprijatelja dobila vlada i predsjednik sa ovakvim glupim cinom?

Post je objavljen 01.06.2005. u 20:06 sati.