Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/jauljubavjerujem

Marketing

ŽRTVA JE LJUBAV


Što znači žrtva? Što znači žrtvovati se za nekoga? Da li je žrtva i žrtvovanje davanje sebe?! Ili je to neko djelo koje činimo za drugog, a sebi štetimo?! Da li je žrtvovanje obuhvaća naše htijenje, odnosno volju?! Što je onda ako to radimo razumno, a bez srca?! Koja je uloga žrtve u životu?!
Pitanja. Samo pitanja. Gdje su odgovori?!

Ako čovjek stvori drugi život, cijeli svoj život se muči da tom drugom biću omogući sve što može omogućiti. Da li je on samo ispunio svoju roditeljsku dužnost ili je to na neki način žrtvovanje? A to iste dijete ili djeca slušajući svoje roditelje, pomažući im koliko im mogu pomoći, da li je ispunjenje obaveze prema roditeljima ili je to žrtva?!
Mislim da se odgovori nalaze u srcu. Jer ako je nešto što činimo svoj izvor našlo u našem srcu, ako činimo dobro i dobro vratimo, onda je to naša dobrovoljna žrtva, plemenitost. Onda se ta žrtva naziva ljubav. Jer odavno je zapisano da se dobro dobrim vraća i takve su žrtve potrebne svijetu; svaki dan, svaki sat, svaki tren.
Svaki čovjek u sebi nosi zrno dobrote i potrebno je samo malo da to zrno padne na plodno tlo i proklija i izraste u veliko drvo ljubavi. Činiti dobro osnova je ljudskog roda. I kad bi svi činili dobro, zlo bi bilo nemoćno i dobro bi pobijedilo.
Razmišljajući o sebi mislim da nikad nisam dovoljno dobro učinila za druge, da sam mogla više i to me sili da budem bolja; a kad netko učini nešto za mene on postaje moj i ja njegova za čitav život.
Ipak, najveća žrtva je oprost, opraštanje nas čini boljima, tad pobjeđujemo sami sebe, žrtvujemo sebe sebi. Tu se bore dva ista protivnika, isti s istim i uvijek je pobjednik bolji dio tebe.
Isto tako, ako želimo nešto i uvidimo da to nije dobro onda smo pobijedili zlo žrtvujući neku svoju želju, misao na račun druge- bolje.
Uloga žrtve u čovjekovu životu povezana je s dobrotom koju čovjek nosi u srcu i s ljubavlju.

Image Hosted by ImageShack.us

Razmislite malo o ovome!



Post je objavljen 29.05.2005. u 13:32 sati.