Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/dbilos

Marketing

Zadnjih dana sam se uvjerio da ona izreka kako je lako biti general poslje bitke samo djellimicno tocna. Zasigurno je lakse no nije ni malo lako raspravljati o pogresnim potezima koje su napravili generali Mendez i Moore u Falklandskom ratu, egipatski i izraelski generali u Yom Kippur ratu ili general Montgomery u operaciji Market Garden. Kako sam posljednji tjedan dana u ovom filmu ratovao po citavoj zemaljskoj kugli trazeci pogreske velikih vojskovodja htio sam provjeriti koliko sam ja bio u pravu sa mojim predvidjanjem da ce se Etiopija i Eritreja d okraja svibnja naci ponovno na glavnim vjestima CNNa kao novo ratno podrucje.
Preostalo je jos samo pet dana do izbora u Etriopiji a glavna faca predsjednik vlade Meles Zenawi porucuje opozicionim strankama da ce poduzeti sve administrativne mjere da bi sprjecio pokusaje narusavanja harmonije medju ljudima i poticanje kaosa i mrznje.
U svom svom predizbornom govoru na nacionalnoj televiziji (druga i ne postoji) najinteresatnija mi je bila prijetnja opozicionim strankama koje su po njemu svjesne da ne mogu pobjediti na izborima i zbog toga pokusavaju praviti kaos u zemlji i i pretvoriti je u Ruandu kada su Hutu izazvali nerede i pobili 800,000 ljudi u svega sto dana. Oni koji ne zele takvo sto u Etiopiji moraju da glassaju za njega. Pitam se sto bi sve taj covjek bio u stanju uciniti da izgubi na izborima.
Unutarnji sukobi mi i nisu toliko interesantni no 7 etiopljana i 1 eritrejac su brojke koje govore o broju stradalih u mjesecu travnju a to mi govori da bi moja predvidjanja mogla biti tocna a toliko bih samo volio da ovaj put grijesim.
Nadam se da hocu.

Post je objavljen 10.05.2005. u 16:03 sati.