Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/serol

Marketing

Makabi nastavlja vladavinu!

Osvajač ovogodišnje košarkaške Evrolige je ista ekipa kao i prošle godine - Makabi iz Telaviva.

U finalu turnira F4 u Moskvi, Makabi je savladao špansku Taukeramiku 90:78 (26:15, 24:24, 15:23, 25:16), a najefikasniji i najbolji igrač utakmice bio je Litvanac Jasikevičijus (MVP utakmice) sa 22 poena. Kod pobednika zapažen je bio i Baston sa 18 koševa. U timu Duška Ivanovića, koji nije uspeo da dođe do titule kao trener, što mu je uspelo sa Jugoplastikom za vreme igračke karijere, najefikasniji bio je Luis Skola sa 21. poenom, a Kalderon je ubacio 16.

Najbolji igrač meča bio je Litvanac Sarunas Jasikevičijus koji je postizao poene i razigravao ostale igrače. On je susret završio sa postignuta 22 poena, šest skokova i pet asistencija. Izostao je uobičajeni učinak MVP-a Evrolige Entoni Parkera, koji je postigao samo 12 poena. U timu Taukeramike bolji od ostalih bio je Luis Skola, koji je zabeležio 21 poen i devet skokova.

Makabi je apsolutno zasluženo odbranio titulu, pa su čak tri igrača izabrana u najbolju petorku Evrolige Jasikevičijus, Parker i Vujčić.

U utakmici za treće mesto košarkaši grčkog Panatinaikosa su posle dva produžetka savladali domaćina turnira CSKA sa 94:91.

Post je objavljen 08.05.2005. u 23:12 sati.