Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/dbu1941

Marketing

Da se počastimo na kraju

I to sve skupa. Nekak si razmišljam što smo sve zajedno prošli u zadnjih godinu dana, gdje je to sve počelo i gdje je završilo i na pamet mi pada nedavno otkriveni planet, prvi koji je snimljen i udaljen je od zemlje ko zna kolko svjetlosnih godina. To znači da ono šta je snimljeno danas kod nas je slika tog istog planeta od prije tolko godina kolko je od nas udaljen, prema tome mu praktički gledamo u prošlost. Osim toga, u određenom trenutku možemo vidit samo obližnjom zvijezdom obasjanu stranu tog planeta, tak da smo u gledanju istog, osim vremenom, određeni i frekvencijom njegva obrtanja oko sebe, a zatim i oko te zvijezde.

Te frekvencije isto putuju, i nekako, zamišljajući takvo postojanje koje je određeno frekvencijom slanja vizualnih podataka prema nekom drugom (našem) planetu i vremenom koje treba da ta slika dođe do nas, shvaćam da na istom principu funkcionira i svemir. Sve je jedna velika Zbirka različitih frekvencija koje se na nekom mjestu i u nekom vremenu međusobno poklapaju i gdje je postojanje toga istog sažeto u istoj točki u prostor-vremenu.

To bi otprilike bilo moje shvaćanje raja. Sve što postoji i što je ikad postojalo, kao i svjesnost tog postojanja na jednom, vremenom neograničenom, mjestu i u jednom, mjestom beskonačnom, vremenu.

Ako bi postojanje u toj točki bila direktna posljedica smrti, onda mi je drago što DBU 1941. umire. A, žao mi je što ne umire u mukama.

Puno smo naučili kroz ovih godinu dana, bar ja. I prošao sam mnoge teme, vjerojatno i one koje jesam trebao proći i one koje nisam, ali gledajući unatrag, nekako mi je baš drago da se u ničemu nisam suzdržavao, jer sam uvjeren da sam uvijek pisao iskreno. Iako bi mi laži možda bile korisnije, ideal istine je neoboriv i zato sam uvijek pokušavao pisati istini uz rame. Rijetki su pozitivno prihvaćali istinu shvaćajući da je ona, iako naizgled ružna, bolja od bilo koje laži, skrivanja, tajenja... i takvim ljudima od srca čestitam na istinoljubivosti, čovječnosti i što je najvažnije od svega - tome stanju uma. You know who you are !

Sve ostale koji nisu znali prepoznati pravu vrijednost iskrenosti šaljem u jedan džinovski kurac reda veličine 10 na 18-u kilometara i molim boga da čim prije umru i spase čovječanstvo samih sebe. Ako se prepoznajete u ovom opisu, onda se u 75% slučajeva zovete Papi.

Uglavnom, hvala što ste me čitali kao pročitanu knjigu. Nadajmo se da je svaki kraj prilika za neki novi početak i da će nas taj neki novi početak ponovo sastaviti u nekom novom obliku. Nadajmo se da to neće biti govno.

I zapamtite:

Ako nešto udari u auto - il' su zvijezde il' su golubovi.



Post je objavljen 08.05.2005. u 00:56 sati.