Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/okopromatraca

Marketing

POWER TO THE PEOPLE!

Internet je, svi to znamo, uvelike unaprijedio komunikaciju između ljudi. Glas "malog čovjeka" sada se čuje glasnije nego ikada, a jednostavnija i brža razmjena informacija potakla je ljude na aktivnije djelovanje u borbi za dostojanstven život ili jednostavnije rečeno - pravdu. Tako moram izraziti zadovoljstvo što je moj post pod naslovom "Hotel Ilica" privukao pozornost novinarke Vjesnika, koja je neke njegove dijelove iskoristila za pisanje članka o mobbingu (srijeda, 4.05.2005.). Činjenica da se naš glas ipak čuje neka nas sve ohrabri u progovaranju o važnim temama, a motiv neka nam bude mogućnost da će naša iskustva i razmišljanja biti korisna drugima, kao što su tuđa nama.
A što se tiče hotela "Ilica", prenosim vam jedan tekst iz Večernjeg lista (petak, 29.04.2005.). Neću ga dodatno komentirati jer to jednostavno nije potrebno.

Teatar Puškin odbio ispriku direktora hotela Ilica
Autor: Milena Zajović

Direktor hotela Ilica Branko Jednak uputio je ispriku ruskom veleposlaniku u RH zbog neugodnosti koje su u njegovu hotelu doživjeli glumci Puškin teatra iz Moskve.
Podsjetimo, Jednak je prije tri dana izbacio 20 uglednih ruskih glumaca iz hotela jer nisu željeli prihvatiti pomoćne ležajeve i bračne krevete koje im je hotel nudio u zamjenu za njihove već rezervirane sobe.
Sobe su, prema tvrdnjama organizatora iz Zagrebačkog kazališta mladih, u tom trenutku već bile iznajmljene trećim osobama. Jednak u dopisu ruskom veleposlaniku krivnju za incident svaljuje na ZKM.
On tvrdi da su gostima čuvali rezervirane sobe, no kaže da su Rusi bili nezadovoljni već dogovorenim aranžmanom.
Jedini propust s naše strane bio je u tome što nismo izravno kontaktirali s gospodom iz Puškin teatra. Riječ je o umjetnicima koji su željeli svoj mir i vlastite sobe, što organizatori iz ZKM-a nisu razumjeli. Siguran sam da organizatori uopće nisu kontaktirali s glumcima i rekli im da su neke od rezerviranih soba dvokrevetne, rekao je Jednak.
Najavio je da će kao izraz "naklonosti i prijateljstva" nesuđenim gostima iz Rusije uručiti dar. Riječ je o skulpturi "Povijest Hrvata" kakvu darujemo svim uglednijim gostima našeg hotela, objasnio je Branko Jednak.
Nemamo namjeru prihvatiti ispriku jer direktor hotela laže o događaju. Ne samo što nije osigurao predviđeni broj rezerviranih soba nego je brutalno i seksistički vrijeđao zamjenicu ravnatelja Puškin teatra, predstavnicu administracije ZKM-a i mene, rekla je predstavnica kazališta Lara Savelijeva.
Ruskinja je naglasila da je imala uvid u cijelu korespondenciju između hotela Ilica i ZKM-a te da su oni bili potpuno suglasni s aranžmanom koji je dogovorio ZKM.
U ZKM-u tvrde da Jednak ne govori istinu. Također, podnijeli su prijavu protiv hotela Ilica Državnom odvjetništvu zbog cjelokupne situacije s Puškin teatrom.

Post je objavljen 06.05.2005. u 08:18 sati.