Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/didarogo

Marketing

vještičja mast

Dakle povuklo me da napišem nešto više o tome. Kao mlad i nadobudan krenuo sam naravno raditi vještičju mast ne imajuići previše pojma o tome kako se radi, kako uporabi i čemu uopće služi. Tako sam ubrao glavice od kužnjaka ili DAtura stramonia samlio ih ručno, pomiješao s običnom mašću za kuhanje i u staklenki stavio tri dana na Sunce. nakon toga se mast ohladila. Jedna cura i ja smo se namazali po čelu, tamo gdje bi prema nekima trebalo biti tzv. "treće oko" i čekali što će biti. i što je bilo?
Nije bilo ništa ili je bilo svašta. Probudili smo se ujutro s totalnom amnezijom svega nakon te neke scene u kojoj sjedimo na kauču i pričamo, slijedeća je slika buđenje ujuitro, bez nekoga mamurluka ali s poptuno ispražnjenim sjećanjem na zadnjih osam sati.
Kasnije sam se informirao kako se ta mast pripravlja i tamo sam među glavnim upozorenjima našao - ne mazati po sredini pčela nego samo na sljepoočoce! kao jako važnu napomenu ali ja sam se već bio obrazovao na vlastitoj koži - doslovno.
Zanimljiva je i priča s ostatkom maasti koja se muvala po kući dok konačno jednom prigodom nisam sazvao bveće drušptvo a na masti spremio fažol. neke je puklo neke ne, no ove koje je puklo puklo je nemilo...

Post je objavljen 02.05.2005. u 13:18 sati.