Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/markopudina

Marketing

OSOBNOST III ( Seks i novac)

Hm, a sada da saznamo nešto više o dotičnim osobnostima.
Dakle:

NOVAC

Bezbrižni sangvinik, koji najprije ispiše ček, a tek onda gleda ima li za njega pokrića, troši novac na sve što mu zvuči zabavno. Kratkotrajno zadovoljstvo spontane kupovine čini mu se mnogo korisnije od strpljive štednje za neki dugoročni cilj.

Melankolik, za razliku od sangvinika, posvećuje pažnju pojedinostima i želi dobro istražiti stvari prije nego bilo što uloži.

Kad žena kolerik svoj um usmjeri na neki financijski cilj, ništa je ne može spriječiti u njegovu ostvarenju.To je osoba koja će svoju štednju i ulaganja brzo prebacivati, samo kako bi postigla najbolju ponudu i osjetila da kontrolira svoj novac.

Flegmatik se samo nada da će netko drugi pobrinuti za kućni proračun. On će možda i uštedjeti nešto, ali nikada neće doći do toga da kupi stvar za koju je štedio. ( Istina!!)


SEKS

Sangvinik želi spontan, kreativan i zabavan seks. Predlagat će nove igre i neobična mjesta - " Zašto ne na stolu u blagovaonici?".
Dovoljna je jedna melankolikova rečenica " Još za to nisam spreman", da bi pokvarila sangvinikovu spontanost. " Za što tu treba biti spreman?".
Melankolik više voli romantičan seks uz svijeće, cvijeće i glazbu za podizanje raspoloženja. A samo jedan slatki sangvinikov komentar uništiti će cijeli dojam.
Kolerici vole brz, neplaniran seks. Ne treba im mnogo vremena, sve dok je čest.
Flegmatik najviše voli seks u posebnim prilikama, na svadbi, praznicima, rođendanima. Treba im polagani seks prepun značenja i ne prečest.


Post je objavljen 23.06.2004. u 20:56 sati.