Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/korisnik

Marketing

QuickReply na [es] - brzi odgovor bookmarklet

... edit ... ovo je inače prilično mator tekst, blizu godinu dana, ali sam povremeno morao da menjam skript da bi se prilagodio izmenama stranice na ES ...
... kao offtopic - vidim da je ovde na blog.hr konačno ubačen preview, kao i neke džidže-midže, krasno :-) ... ali radi malo čudan prelom pa sam prilagodio skript i ovoj stranici :-) - da citiram samo najinteresantnije parče koda:

while(!(a.nodeType==1&&a.nodeName.toLowerCase()=='br'))a=a.nextSibling;

Ovaj blog je inače u fazi penzionisanja, pa taman da se fino osveži pred kremaciju ;-D ... Sledi originalni tekst, uz nanovo ažuriran link bookmarkleta.

Forumi elitesecurity nemaju opciju za brze odgovore na temu, šmrc, već se za odgovor odlazi na posebnu stranicu. To zaista nije moguće izvesti, iako je jedan broj korisnika foruma primetio da bi možda bila zgodno da jeste moguće...

Tomislav (Tomica) Jovanović, aka -zombie-, je pre već skoro godinu dana doskočio sličnom problemu korišćenjem bookmarkleta. Više o tome - odgovor sa citatom bookmarklet. On je tamo ponešto napisao o tome šta su to bookmarkleti i ostavio korisne linkove na tu temu.

Ja se nisam udubljivao u teoriju (po običaju) već sam krenuo da vidim može li na sličan način da se reši i mogućnost brzog odgovora (quick reply) za [es]. (može...)

Ovo funkcioniše u Firefoxu, može biti i u nekim drugim browserima. A evo i kako:

Na sledeći link - (nažalost, morate da posetite blog http://korisnik.blog.hr pošto rss parser stripuje kompletan html i brlja još više pošto je odsekao ostatak teksta... ;-)) [es] brzi odgovor - kliknite desnim dugmetom miša, odaberite opciju "Bookmark This Link..." i dodajte novi link u svoje Bookmarke.

Upotreba: može da se koristi i kao klasičan link - ukoliko niste na [es] vodi na naslovnu stranicu foruma. Radi isključivo na stranicama tema (njih barem ima dovoljno, preko 100000) - dodaje formular ispod poslednje poruke i možete odmah da počnete s kucanjem odgovora i nakon klika na dugme... Da bi ovo moglo da funkcioniše morate biti ulogovani na [es], a to valjda i nije veliki problem.

...

Prijavite svoja iskustva u korišćenju. Da li radi, kako radi, gde radi, kada radi...

Ako ima zainteresovanih, mogu da napišem i osvrt na realizaciju. Moguće je da postoji još dovoljno prostora za poboljšanja.

Post je objavljen 28.03.2006. u 14:25 sati.