Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/peratovic

Marketing

Ivo Pukanić i Milorad Luković Legija


Svojedobno sam se upitao zašto me Ivo Pukanić provaljuje da po Srbiji širim dezinformacije o Gotovini - da između odbjeglog umirovljenog hrvatskog generala i šefa srbijanske državne mafije postoje veze?


članak iz Nacionala


Možda na to zašto najbolji odgovor daje Ranko Ostojić kad kaže da je Pukanić glasnogovornik organiziranog kriminala.

A na pitanje kako je Ivo Pukanića dobio prostor u srbijanskim medijima da me i tamo ocrnjuje kao Gotovininog i Legijinog neprijatelja odgovor sam dobio čitajući knjigu novinara Miloša Vasića: Atentat na Zorana - primjerak koje mi je s posvetom Miloš nedavno poslao iz Beograda.

Puki je svoj napad na mene izvršio u Inter-nacionalu (danas Srpski nacional) od 17.06.2004.:

Politika zalivena viskijem i kokainom?

Vlasnik hrvatskog Nacionala Ivo Pukanić o ubistvu Đinđića

BEOGRAD - Sve što se u Srbiji dešavalo u poslednjih tri-četiri godine podseća na jedan veliki galimatijas u kome su se izgubile sve veze s realnošću i stvarnošću, pa je, nažalost, tragičan događaj, logična posledica svega toga!

Na ovaj način je definisao srpsku političku stvarnost vlasnik Nacionala iz Zagreba, glodur, Ivo Pukanić.

Naravno, ekskluzivno za naš list, osvrnuo se i na suđenje optuženima za atentat na Đinđića, posebno na trenutno svedočenje prvooptuzenog Milorada Ulemeka Legije:

- Čujte, to što on priča je vrlo lako proverljivo i nadam se da će biti utvrđena istina, tj. da će nadležni organi sve to i istražiti. Iako smo pokušavali u razgovorima s bivšim i sadašnjim državno-policijskim čelnicima da proverimo, niko ne zna za švercovanje heroina iz Srbije u Hrvatsku? Ako ga je i bilo, onda to niko zvanično ne potvrđuje, bilo da se informacija krije ili zbog toga sto je išla čisto mafijaskim kanalima...

Mnogo je proizvoljnih možda i namernih špekulacija u svim pričama oko Legije.

* Na primer...

- Pa, mi smo bas juče objavili da su čiste i apsolutne
špekulacije novinara Vjesnika Željka Peratovića o
navodnim vezama generala Gotovine i Legije! Oni ne samo da nisu bili u kontaktu, nego se i lično ne poznaju! A, osim toga, u Legiji stranaca bili su u različitim periodima... Otprilike, kad je otisao Ante Gotovina, Legija je tamo tek stigao, tako da je sve to izmislio novinar koji je ovde, inače, poznat po sličnim špekulacijama na koje se posle mnogi drugi suludo kače...- kategoričan je bio u svojoj izjavi Ivo Pukanić.

* I ranije ste smelo komentarisali moguće motive ubistva
srpskog premijera. Da li se taj stav promenio, s obzirom na početak suđenja optuzenima?

- I dalje smatram da motiv njegovog ubistva nije politički, nego se radilo o obračunu dela mafije, koju je Đinđić podržavao, protiv drugog dela koji je ostao na cedilu?! Ondašnja srpska vlada se iskompromitovala zbog svoje gluposti, jer se u njoj sve isprepletalo, politika i biznis, tj. kriminal, vojska i policija.

Bivša vlast, više je nego očigledno, izgubila je kompas, uplela se u mnoge stvari, i više nije mogla da razazna šta je legalno a šta ilegalno, šta zakonito a šta spada u domen mafijaških poslova?! Ne može se hodati po rubu a da se na njemu ostane, da se ne padne u ambis! Očito, to se upravo desilo, nažalost, Zoranu Đinđiću! Ne može se istovremeno biti i političar i biznismen, još manje čovek koji će da igra s mafijom i da se nada uspehu... Jednostavno, to je nemoguće.
Ja ne znam šta je razlog tome, da li prekomerne doze ličnog samozadovoljstva, vere u sopstvene mogućnosti i lične moći ili su u pitanju prekomerne doze viskija, ne znam, možda i kokaina?!

* Budite malo konkretniji, na koga se ti zaključci odnose?

- Zar najbolji primer za to nije Čedomir Jovanović, koji je apsolutno kontradiktoran, koji je homodupleks i uopšte se ne snalazi u svemu ovome. S jedne strane ga stiska legalitet, a s druge sve ono što izlazi izvan tih okvira... A, takvi su i ostali...

P. J. (Predrag Jeremić)


A o Predragu Jeremiću Miloš Vasić kaže na stranici 92 svoje knjige:

Milorad Ulemek Luković Legija, pak oglasiće se 21. novembra 2001. u listu ID, od koga će nastati Identitet kada ga Duća Spasojević bude uskoro kupio. U udvorničkom intervjuu koji s njim vode Gradiša Katić (kasniji glavni urednik Identiteta, zabranjenog za vreme vanrednog stanja kao dokazanog i kupljenog glasila Zemunskog klana) i Predrag Jeremić (sada glavni urednik Inter-nacionala, Legija će seriti nad uspheom pobune; terciraće mu redakcijski tekst u kome se napadaju Goran Petrović i Zoran Mijatović, ali i sa jednom zanimljivom primedbom: "Crvene beretke svojim protestom direktno su ubrzale odlazak "dvojca" ali bez kormilara!?"(interpunkcija je originalna).




Doista, je li Nacional srpski?


Post je objavljen 19.04.2005. u 23:36 sati.