Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/slogauskoplje

Marketing

"Tom" d.d. glavni sponzor

Naša općina je prije rata imala nekoliko državnih poduzeća koja su zapošljavala veliki broj radnika. U svakom od poduzeća "Unis", "Tom", Tvornica namještaja, Rudnik lignita "Gračanica" radilo je preko 500 radnika, a i Tvornica konfekcije "Borac", PPUP "Bratstvo","Yassa" zapošljavale su između 200 i 300 radnika.
U tijeku rata sva ta poduzeća su prestala sa radom, a nakon završetka rata gotovo sva su pokušala, s različitim uspjehom, obnoviti proizvodnju. Danas, jedino uspješno rade "Tom" i rudnik lignita "Gračanica" ( u kome, nažalost, nema niti jednog Hrvata).
"Tom" d.d. zahvaljujući uspješnom managmentu poduzeća s velikim uspjehom radi i trenutno zapošljava oko 130 radnika. Zahvaljujući u prvom redu direktoru gospodinu Niku Budimiru ovo poduzeća je stalno prisutno na brojnim gradilištima, slobodno možemo reći, širom Europe. Radeći brojne granične prijelaze, konstrukcije mostova, bazen u Dubrovniku stekli su veliki ugled u Republici Hrvatskoj. Pored toga nikad ne zaboravljaju svoje Uskoplje. Brojne akcije koje su se vodile nakon rata nikada nisu prošle bez aktivnog i nemjerljivog doprinosa gospodina Budimira i radnika "Toma". Montiranje antenskog stuba na Zekinoj Grudi, gradnja Spomen obilježja poginulim pripadnicima HVO-a na Galičici, uređenje gradskog stadiona "Košute" samo su neke od akcija koje bez učešća radnika "Toma" sigurno ne bi bile realizirane.
Nakon prošlogodišnjeg uspjeha mladih nogometaša "Sloge" na turniru u Danskoj gospodin Budimir je još na svečanom dočeku pred zgradom Osnovne škole "Uskoplje" obećao da će se on osobno založiti da mladim nogometašima "Sloge" pomoći da otputuju na ovogodišnji turnir u Nizozemskoj. Danas, kad su mnogi uskopljani zaboravili prošlogodišnji veliki uspjeh "Sloge", veličanstveni doček i silna obećanja koja su mnogi tada s ponosom izgovarali, kad se čak razmišljalo i o otkazivanju nastupa u Nizozemskoj, gospodin Budimir je, još jednom dokazao da je čovjek od riječi.

Naime, danas je gospodin Budimir potpisao ugovor i nalog kojim će poduzeće "Tom" d.d. iz Uskoplja biti glavni (da li i jedini ???) sponzor odlaska mladih nogometaša "Sloge" u Nizozemsku, i to ne bilo kakav nalog. Još i večeras mnogi koji su bliski klubu, i koji su ovu vijest prvi saznali, s nevjericom govore o iznosu kojim će "Tom" d.d. sponzorirati "Slogu". Radi se o plaćanju svih troškova prijevoza i ishrane u iznosu od gotovo 10 tisuća konvertibilnih maraka. Sigurni smo da će ova gesta gospodina Budimira pokazati i drugim uspješnim poduzetnicima, kako se uvijek može pomoći sportu, uz obostrani interes.
Još jednom svaka čast i veliko hvala gospodinu Budimiru i svim uposlenicima "Toma" u ime svih nogometaša "Sloge".

Pobjednici Danske

Post je objavljen 14.04.2005. u 23:06 sati.