Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/sismisela

Marketing

Ma kakav naslov, pravite se da ga nema...

Hvala Bogu prošlo me ono čudno raspoloženje od jučer. Ne događa mi se često da tako razmišljam, ali kad me lupi - e onda me baš lupi! Danas sam proglasila "dan fizičke aktivnosti" i tako smo prija i ja lupile po Lungo Mare od Opatije pa sve do Lovrana. Ima tu nekih 5 ili 6 kilometara, ne znam točno. Uglavnom, prijeti mi upala mišića, uz napomenu da prija živi na 4 katu zgrade, a nema lift. Putem sam prošla pored faksa ( za one koji ne znaju, faks mi je tik do mora), ali bio je zatvoren zbog dana žalosti, pa nisam mogla unutra. Ajde, bit ću iskrena, i da nije bio zatvoren ne bi ušla. Ima vremena, za sada je glavno da sam uopće prošla pored. Veliki napredak! :)

Bila sam i na misi zadušnici za papu i skoro se rasplakala kad sam se išla pričestit jer su pjevali njegovu pjesmu "Krist jednom stade na žalu". Tako mi je neopisivo žao što ga više nema ovdje među nama, iako znam da nas sad svih gleda s neba.

Nego, listala sam neku knjigu iz psihologije i naišla na ovaj tekstić:

Zašto brinuti?

Samo su dvije stvari oko kojih je vrijedno brinuti: zdravlje i bolest,
Ako si zdrav, nemaš zašto brinuti, no ako si bolestan, samo su dvije stvari oko kojih trebaš brinuti: hoćeš li ozdraviti ili nećeš.
Ako ozdraviš, nemaš zbog čega brinuti.
Ako, međutim, umreš, samo su dvije stvari zbog kojih možeš brinuti: hoćeš li završiti u raju ili u paklu?
Završiš li u raju, nemaš zašto brinuti.
Završiš li u paklu, bit ćeš toliko zauzet pozdravljanjem starih prijatelja da nećeš imati vremena za brigu.
Stoga, zašto uopće brinuti.


Čemu ovaj tekst, pitate se. Eto tako. Svako toliko mi se dogodi da naletim na neku knjigu koja se bavi ljudskom psihom, a ja se volim furat na to da ljude čitam ko rendgen, da znam što misle i ostale nebuloze. Silly me! :) Iako, moram priznat, među svojom ekipom ja sam glavni, a često i dežurni psiholog za sve krizne situacije. Ajme, kako to zna bit naporno! Baj d vej, perfektno čitam govor tijela - osobito zgodnog tijela (hi,hi). Uf, koje gluposti pišem...

Neću danas puno pisat, a što se tiče sutra - moje drage subote, ovaj put neću ništa reć niti planirat, pa šta bude. Više o tome u nedjelju....

Evo jedna kratka, za razmišljanje:

Kad osjeća nagon za letenjem, čovjek nikako ne može pristati na puzanje. - Helen Keller


Profeštajte mi se za vikend!!!!! :))

Post je objavljen 08.04.2005. u 23:38 sati.