Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/studiocell

Marketing

Zasto brati brigu?

Kad ima cvijeca. I love. Bolje brati lovu nego brigu. Tako je zakljucio i moj susjed. Otvorio je trgovinu. I zaposlio malog. Pas mater! Sad mali cijeli dan visi u trgovini od starog, a oko moje kuce toliko posla! Ne da mi se placat profi radnike jer su skupi, a zabusavaju. Odlucio sam saam pokosit travu, ali samo ispred kuce. Izgurao sam susjedovu kosilicu iz njegove garaze i nekako ju odvukao u svoje dvoriste. Nikad mi nije bila jasna ova moderna tehnika. Povukao sam rucicu na uzetu. Vidio sam da mali tak pali kosilicu. Stroj je malo zabrundao i - nista. Povukao sam jos par puta, ali opet nista. A-ha! Sinulo mi je da mozda nema goriva. Otisao sam u susjedovu garazu, ali nisam mogao naci kanister s gorivom. Tu je samo stajao kanister s destiliranom vodom. Srecom, susjed danas nije isao autom na posao jer mu je nesto, kao po obicaju, krepalo. Otvorio sam pohabani rezervoar kao od sale, iscupao slauf za vodu i utaknuo ga u rupu od rezervoara. Ispraznio sam destiliranu vodu iz onog kanistera i postavio ga kraj auta. Razmisljao sam kako izvuci benzin, a da ga se ne nagutam. Benzina, naravno. Vidio sam da iza kuce imaju bunar i pumpu za vodu. Tu pumpu sam nekako prebacio do auta i pomocu nje - i susjedove struje - izvukao si dovoljno benzina u kanister. Pumpu sam vratio u bunar, a slauf sam opet utaknuo na pipu kraj kuce. Vratio sam se do kosilice kad, eto ga, pijani Stef.

S: Alo, gazda! Moze cigar?
O: Mars od ograde pijanduro stara! Nemoj da ti sad pustim struju!

Stef je vec naviknut na moje odjebe, ali ovisnik o zicanju ne moze odoliti da zica opet i opet. Ruke su mi vec smrdile po benzinu i izgubio sam volju za kosenjem. Tad mi je sinulo!

O: Stef! Oces cigar?

Stef je svoje mlohavo, smezurano lice razvukao u sirok nazovimoga osmjeh. Pristao je pokositi travu. Odmah sam mu dao cigaretu. Prvo, zedno povlacenje dima izgorilo je cetvrt cigarete.

Nekako je teskom mukom usuo benzin u tank kosilice. Promatrao sam ga s terase kroz bocu piva dok prtlja oko ventila za gorivo. Potrajalo je, a meni je napokon pukao zivac.

O: Jebem ti mrtvu ucrvalu mater nesposobnu debilu jedan alkoholicarski!

Pijanom Stefu od straha je pala cigareta iz usta. Benzin oko kosilice zapalio se i plamenom zahvatio cudo tehnike i zacudjenog covjeka. Bwahahahahaha! Iz boce piva izletjela je pjena ko iz boce sampanjca koliko sam se tresao od smijeha! Hahahahahaha!!! U panici, pijani Stef je otrcao u susjedovo dvoriste i potrazio spas ispod slaufa za vodu, ali nije mogao znati da je to crijevo jos uvijek sadrzavalo benzin i planuo je jos jace. Nekako je zateturao i pao na susjedovu Zastavu 101. Plamen je sad zahvatio i auto i dio krova kuce. Do tad su vec stigli vatrogasci iz DVD-a. Pozar su ugasili u trenu i vece stete nije bilo. Pijani Stef dozivio je ekstazu na dnu bunara. Odgurao sam pougljenu kosilicu natrag u susjedovu garazu, vratio se natag na terasu i otvorio si novu pivu. Susjed se taman vratio s posla, a mali je dotrcao iz trgovine. Hitna je odvezla pijanog Stefa. Kazu da se uspjesno oporavlja. Vecer sam docekao slusajuci kako susjed lipaci malog jer da gdje je bio i te spike. Mislim da je mali naucio zivotnu lekciju da treba uvijek biti na oprezu, jer kad si mlad uvijek se dokazivat moras dvostruko, ako ne i vise puta. A stariji lako planu. Pijani Stef je zivi primjer. Poluzivi.


Post je objavljen 05.04.2005. u 01:54 sati.