Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/slogauskoplje

Marketing

Više od igre

Nakon Domovinskog rata HNK "Sloga" je odigrala dosta zanimljivih utakmica, koje iz raznih razloga, zavrjeđuju da budu detaljnije spomenute na ovom blogu. Povremeno ćemo iskoristiti prigodu i podsjetiti vas na neke od njih.
Svakako da na prvom mjestu ovdje treba istaći prijateljsku utakmicu koju je HNK "Sloga" odigrala 25. travnja 2002. godine sa momčadi NK "Sloge" ( da pojasnimo onima koji imaju nešto protiv naziva "Hrvatski nogometni klub Sloga" – radi se o dvije nogometne momčadi iz Gornjeg Vakufa – Uskoplje koji su formirani odmah nakon rat i oba su zadržala stari naziv "Sloga", te je naziv HNK "Sloga" valjda svima logičan).
Poslije niza dogovora, u koje su bili uključeni i političari, napokon je zakazana i ta utakmica koju su mnogi smatrali više od igre. Kako je grad, Odlukom Visokog predstavnika za BiH, ujedinjen tek 01. listopada 2001. godine, stvorene su sve pretpostavke za ovaj susret. HNK "Sloga" je tada bila član Druge lige Herceg Bosne, a NK "Sloga" član Kantonalne lige Srednja Bosna. Ovaj susret je izazvao ogromnu pozornost, pa se na tribinama gradskog stadiona "Košute" okupilo oko 800 gledatelja. Nažalost, veliki broj ljubitelja nogometa nije ima prigodu uživati u igri jer je razlika u klasi bila daleko na strani momčadi HNK "Sloga". Na kraju susret je u fer i korektnoj atmosferi završen pobjedom HNK "Sloge" rezultatom 6 : 1 (3 : 1). Trener NK "Sloge", Vahid Ćurić, je istakao da se kod njegovih nogometaša osjećao pritisak u nogama što je, po njemu očekivano, jer nisu navikli igrati pred ovolikim brojem gledatelja. Po boljim poznavateljima nogometnih prilika u gradu rezultat ovako lošeg nastupa NK "Sloge" je u činjenici što su ih njihovi simpatizeri i vodstvo (i političari) uvjeravali da su daleko kvalitetnija momčad od HNK "Sloge".
Momčad HNK "Sloge" je nastupila u sastavu : Jozo Rajić, Ivan Boškić ( od 62 min. Jurica Grubeša), Grga Mabić ( od 75. min. Franjo Tomić), Mario Turić, Zdravko Fišić, Josip Perić, Mario Glavaš, Josip Posavac, Joakim Perić, Vladimir Grubeša, Berislav Miloš, Na klupi su još bili : Antonio Tečić i Ivan Matišić. Trener Miroslav Arežina.
Za NK "Slogu" su nastupili : Semko Čaluk, Sabahudin Kovačević, Sanel Delić, Adnan Delić, Emsad Muharemović, Admir Šošić, Elvedin Haznadarević, Enes Jarić, Mirsad Puljarga, Sefir Gvozden, Adis Čorbadžić. Rezerve su bili : Salih Trkić, Hakija Bičkalo, Seid Čeho i Rasim Bešić. Trener Vahid Ćurić.
Strijelci za HNK "Slogu" su bili : Mario Glavaš u 15 minutu, Berislav Miloš u 20. i 80, Josip Posavac u 42. i 72 minutu i Vladimir Grubeša u 56 minutu. Počasni pogodak za NK "Slogu" postigao je Čorbadžić u 45 minutu
Susret su odlično sudili suci iz Bugojna : Emir Ribić sa pomoćnicima Dževadom Imoćaninom i Harisom Softićem, delegat je bio Branko Pilić.
Nakon susreta načelno je bio dogovoren uzvratni susret na igralištu NK "Sloge", ali do susreta nikada nije došlo jer je ovaj klub prestao postojati. Bez obzira na tu činjenicu i danas mnogi pričaju da se klubovi trebaju ujediniti ???


Post je objavljen 20.03.2005. u 20:15 sati.