Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/biblija

Marketing

Preostaje jedino Bog

Ne bojte se i ne plašite se toga velikog mnoštva,
jer ovo nije vaš rat, nego Božji. (2. Ljetopisa 20.15)


Stari svećenik jednom je izjavio: «Kad - tad Bog će ljude koji smatraju da su sami sebi dostatni dovesti do mjesta gdje više neće imati nikakvih izvora snage osim Njega – nikakve moći, bez pravih odgovora na teška pitanja, ništa osim Boga. I bez Božje pomoći potonut će.»

Ispričao je zatim o očajnom čovjeku koji je priznao svojem svećeniku: «Moj je život doista u teškom stanju.» «Kako teškom» - upita svećenik. Zakopavši glavu u ruke, promrmljao je: «Reći ću vam koliko teškom. jedino mi je Bog preostao.» Lice svećenika se ozarilo:»Sretan sam što vas mogu uvjeriti da čovjek bez ičeg, osim Boga, ima više nego mu je potrebno za veliku pobjedu u životu.».

I u gornjem navodu iz Biblije, narod Judeje se našao u velikoj nevolji. Priznali su nedostatak snage, vojne moći i mudrosti da poraze neprijatelje. Jedino im je preostao Bog! Ali kralj Jošafat i cijeli narod vidio je u tome razlog za nadu, a ne očaj. «Oči su nam uprte u Te.» (12.r.) I njigova nada ih nije razočarala jer je Bog ispunio svoje obećanje:»Ovo nije vaš rat, nego Božji»(15.r).

Nalazite li se u položaju kad vam je svako samopouzdanje nestalo? I dok upirete oči na Boga i svu svoju nadu polažete u Njega, primit ćete uvjerljivo Božje obećanje da vam više ništa drugo ne treba.

(«U tebi, Bože, nalazimo utočište i snagu, svaku našu potrebu ispunjavaš. Želimo izvršavati Tvoju volju i činiti dobro, i tako se, Gospodine Bože, samo na Tebe oslanjamo.»

Kad imate samo Boga, tada imate sve što vam je potrebno u životu.


Post je objavljen 20.03.2005. u 19:59 sati.