Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/slogauskoplje

Marketing

Malonogometni turnir (2)

Malonogometni turnir "Uskoplje" je iz godine u godinu bio sve kvalitetniji. S kvalitetom je rasla i visina nagrada na turniru, a uskopaljski poduzetnici su se utrkivali za dovođenjem što kvalitetnijih nogometaša. Tako su na malonogometnom turniru nastupale momčadi iz Mostara, Rame, Livna, Jajca, Bihaća, Bugojna, a redovito su u pojedinim momčadima nastupali malonogometni reprezentativci iz Republike Hrvatske. Turnir je HNK "Slogi" postao siguran izvor financiranja, tako da je zarada od turnira (4000,00 do 5000,00 KM) dobro došla pred početak prvenstva, kada su troškovi najveći.
Po mišljenju većine ljubitelja malonogometne vještine najjači turnir je bio 2002. godine. Na tom turniru, kao i na većini ostalih, bilo je prijavljeno 16 momčadi. Turnir je počeo 30. srpnja 2002. godine utakmicom MNK "Seljak" Livno - kadeti HNK "Sloge". Za kadete HNK "Sloge" su nastupali : Mario Đikić, Davor Vuković, Vinko Bandić, Igor Zeko, Nikola Miličević, Damir Petričević, Kristijan Matišić, Dario Pilić, Ilija Zeko, Franjo Tomić, i Pero Škoro, koji sada, iako juniori, predstavljaju okosnicu prve momčadi HNK "Sloge".
Te godine se po prvi put dogodilo da niti jedna momčad iz Uskoplja nije osvojila jedno od prva tri mjesta. Utakmice za treće, odnosno za prvo mjesto odigrane su tradicionalno 14. kolovoza. U utakmici za treće mjesto sastale su se momčadi "Milecoop Rama" – "Van Gogh". Rezultat te utakmice je, nakon neodlučnog rezultat prvog poluvremena 1:1 bio 6 :3. Za momčad "Van Gogh" su nastupili igrači iz Uskoplja : Dražen Nikolić, Zdravko Čuljak, Bojan Jurina, Dražen Matišić, Berislav Miloš, Ivan Kožul, Jozo Matišić, pojačani sa Mariom Bašićem, Ivanom Botićem, Ivicom Osibovim i Danijelom Vukadin.
U finalnoj utakmici su igrali "Jadro Valentino" – "Paloč" , po nazivima momčadi uskopaljskih poduzetnika, Caffe "Valentino" i poduzeća "Jadro" d.o.o. i "poduzeća "Paloč" d.o.o., a u stvari radilo se o momčadi hrvatskih reprezetativaca ("Jadro Valentino") i prvaka Bosne i Hercegovine u malom nogometu momčadi mostarske "Karake" ("Paloč"). Momčadi su nastupile u slijedećim sastavima :
"Jadro Valentino" : Cikojević Nino, Staničić Aljoša, Alebić Siniša, Nikola Tomičić, Pjer Malvazija, Alen Delpont, Zeko Tomislav, Josip Jurić i Ivica Pilić.
"Paloč" : Goran Melher, Dražen Zadro, Josip Jurković, Dario Zadro, Branko Kolobara, Dalibor Barišić, Sejo Rebac, Slaven Vasilj, Vladimir Vladisavljević, Dragan Džidić i Robert Jelović. Utakmica je u regularnom dijelu završena rezultatom 1:1, nakon što je "Jadro Valentino" poveo golom Nikole Tomičića u 7 minuti na 1:1 je izjednačio, u 47. minutu Dalibor Barišić. Kako je i nakon dva produžetka rezultat ostao isti izvodili su se penali te je nakon izvođenja penala pobjednik turnira "Uskoplje 2002" postala momčad "Paloča". Najbolji strijelac je bio Ivan Kapčević igrač Milecoop Rame.Čitav turnir su odlično sudili Miroslav Arežina i Zdravko Fišić.
Svakako da su kvalitetne igre i nastup igrača iz drugih sredina doprinijele i rekordnoj posjeti, za 11 dana utakmice je promatralo 5320 gledatelja sa plaćenom ulaznicom. Samo 14. kolovoza (utakmice za treće mjesto i finale) promatralo je 826 gledatelja sa plaćenom ulaznicom.
Da bi ovaj turnir bio dugo pamćen, pored kvalitetnih momčadi koje su nastupile, potrudili su se i organizatori koji su Uskopljane, nakon finalne utakmice, počastili i koncertom skupine "Magazin".




Post je objavljen 19.03.2005. u 22:36 sati.