Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/parakeet

Marketing

Sideways

Jedan je propali glumac. Drugi je propali pisac. Prvi je euforičan prema čarima života. Drugi je osoba čija depresija traje 2 godine. Prvi se ženi za tjedan dana. Drugog je ostavila žena, preudala se i očekuje dijete sa novim suprugom. Prvi ima lijepu i bogatu zaručnicu koja ga voli. Drugi pije Xanaxe i u pijanom stanju zove bivšu ženu. Prvi tjedan dana prije vjenčanja iskorištava za seks sa nepoznatim usputnim djevojkama. Drugome je teško ostvariti bilo kakav prisniji kontakt sa ženskim bićima. Prvi je površan, zaljubljuje se u trenutku, spreman napustiti zaručnicu i otići u nov život. Drugi je osoba nevjerojatne dubine, tankoćutan, osjetljiv muškarac. Prvi ispod površine skriva baš ono što je i na površini- nestabilnog, propalog glumca. Drugi skriva profinjenu, usamljenu dušu.
I nesumnjivo, drugi je nesretniji (ili samo svjesniji svoje tuge), nad njegov život i misli nadvila se sjeta. Pesimizam je samo posljedica života koji se na nekoliko načina poigrao s njim. On je nesiguran, očajan, ali istovremeno pun ljubavi koje nema kome dati, pun darovitosti koju i drugi uviđaju, ali koju ne može iskoristiti.
No u trenutku kada glumac slomljenog nosa plače želeći se vratiti jedinoj čistoj, vrijednoj i iskrenoj stvari u svom životu- svojoj zaručnici, a njegov prijatelj se smije zbog smiješne situacije u koju se doveo..vi žalite čovjeka kojeg ne biste trebali žaliti, ali i vidite koliko je sreća varljiv pojam. Jer dobivaju je oni koji je nemilosrdno zloupotrebljavaju, igrajući se bez obzira na tuđe osjećaje, a izmiče onima kojima je prijeko potrebna. I ne pomažu tu savjeti:'' Pokreni se, život je lijep, misli pozitivno!'', jer on je izgubio ženu koju voli, ne žele objaviti kvalitetan, ali nekomercijalan roman u koji je uložio godine života, on s antidepresivima pokušava donekle normalno funkcionirati, a kao vinski znalac uz pomoć probranih vina vratiti životno veselje. I shvatite da usprkos tome što je neusporedivo veći čovjek od svog prijatelja, što je osoba koju biste najradije zagrlili i utješili, jedna od onih osoba kojima želite svu sreću ovoga svijeta.. usprkos svemu tome, kada uključi svoju telefonsku sekretaricu ona će reći: imate 0 poruka.

P.S. Gledati:)


Post je objavljen 17.03.2005. u 20:10 sati.