Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/seve

Marketing

Tko to tamo peva?

A šta se događa u susedstvu i kako je Seve utjecala na Beograske medije...

Je li baš kod svakog susjeda trava zelenija otišle smo provjeriti u Beograd gdje smo naišle na istu kombinaciju sparine i iznenadnih pljuskova te Severine kao glavnog predmeta razgovora.

Osim čestih ćiriličnih napisa i općenitog stanja grada (neugledne fasade, smeće na sve strane, trošni gradski prijevoz), drastična razlika između hrvatske i srpske metropole i dalje se skriva u, kako oni kažu, 'zezanju'.

Po njihovom dobrom starom običaju, pozadina cijele priče i opet su izbori za predsjednika, s tom razlikom što su ovaj put konačni. Ali sve je to ništa naspram naše Severine čije ime odjekuje iza svakog ugla.

Kako još uvijek ne postoji avionski let Zagreb - Beograd, do srpske prijestolnice može se doći vlakom (preporučujemo spavaća kola) ili autom, za što vam treba oko tri sata. Cesta je ravna i u odličnom stanju, a ne zaustavljajte se u Slavoniji ako baš ne morate jer će vas tamošnja najezda komaraca koštati glave.

Čim prijeđete granicu, slobodno stanite na gas jer ako vas zaustave zbog prebrze vožnje, kazna na licu mjesta jedva će doseći 10 eura.

Već na prvi pogled, Beograd je u znaku Severine koja caruje naslovnicama srpskih tabloida. Mora im se priznati, Srbi su u tome nenadmašni.

Prženi CD ROM-ovi sa Sevinom video snimkom prodaju se kod svakog beogradskog kolportera za 150 dinara (15-ak kuna), a dečki nam kažu da ih dnevno prodaju oko trideset (po štandu).

U svakom slučaju, za Severinu vlada daleko veći interes nego za predsjedničke izbore koji se, po tko zna koji put, održavaju u nedjelju 13. lipnja i koji će uroditi novim srpskim predsjednikom. Naime, donesen je zakon koji više ne zahtijeva da na birališta izađe više od polovice ukupnog broja birača (kojih ima 6,5 milijuna, plus, po novome, oni zainteresirani iz dijaspore).

Grad je preplavljen političkim mitinzima i jumbo plakatima predsjedničkih kandidata. Među njima su Bogoljub Karić, polovica uspješnog tajkunskog dvojca braća Karić, vlasnika BK Televizije i Mobtela, te princeza Jelisaveta Karađorđević, majka glumice Catherine Oxenberg (Amande iz sapunice Dinastija), danas sretno udate za glumca Caspera Von Diena.

Jelisaveta je nekadašnja zaručnica Richarda Burtona, ali to joj, čini se, neće pomoći u izborima. Kao ni plava krv, jer je i više nego očigledno da su njezini plakati među najrjeđima, odnosno da i nema neko zaleđe.

Međutim, nikoga previše ne zanima tko će pobijediti na izborima, već svi radije raspravljaju o Severini. Na ulicama, u kafićima, restoranima i klubovima, njezino ime neprestano odjekuje, dok tabloidi razvlače varijante na temu.

Najviše nam se svidjela ova iz Blica:
‘Severina je trudna, ali pomoću vanjske oplodnje jer Srećko Vargek boluje od hepatitisa C koji se prenosi spolnim putem. Donator je sperme možda baš Tarik Filipović s kojim je prošle godine imala kratku, ali burnu vezu.’

Jedina osoba koja je tek od nas čula vijesti o Severininom videu bila je još dobrodržeća Lepa Brena, ali zato što je tek stigla iz inozemstva. Da svijet bude još manji, u Beogradu živi Severinina starija sestra Marijana, ali je bila apsolutno nedostupna.

Među Sevinim superdalekim rođacima najdalje smo uspjele stići s glumcem Aljošom Vučkovićem.

Brena je pak ovog tjedna predstavila novi folk show 'Zvezde Granda' u kojem će se mladi natjecati u pjevanju narodnjaka. I kod njih vlada pomama za realityjem, dok naše TV novitete komentiraju u stilu: ‘Sanja Doležal ukrala emisiju Ani Dmitrović.’

Naime, tabloid Skandal! tvrdi da je ‘Sanja’ čisti plagijat Anine emisije ‘U poverenju’ s BK Telekoma. Dmitrovićka jednostavno komentira: ‘Baš me briga za tu fosilku!’...

HTnet

Post je objavljen 12.06.2004. u 11:42 sati.