Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/ilpostino

Marketing

menstruacija







Većina vas je tijekom menstruacije iskusila osjećaje koji variraju od blage nelagode do propadajuće boli. Imate grčeve prije, za vrijeme i poslije menstruacije. Medicinska znanost govori da je patnja dio toga biti ženom. Lažu.

Spolno prenosive bolesti su ponekad odgovorne za bol, ali u većini slučajeva grčevi su uzrokovani upalom, naticanjem i napetosti u cerviksu i maternici.

JPEG
screaming woman


Što učiniti?

Izbjegavajte sol, šećer, i prerađenu hranu (uključujući bijeli šećer, bijelo brašno i bijeli kruh). Jedite hranu

bogatu kalijem svaki dan (banane, sušeno voće, naranče, dinje, mrkve, krumpire i povrće zelenog lišća).

Jedite tamnozeleno povrće i naranče zbog vitamina A (smanjuje napetost).

Jedite zobenu kašu, brokule, peršin (koji se može uzimati u obliku čaja), brazilske orahe, bademe i morske alge zbog visoke koncentracije kalcija koji otklanja grčeve. Morske alge se mogu uzimati u tabletama.

Tople kupke, termofori (boca sa vrućom vodom) smješteni na donjem dijelu trbuha, pušenje jointa, teže ili lakše vježbanje, te orgazmi smanjuju napetost, grčeve i bol. Stolisnik uzet u obliku kapsule, tinkture ili čaja postiže vrlo dobre rezultate. Počnite s uzimanjem jedan tjedan prije menstruacije te nastavite i za vrijeme trajanja.

Đumbirov čaj brzo uklanja grčeve. Također možete žvakati svježi korijen. Uzimajte ga po potrebi kako bi se oslobodili boli.

Čaj od lišća maline pomaže ublažiti grčeve, ali se mora uzimati redovito (tokom par mjeseci). Blag je i može se koristiti za duža liječenja.


Masaža stopala za opuštanje grčeva

Masirajte refleksna područja maternice i jajnika (smještena iza gležnja, malo iznad pete). Pritisnite snažno tamo gdje boli. Ovo područje je vrlo osjetljivo početkom menstruacije. Koristite palac da postignete što jači pritisak, te držite pet minuta sa svake strane. Po potrebi, naizmjence masirajte stopala. Ova masaža postiže zadivljujuće rezultate, pogotovo ako je radi netko drugi.




Post je objavljen 15.03.2005. u 13:26 sati.