Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/kknovigrad

Marketing

Novigradski kadeti su u subotu odigrali zaostalu utakmicu kod kuće s Tinjanom koja im je odlučivala o četvrtom mjestu. Igra započinje laganim vodstvom domaćina ali gosti odgovaraju istom mjerom pa nakon prve izjednačene četvrtine domaćini imaju malo vodstvo od 26:24. Drugu četvrtinu domaći igrači igraju slično kao i prvu i nikako ne uspijevaju stvoriti veću prednost jer promašuju iz čistih situacija i otvorenih šutova tako da na poluvremenu imaju vodstvo od 5 koševa 53:48. Treći dio igre Novigrad igra još slabije a gosti se razigravaju i sustižu prednost domaćina te oni prelaze u vodstvo od 5 koševa pa na kraju treće četvrtine Tinjan ima vodstvo od 75:70. Zadnja četvrtina se igra vrlo borbeno s obje strane a domaćini nastoje doći do pobjede. Igrači obje momčadi su opterećene osobnim pogreškama pa se ne igraju čvrste obrane već se postiže dosta koševa. U takvoj igri su na kraju ipak uspješniji i smireniji bili gosti koji na kraju utakmice pobjeđuju sa 104:100. Kod pobjednika su najbolji bili Mofardin s 25, Kličić s 24, Mogorović sa 17, Banko s 13, Šuran s 12 i Udovičić s 11 koševa a kod domaćina Stojanović s 28 koševa i 24 skoka, Ikač s 21 košem i 17 skokova te Popović s 19, P. Brusić s 15 i Erlić sa 14 koševa. Ovim porazom su novigradski kadeti propustili mogućnost osvajanja četvrtog mjesta jer im još predstoje dva susreta i to s vodećim momčadima Stojom i Istraplastikom u kojima se objektivno ne mogu očekivati pobjede.

Predigru kadetima su u prijateljskom susretu odigrali predkadeti istih momčadi. I ova utakmica je bila izjednačena i neizvjesna do samoga kraja. Domaćini s tri trice Erlića bolje otvaraju susret ali gosti također tricama Mogorovića uzvraćaju pa Novigrad u prvoj četvrtini vodi s 20:18. I u drugoj četvrtini su domaćini nešto bolji pa na odmor odlaze s prednosti 5 koševa, 36:31. Treća četvrtina se igra kao i prve dvije s laganom prednosti domaćina koji dolaze do 9 koševa prednosti 56:47 na kraju te četvrtine. Misleći da je utakmica već riješena domaćini se opuštaju i dosta griješe a gosti pogađaju i smanjuju vodstvo ali na sreću domaćina vrijeme ističe pa pobjeda ostaje Novigradu sa 78:76. Zanimljivost ovoga susreta je da su domaćini zbog bolesti nekih igrača cijeli susret odigrali sa samo četiri igrača naprema pet gostiju. Najbolji su kod Novigrada bili Erlić s 32, Mato Kljajić s 27, Mario Kljajić s 10 i Regić s 9 koševa, dok su za Tinjan koševe postigli Nekić 25, Premc 19, Mogorović 14, Červar 10 i Mofardin 8 koševa.

U nedjelju su novigradski kadeti gostovali kod trećeplasirane Pule 1981. Umorni od utakmice dan ranije igrači Novigrada loše započinju susret i dosta gube loptu što domaćini vješto pretvaraju u pogotke pa vode nakon prve četvrtine s 25:19. U drugoj četvrtini domaćini povećavaju svoju prednost za još 10 koševa i to ponajviše zahvaljujući lošoj igri gostiju koji do poluvremena imaju čak 27 izgubljenih lopti nakon kojih domaćini lagano dolaze do pogodaka i vode na poluvremenu sa 47:31. Gosti u nastavku konačno počinju igrati nešto bolje s manje pogrešaka pa treću četvrtinu dobivaju s četiri koša a Puljani imaju vodstvo od 61:49 koje nije nedostižno. Sve nade gostiju u povoljan ishod susreta padaju u vodu u zadnjoj četvrtini jer ponovno ulaze u seriju pogrešaka i promašaja a domaćini vrlo brzim kontrama neumoljivo pune koš Novigrada čiji igrači su nemoćni i predaju se tako da do kraja utakmice na terenu igra samo jedna momčad i to ona domaća koja na kraju slavi zasluženu i vrlo visoku pobjedu od 91:55. U momčadi domaćina je šest igrača postiglo više od 10 koševa a najviše Radolović 20 i Refka 13, dok je kod gostiju jedini raspoložen za igru bio prvi strijelac lige Stojanović s 21 košem te donekle Popović s 10 koševa dok su svi drugi razočarali.



Post je objavljen 14.03.2005. u 06:57 sati.